Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sistemi topladım. GTA 5'i very high ayarlarda bir gram donma olmadan 60-80 FPS'de oynuyorum. Yalnız işlemcinin kullanımı %60, şehirdeyken %90'a kadar çıkıyor. Acaba bu normal mi ? Ekran kartınında %65'ini kullanabiliyor sadece.
Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.
Yükseltebildiğim kadar yükselttim hocam. MSAA yı x8 bile yaptım. Advanced ayarları maksimuma getirdim. FPS 20 ye falan düştü 90 dan fakat ekran kartı kullanımı yine sabit. X2 ye düşürdüm yine sabit. İşlemci kullanımıda sadece birazcık hafifledi :/ Population denen şeyide azalttım bir gram değişme yok , hala %100 lere kadar çıkıyor :/
Hiç karşılaşmadığım bi durum. İzlediğiniz videodaki kişiylede aynı FPS'yi alıyorum demişsiniz buda çok garip. Aynı ayarlarda GPU kullanımı %60 olan kişiyle %100 olan kişinin aynı FPS'yi almasıda çok garip. MSI Afterburner yazılımını tamamen kaldırıp tekrar kurun, tekrar değerlere göz atın.
Hiç karşılaşmadığım bi durum. İzlediğiniz videodaki kişiylede aynı FPS'yi alıyorum demişsiniz buda çok garip. Aynı ayarlarda GPU kullanımı %60 olan kişiyle %100 olan kişinin aynı FPS'yi almasıda çok garip. MSI Afterburner yazılımını tamamen kaldırıp tekrar kurun, tekrar değerlere göz atın.
PSU yetmeyebilir diyecektim ama 600W PSU varmış, sorunu çözemedim. Başka yerde sıkıntı olmalı oyundanda kaynaklanabilir. Başka oyunlardada böyle mi kullanım bi test edin isterseniz.
PSU yetmeyebilir diyecektim ama 600W PSU varmış, sorunu çözemedim. Başka yerde sıkıntı olmalı oyundanda kaynaklanabilir. Başka oyunlardada böyle mi kullanım bi test edin isterseniz.
Gayet güzel bir monitör. Fiyat performans ürünü. O fiyata HDMI destekli bir monitör bulman çok zor. Ayrıca ASUS kalitesi diye bir şey de var tabi Alternatif olarak BenQ GW2270H alınabilir. Ama ASUS'tan şaşma derim
Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.