İ5 4460 için ekran kartı

Giray6161

Megapat
Daha fazla  
Sitemimi aşağıda paylaşıyorum. Şuan benim için yeterli bir sistem fakat ileriye dönük olarak belki ekran kartımı yükseltirim diye düşünüyorum. Aslında Nvidia ve Msi taraftarıyım ancak fiyatlar malum. GTX 1060 vs AMD RX580 var aklımda ama ben RX 580 almayı düşünüyorum, uygun fiyatlı olarak da Sapphire markası var bayağı önerilen. Siz ne dersiniz ?

Bir de şöyle bir site buldum şu anki mevcut işlemcim ile, şu anki ekran kartım ve diğer ekran kartlarının FPS değerlerini gösteriyor.

Karşılaştırmak GTX 960 vs RX 580 vs GTX 1060 Deneyler - GPUCheck

İşlemci: -İ5 4460 3.2 GHz
Anakart: -Msi H97 Gaming 3
Ekran Kartı: -Msi GTX 960 Gaming 2G
RAM: -Gskill 16 GB (4x4) 1600 MHz Cl9
Power: -Corsair Builder vs 550watt 80+
HDD: -WD 1TB 7200 RPM
SSD: -Corsair Force LE200 120Gb

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle düşünüp kötü ekran kartı almaktansa RX590 gibi bir ekran kartı alıp ileride geri kalan sistemini yenilemek daha iyi olabilir.

Rx 590 alıp eğer monitörü de iyi değilse oyun içinde BF1 gibi oyunlarda akıcılık sağlayamaz anlık droplar girer, bunun da farkındaysanız gidip alın.

GTX 1060'ın fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum. Bu aralar minimum 2000 TL, ortalama da 2500 TL fiyatla satılıyor. Aynı segmentte olan RX580'e bakıyoruz 1300 TL. Bu yüzden RX580 4 GB al geç. Sapphire Nitro+ alırsan soğutması biraz daha iyi normal Pulse modeline göre.
Kusura bakmayın ceza vardı yazamadım. 8GB lik versiyonu almayı düşünüyorum. Bayağı pahalı fiyatlar dediğiniz gibi.
Bu fiyata GTX1060 almak çok saçma olur Sapphire RX580 Nitro veya RX590 alıp daha geleceğe yönelik bir hamle yapabilirsiniz.
Rx 580 ile darboğaz yaşarsın, işlemcin 1050 Ti ile RX 570 arasındaki kartlar için yeterli.
Böyle düşünüp kötü ekran kartı almaktansa RX590 gibi bir ekran kartı alıp ileride geri kalan sistemini yenilemek daha iyi olabilir.
RX590 değilde 580in 8GB lik versiyonunu düşünüyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu öyle çok ahım şahım bir drop, darboğaz yaşanmadığını gördüm. Zaten konuyu açmamın sebebi bu tarz sorunu büyük bir şekilde yaşar mıyım diye. 1050Tİ ile benim kartım arasında pek fark yok zaten. Alabileceğim ve şuan için kullanabileceğimin en iyisini alıp ilerde olur da sistemimi yükseltmek istersem ona da uyumlu olmasını istiyorum. Bunun içinde en uygun ve güçlü kart RX 580 oluyor sanırım. Monitörüm de 1080P 5MS 60HZ.

i5 4460 ve GTX 1060 6 GB kullandım, çok darboğaz yaşıyordum.
Kusura bakmayın geç cevap verdim. Bayağı forumlara baktım videolar izledim, öyle aşırı bir darboğaz görmemiştim. Siz hangi ayarlarda hangi şekilde oynuyordunuz da çok darboğaz yaşadınız acaba ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı