i5 4460 Sistem yükseltme

Selamlar herkese tekrardan.

Arkadaşlar alacağım malzemeler listesini Anakart, CPU, CPU soğutucu ve Kasa olarak güncelledim. DDR4 ramleri başka yerden temin edeceğim gibi şimdilik.

Anakart olarak şunda karar kıldım:

Kasa olarak Gamepower'ın Warcry kasasını düşünüyorum.

CPU olarak 2 model önerildi şu ana kadar ama ben CPU konularında çok bilgisizim. Sadece şunu tekrar eklemek isterim. Bilgisayara en son ekran kartı güncellemesi yapacağım. 2000 veya 3000 serisi bir şey almak istiyorum. Ama ekonomik gidelim derken CPU'dan çok da kısmak, bir iki sene içerisinde bottleneck yemek istemiyorum. i5 4460'da bunu çok yaşadım son 2 3 yılda. Şu anda Overwatch'da bu sistemle stabil bir performans alamıyorum işlemci nedeniyle.
Alttaki CPU hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Anakartla bir sorun yaratır mı? Veya şu kadar daha fazla ver ama şunu al çok daha uzun süre işini görecektir dediğiniz bir işlemci var mı?

Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci

Bir de CPU soğutucu ile ilgili karar veremedim hala. Alacağım kasa temperli camlı olduğundan rgb'li almak tercihim. Ama çok farklı fiyatlarda soğutucular var emin olamadım bir türlü. Bu forumda şu soğutucu önerildi:

Gametech Freezer HD 3.0 Rainbow İşlemci Fanı | 174 Lira.

Başka bir sitede ise

Be Quiet Dark Rock 4 BK021 CPU Soğutucu | 640 Lira

Önerildi. Arada çok büyük fiyat farkı var. Kararsız kaldım.

PSU alma konusunda emin değilim. 2015 yılından beri kullandığım Zalman 800W var, modeli tam hatırlamıyorum. Bir kaç kere ASUS anti surge uyarısı aldım ama devam eden şeyler değillerdi. Sistemi yavaş yavaş güncellediğimde sizce PSU da almalı mıyım? Veya PSU'mun sağlıklı olduğundan nasıl emin olabilirim? Yine de mevcut bilgiler ışığında PSU model ve alıp almamam gerektiğine dair önerilerinizi de bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.
İyi forumlar.
Hocam bu anakartın aynısını bende alacaktım fakat bir talihsizlik yaşadığım için alamadım. Bu arada gaming gece indiriminde 589TL'ye düşmüştü bu anakart isterseniz bu cumayı bekleyin belki yine indirime girer. 110TL fazla vermek istereseniz o ayrı.

Hocam bu anakartın aynısını bende alacaktım fakat bir talihsizlik yaşadığım için alamadım. Bu arada gaming gece indiriminde 589TL'ye düşmüştü bu anakart isterseniz bu cumayı bekleyin belki yine indirime girer. 110TL fazla vermek istereseniz o ayrı.

Çok sağol bir arkadaş haber etmişti. Cumayı bekleyebilirim acelem yok. Sadece o zamana kadar alacağım şeyleri kesinleştirmem lazım :)

Konu hakkındaki cahilliğimden kaynaklı yapacağım yorumları bağışlayın ama önerdiğiniz işlemci 2000 ve 3000 kartlarında sorun yaratır mı? Yukarıdaki işlemciye göre neden bunu tercih etmeliyim ekonomik sebepler dışında?

Yukarıdaki işlemciden kastınız 10400F ise ekonomik sebeplerden başka bir sebebi yok.

Bu işlemci 1080p kullanımda RTX 2060'a kadar besleyebilir, 10400F ise 2070S-2080 seviyelerine kadar çıkabilir.

Bütçe varsa kesinlikle 10400F alın.

Attığım ürünleri alın sadece işlemciyi değiştirin bütçeniz varsa.

1.150 tl'den i5 10400F siparişi
460 TL'den MSI MAG Forge 100M siparişi verdim.

Sırada MSI B460M anakart var ama fiyatını bir türlü düşük yakalayamadım. Benzer ayarda başka önerebileceğiniz anakartlar var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı