İ5 4460 sistem 2900 TL'ye alınır mı ?

Yani hocam bu sistem iyi diyorsunuz tam olarak 750 W vermesede 600 W verir dimi sisteme ?

Kardeşim olsun fazla mal göz çıkarmaz hem sende dedin o PSU ya fazla güvenme diye tam olarak 750 W vermesede sisteme en az bi 550 W verir diye tahmin ediyorum

Hocam peki o soğutma yeticek mi 50 TL lik ? bilgisayar yazın falan 12 saat açık kalacak 1 günde 12 saat açık kalacak işlemci baya bi ısınmaz mı ?
İşlemciyi falan yakmayalımda

Zaten ne olur ne olmaz diye 750w PSU olan modeli seçtim. En kötü o PSU 600-650w arası değer verir. O işlemci fazla ısınan bir işlemci değil haliyle şimdilik overclockta yapmanı gerektirecek durum yok. i7 6700k en güçlü işlemcilerden birisi. Zaten sistemi topladığında overclocksuz haliyle Aida64 ile stres testi yaparsın. Boşta ve yükteki değerler seni tatmin etmezse 1 hafta süre içerisinde iade eder üzerine az miktar para ekler daha iyi bir soğutucu alırsın olur biter. Hem yaza kadar o soğutucu işini fazlasıyla görür. Çarpan kilitsiz işlemcilerle beraber gelen intel stok soğutucudan iyi olduğunuda belirteyim.

Son düzenleme:
Zaten ne olur ne olmaz diye 750w PSU olan modeli seçtim. En kötü o PSU 600-650w arası değer verir. O işlemci fazla ısınan bir işlemci değil haliyle şimdilik overclockta yapmanı gerektirecek durum yok. i7 6700k en güçlü işlemcilerden birisi. Zaten sistemi topladığında overclocksuz haliyle Aida64 ile stres testi yaparsın. Boşta ve yükteki değerler seni tatmin etmezse 1 hafta süre içerisinde iade eder üzerine az miktar para ekler daha iyi bir soğutucu alırsın olur biter. Hem yaza kadar o soğutucu işini fazlasıyla görür. Çarpan kilitsiz işlemcilerle beraber gelen intel stok soğutucudan iyi olduğunuda belirteyim.
Tamam o zaman i5 4460ın yanında gelenden daha iyiyse sıkıntı yok.

Hocam ayrıca termal macunda sürerim daha iyi olur.

4460 Volkswagen Golf ise 6700 Volkswagen Passat tır. Golf kötü araba değildir lakin bir Passat kadar hızlı ve performanslı da değildir. ( Nerden depreştiyse artık bu vosvos merakım. :) )

Tamam o zaman i5 4460ın yanında gelenden daha iyiyse sıkıntı yok.

Hocam ayrıca termal macunda sürerim daha iyi olur.

Termal macun zaten olmazsa olmazlardan birisi işlemcinin yanında geliyormu bilmiyorum geliyorsa onu kullanırsın gelmezse inventustan Noctua NT-H1 macun almanı öneririm .

4460 Volkswagen Golf ise 6700 Volkswagen Passat tır. Golf kötü araba değildir lakin bir Passat kadar hızlı ve performanslı da değildir. ( Nerden depreştiyse artık bu vosvos merakım. :) )

Termal macun zaten olmazsa olmazlardan birisi işlemcinin yanında geliyormu bilmiyorum geliyorsa onu kullanırsın gelmezse inventustan Noctua NT-H1 macun almanı öneririm .
Hocam benzetmeniz çok doğru olmuş sağolun.
Çok ilgilendiniz teşekkürler.

Hocam benzetmeniz çok doğru olmuş sağolun.
Çok ilgilendiniz teşekkürler.

Yardımcı olduysam ne mutlu..

Aynen komik bir benzetme. Baya bir tartışma olmuş valla. :) Sana önerim bu aradaşları dinle. Yardım gerekirse yine yaz. :)

Estağfirullah bilgi paylaşımı önemlidir. Burada önerilen her bilgi pişmanlıkları azaltmak üzerinedir. Pişmanlığı tamamen bitiremezsiniz çünkü teknoloji durağan değil hep gelişiyor teknolojinin gerisinde kalmamak önemli olan.

Yardımcı olduysam ne mutlu..

Estağfirullah bilgi paylaşımı önemlidir. Burada önerilen her bilgi pişmanlıkları azaltmak üzerinedir. Pişmanlığı tamamen bitiremezsiniz çünkü teknoloji durağan değil hep gelişiyor teknolojinin gerisinde kalmamak önemli olan.
Hocam son olarak sistem şu şekilde:
Ve fiyatı 2993 TL tuttu.
Tam olarak.

Dosya Ekleri

• Tec.png
    Tec.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 217
  • Tech.png
    Tech.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 217
  • Techn.png
    Techn.png
    33,3 KB · Görüntüleme: 381
İşlemci İ7 6700 yani çarpan kilitli overlock yapamayacağın işlemci için Z170 PC mate almanı gerektirecek bir durum yok aynı şekilde soğutucuda almanı gerektirmez kendi soğutucusu yeterli olur bu şekilde fiyatı dahada aşağı çekebilirsin anakartı düşürüp yada işlemciyi İ7 6700K alacaksın.

İşlemci İ7 6700 yani çarpan kilitli overlock yapamayacağın işlemci için Z170 PC mate almanı gerektirecek bir durum yok fiyatı dahada aşağı çekebilirsin anakartı düşürüp yada işlemciyi İ7 6700K alacaksın.
Aa hocam gözümden kaçmış hemen değiştireyim.

Hocam plan şuan değişti ben bu sistemi alınca en az 2 sene parça almıcam peki hocam tekrar bu dediğimi dikkate alarak 3000-3500 TL arası bir sistem toplar mısınız ?
Not : Hocam bu en iyi senaryo yani 2 sene 5 seneyede çıkabilir.
Hocam eğer bu konu içinde konuşulan şeyler çok oldu diyorsanız yeni konu açabilirim 3000-3500 TL'ye sistem tavsiyesi diye.

İşlemci İ7 6700 yani çarpan kilitli overlock yapamayacağın işlemci için Z170 PC mate almanı gerektirecek bir durum yok aynı şekilde soğutucuda almanı gerektirmez kendi soğutucusu yeterli olur bu şekilde fiyatı dahada aşağı çekebilirsin anakartı düşürüp yada işlemciyi İ7 6700K alacaksın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aa hocam gözümden kaçmış hemen değiştireyim.

Hocam plan şuan değişti ben bu sistemi alınca en az 2 sene parça almıcam peki hocam tekrar bu dediğimi dikkate alarak 3000-3500 TL arası bir sistem toplar mısınız ?
Not : Hocam bu en iyi senaryo yani 2 sene 5 seneyede çıkabilir.

Tamam bu sefer kolaylık olsun diye tek siteden toplayacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı