İ5 4460 Isınma Sorunu

Rakarnov

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, uzun süredir sürekli Technopat'a sistemim ile ilgili sorular soruyorum ve 1 aylık hatta daha bile kısa zamanda alınmış olan bu PC'im Vatan Bilgisayar'dan aldığımdan beri bilgisayar oyunlarda acayip ısınıyor. i5 4460 3.2 GHz'li bir işlemcim var ve arkadaşlarım da bunu tavsiye ediyor, ısınmıyor hızlı stabil çalışır iyi bir işlemcidir diye beni almaya teşvik ettiler ki işlemci gerçekten iyi fakat tek sorunu ısınması. 1 aydan beri oyunlara lowda bile girsem (sistemim ultrada bf4 açabiliyor.) işlemci hemen 60 derece 70 dereceye fırlıyor fakat arkadaşlarda da BF4 var aynı sistemli arkadaşım bile BF4 ultra girdiğinde en fazla 50 derece gördü. Ben ultra girince 80 derece görüyorum bu yüzden rahat 14 kere PC'yi Vatan'a götürdüm test ettik sorunlu çıktı bilmem ne iade de edilemez dediler servisten rapor gelmeliymiş falan filan bu gece kavga ettim adamlarla falan verdim PC'yi yolladılar 20 gün içinde gelir dediler. Eğer sorun bulamazlarsa kasa böyle gelecekmiş yani yine 80 dereceli oynarsın demeye getirdiler. Ne yapmalıyım? Eğer öyle bir şey olursa tüketici haklarına başvuracağım sizce normal mi bu i5'in 80 dereceye çıkması? Ekran kartım da 70 derece çıkıyor.

Sistemim şöyle :
  • i5 4460 3.2GHz
  • MSI R7 370 Gaming 4GB
  • Z97 PC Mate
  • Çift Modül Corsair Vengeance 16GB RAM
  • 500GB HDD
  • 600W Power

Arkadaşında da aynı soğutucu mu var? 80 derece performansı çok etkileyecek bir değer değil. Servislik bir sorun da değil. Muhtemelen stok soğutucu kullanıyorsun ve kabloların hepsi ortada.
Kablo yönetimini iyi yap ve iyi bir soğutucu al.

Beyler 1 gün ban yemişim yanlış açtığım için konuyu neyse pc yeni cooler masterin termal macunundan sürüldü. Stock fanı var. Anakart, her şey yepyeni. Üstüne herhangi bir şey dökülmedi. Baskı uygulanmadı. Bütün driverlar kontrol edildi, güncellendi fan da tertemiz.

Bu arada bu da yeni bilgisayarı almadanki önce bilgisayarım. Oyunlara giriyorum 2-3 saat rahat onuyorum ama işlemci 35 hiç oynama yok. Sıcaklıkta 35 ve kasada ne soğutucu var ne hava sürkülasyonu var hiç bir şey yok. Her şey karma karışık içinde tozda var ama değerler gördüğünüz gibi eski pc daha verimli nerdeyse.
Ve bu arada yeni pc'de bütün kablolar yerli yerinde yani ortalıkta gezinmiyorlar.

upload_2016-2-6_1-28-56.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler 1gün ban yemişim yanlış açtığım için konuyu neyse pc yeni cooler masterin termal macunundan sürüldü stock fanı var anakart herşey yepyeni üstüne herhangi bir şey dökülmedi baskı uygulanmadı bütün driverlar kontrol edildi güncellendi fanda tertemiz

Bu arada buda yeni bilgisayarı almadan ki önce bilgisyarım oyunlara giriyorum 2-3 saat rahat onuyorum ama işlemci 35 hiç oynama yok sıcaklıkta 35 ve kasada ne soğutucu var ne hava sürkülasyonu var hiç bişi yok herşey karma karışık içinde tozda var ama değerler gördüğünüz gibi eski pc daha verimli nerdeyse.
ve bu arada yeni pcde bütün kablolar yerli yerinde yani ortalıkta gezinmiyorlar.
Eki Görüntüle 138878
Dostum senin resmini attığın uygulama genellikle yanlış sıcaklıkları verir. Aida 64 ise gerçek sıcaklıkları verir.

Yanlış biliyorsun aynı anda hem speccy hem de aida64 açık değerler aynı. 2 bilgisayarımda da.
Fotoğrafta verilen program bazen yanlış değerler verebiliyor. Sosyalde gördüğüm için artık bu programa çok güvenmiyorum. Aida 64'ün daha iyi bence.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı