i5 4460 Sistem yükseltme

Paylaştığınız anakart yerine benim paylaştığımı alabilirsiniz. M2 ve RAM yuvaları daha fazla, ileriye dönük olur.

Paylaştığınız anakart yerine benim paylaştığımı alabilirsiniz. M2 ve RAM yuvaları daha fazla. İleriye dönük olur.

RAM ve CPU alımını şimdi gerçekleştirmeyeceğim ama yine de not alıyorum çok teşekkürler.
Anakart önerin için sağol. SLOT'un fazla olması gerçekten önemli.

Tamamdır kasa ile iligili olarak o zaman bunu not alıyorum. Fiyatı da uygun.

PSU bütçesi ile ilgili şöyle demek isterim, mümkün olduğunca ileride işlemci ve ekran kartı güncellediğimde de içim rahat bir şekilde sorun çıkarmayacak bir ürün olması benim için önemli.

Şu andaki kullandığım sistemi 2015'ten beri kullanıyorum. PSU'dan herhangi bir sorun yaşamadım. Ama son zamanlarda ASUS anti-surge uyarısı alıyorum. Bu neden kaynaklanıyor tam olarak bilgim yok. O da şüphe uyandırmaya başladı bende acaba PSU'nun ömrü mü bitiyor diye. O yüzden PSU güncellemesi de yapabilirim.

Ekonomik ve biraz daha pahalı bir kaç model önerebilirsiniz..
PSU olarak şu an için bu aklıma geldi. PSU için @RPM hocam daha iyi yardımcı olacaktır.

Selamlar herkese tekrardan.

Arkadaşlar alacağım malzemeler listesini Anakart, CPU, CPU soğutucu ve Kasa olarak güncelledim. DDR4 ramleri başka yerden temin edeceğim gibi şimdilik.

Anakart olarak şunda karar kıldım:

Kasa olarak Gamepower'ın Warcry kasasını düşünüyorum.

CPU olarak 2 model önerildi şu ana kadar ama ben CPU konularında çok bilgisizim. Sadece şunu tekrar eklemek isterim. Bilgisayara en son ekran kartı güncellemesi yapacağım. 2000 veya 3000 serisi bir şey almak istiyorum. Ama ekonomik gidelim derken CPU'dan çok da kısmak, bir iki sene içerisinde bottleneck yemek istemiyorum. i5 4460'da bunu çok yaşadım son 2 3 yılda. Şu anda Overwatch'da bu sistemle stabil bir performans alamıyorum işlemci nedeniyle.
Alttaki CPU hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Anakartla bir sorun yaratır mı? Veya şu kadar daha fazla ver ama şunu al çok daha uzun süre işini görecektir dediğiniz bir işlemci var mı?

Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci

Bir de CPU soğutucu ile ilgili karar veremedim hala. Alacağım kasa temperli camlı olduğundan rgb'li almak tercihim. Ama çok farklı fiyatlarda soğutucular var emin olamadım bir türlü. Bu forumda şu soğutucu önerildi:

Gametech Freezer HD 3.0 Rainbow İşlemci Fanı | 174 Lira.

Başka bir sitede ise

Be Quiet Dark Rock 4 BK021 CPU Soğutucu | 640 Lira

Önerildi. Arada çok büyük fiyat farkı var. Kararsız kaldım.

PSU alma konusunda emin değilim. 2015 yılından beri kullandığım Zalman 800W var, modeli tam hatırlamıyorum. Bir kaç kere ASUS anti surge uyarısı aldım ama devam eden şeyler değillerdi. Sistemi yavaş yavaş güncellediğimde sizce PSU da almalı mıyım? Veya PSU'mun sağlıklı olduğundan nasıl emin olabilirim? Yine de mevcut bilgiler ışığında PSU model ve alıp almamam gerektiğine dair önerilerinizi de bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.
İyi forumlar.

Anakart yerine paylaştığım daha iyi olur. Warcry almanızı tavsiye etmem çünkü içerisinde gelen fanlar çok kötü ve yeterli hava akışı sağlamıyor. Kasa olarak paylaştığım model çok daha iyi ama egzoz fan gelmiyor. Paylaştığım fan gayet kaliteli. Ayrıca kasaya biraz fazla bütçe ayırmışsınız, daha ucuz bir kasa istiyorsanız Msi 100r yeterli olur.

Anakart yerine paylaştığım daha iyi olur. Warcry almanızı tavsiye etmem çünkü içerisinde gelen fanlar çok kötü ve yeterli hava akışı sağlamıyor. Kasa olarak paylaştığım model çok daha iyi ama egzoz fan gelmiyor. Paylaştığım fan gayet kaliteli. Ayrıca kasaya biraz fazla bütçe ayırmışsınız, daha ucuz bir kasa istiyorsanız Msi 100r yeterli olur.

War Cry tercih etme sebebim internetteki reviewların iyi olmasındandı. Ben bir de camlı kasa olayını sevdiğim için onu tercih ettim. Hava akışının kötü olduğunu nasıl öğrendiniz?

Önerdiğiniz kasalara göz atacağım. Cooler Master olanı sanırsam o kadar para vermişken buna ver amaçlı önerinizdi.

Sıcaklık için 11.30'dan sonrasını izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler. Gerçekten önemli bilgilerdi. Ben buraya kadar izlememiştim bu videoyu :)

@RichardRose
i3 10100F.
B460M-A PRO.
2x8 3000MHz Crucial RAM.
MSI MAG Forge 100M kasa.

İstediğiniz kasa adeta fırın.
Her tarafı cam olduğu için hava akışı sağlanamıyor.

Konu hakkındaki cahilliğimden kaynaklı yapacağım yorumları bağışlayın ama önerdiğiniz işlemci 2000 ve 3000 kartlarında sorun yaratır mı? Yukarıdaki işlemciye göre neden bunu tercih etmeliyim ekonomik sebepler dışında?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı