i5 4460 Oyunlarda %100 CPU Kullanımı

Bastoncu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Rainbow, CS:GO, PUBG gibi oyunlarda işlemci kullanımı %100'e çıkıyor bu da oyunlarda takılmaya neden oluyor. GPU kullanımı da %86 - %99 civarında oluyor. Bazı konulara baktım termal macun yenilenmesi önerilmiş fakat CPU ve GPU sıcaklıkları 60-70 civarlarında. Termal macunu yenilemeli miyim ? Ya da başka bir şeyden mi kaynaklanıyor olabilir?
Aynı zamanda CPU kullanımı %100 olduğunda mouse imleci kasmaya başlıyor.
Sistem Özellikleri:
  • İşlemci: i5 4460
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1050 Ti 4G
  • RAM: 16GB DDR3

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci, ekran kartı arası darboğaz var mı acaba dedim ama teorik olarak olmaması lazım.

Bilgisayardaki diğer donanımların işlemci ve ekran kartı üzerinde yarattıkları performans farkı anladığım kadarıyla en fazla %14 civarında oluyor. O zaman bilgisayardaki depolama donanımları performansında bir yetersizlik olması gerekli. Pc'de donanım aygıtı olarak ne kullanıyorsun?

V-SYNC açmanız ya da FPS yi 60 a sabitlemek 60 FPS üzerine çıktığınız zaman işlemciye düşecek olan yükü azaltır.

i5 4460 PUBG için yetersiz özelliklede ultra ve high ayarlarda bi de eski komut sistemi var o işlemcide o yüzden 100% çalışıyor işlemcin.
PlayerUnknowns Battlegrounds System Requirements | Can I Run PUBG PC requirements
Burda bile tavsiye edilende 6.nesil işlemci var.Minimum seviyede i3 4.nesil yazılmış. Geri kalanını siz anlayın artık.
PUBG'de pek bir etkileme olmuyor özellikle Rainbow'da işlemci kullanımı aşırı artıyor ve mouseyi bile kastırıyor oyun oynarken. Mousenin bir problemi yok. CPU kullanımından kaynaklanıyor. Tabi sizin dediklerinize bakılırsın işlemciyi yakın zamanda değiştirmem gerekecek. Tabi bununla beraber RAM ve anakartıda 1150 soket çok sıkıntılı. :kararsız:

İşlemci, ekran kartı arası darboğaz var mı acaba dedim ama teorik olarak olmaması lazım.

Bilgisayardaki diğer donanımların işlemci ve ekran kartı üzerinde yarattıkları performans farkı anladığım kadarıyla en fazla %14 civarında oluyor. O zaman bilgisayardaki depolama donanımları performansında bir yetersizlik olması gerekli. Pc'de donanım aygıtı olarak ne kullanıyorsun?
HDD Kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25,6 KB · Görüntüleme: 197
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı