Çözüldü i5 4460 + EVGA GTX 960 SSC 4GB tabanlı sistem GTA 5 darboğaz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xLs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sistemi topladım. GTA 5'i very high ayarlarda bir gram donma olmadan 60-80 FPS'de oynuyorum. Yalnız işlemcinin kullanımı %60, şehirdeyken %90'a kadar çıkıyor. Acaba bu normal mi ? Ekran kartınında %65'ini kullanabiliyor sadece.

Çözüm
Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.
Hiç karşılaşmadığım bi durum. İzlediğiniz videodaki kişiylede aynı FPS'yi alıyorum demişsiniz buda çok garip. Aynı ayarlarda GPU kullanımı %60 olan kişiyle %100 olan kişinin aynı FPS'yi almasıda çok garip. MSI Afterburner yazılımını tamamen kaldırıp tekrar kurun, tekrar değerlere göz atın.

Tekrar yükledim değerlerde bir değişiklik göremiyorum hocam. Şunu farkettim gece yağmur yağdığında işlemci kullanımı bildiğin %100 de sabit..

Bilgisayarınızın bütün bileşenlerini yazarmısınız ?
MSI H97 PC Mate , EVGA GTX 960 4GB SSC , i5 4460 3.2 GHz , Asus VS229HA 22'' 5Ms Monitör , 8GB DDR3 RAM , Seagate Barracuda 1TB 7200RPM , Transcend 120GB 220S SSD , Zalman ZM600-LE 600W Güç kaynağı , Zalman Z3 PLUS Kasa.

MSI H97 PC Mate , EVGA GTX 960 4GB SSC , i5 4460 3.2 GHz , Asus VS229HA 22'' 5Ms Monitör , 8GB DDR3 RAM , Seagate Barracuda 1TB 7200RPM , Transcend 120GB 220S SSD , Zalman ZM600-LE 600W Güç kaynağı , Zalman Z3 PLUS Kasa.
PSU yetmeyebilir diyecektim ama 600W PSU varmış, sorunu çözemedim. Başka yerde sıkıntı olmalı oyundanda kaynaklanabilir. Başka oyunlardada böyle mi kullanım bi test edin isterseniz.

Hocam bende ASUS VS229HA almayı düşünüyorum. Nasıl güzel monitör mü memnun musunuz?

PSU yetmeyebilir diyecektim ama 600W PSU varmış, sorunu çözemedim. Başka yerde sıkıntı olmalı oyundanda kaynaklanabilir. Başka oyunlardada böyle mi kullanım bi test edin isterseniz.
Far cry 4 ve Syndicate ' de denedim işlemci kullanımı 30-50 lerde geziyor çoğunlukla. GTA 5 te 100 e çıktığı bile oluyor. İlginç.
Hocam bende ASUS VS229HA almayı düşünüyorum. Nasıl güzel monitör mü memnun musunuz?
Gayet güzel bir monitör. Fiyat performans ürünü. O fiyata HDMI destekli bir monitör bulman çok zor. Ayrıca ASUS kalitesi diye bir şey de var tabi Alternatif olarak BenQ GW2270H alınabilir. Ama ASUS'tan şaşma derim

Teşekkürler hocam. Yalnız GTA 5 de sorun var veya MSİ Afterburner GTA 5'de uyumsuzluk yapıyor. Bence sisteminde bir sıkıntı yok...

Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…