Selamlar herkese tekrardan.
Arkadaşlar alacağım malzemeler listesini Anakart, CPU, CPU soğutucu ve Kasa olarak güncelledim. DDR4 ramleri başka yerden temin edeceğim gibi şimdilik.
Anakart olarak şunda karar kıldım:
Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha birçok kategoride milyonlarca ürünün satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.
www.gittigidiyor.com
Kasa olarak Gamepower'ın Warcry kasasını düşünüyorum.
CPU olarak 2 model önerildi şu ana kadar ama ben CPU konularında çok bilgisizim. Sadece şunu tekrar eklemek isterim. Bilgisayara en son ekran kartı güncellemesi yapacağım. 2000 veya 3000 serisi bir şey almak istiyorum. Ama ekonomik gidelim derken CPU'dan çok da kısmak, bir iki sene içerisinde bottleneck yemek istemiyorum. i5 4460'da bunu çok yaşadım son 2 3 yılda. Şu anda Overwatch'da bu sistemle stabil bir performans alamıyorum işlemci nedeniyle.
Alttaki CPU hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Anakartla bir sorun yaratır mı? Veya şu kadar daha fazla ver ama şunu al çok daha uzun süre işini görecektir dediğiniz bir işlemci var mı?
Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci
Bir de CPU soğutucu ile ilgili karar veremedim hala. Alacağım kasa temperli camlı olduğundan rgb'li almak tercihim. Ama çok farklı fiyatlarda soğutucular var emin olamadım bir türlü. Bu forumda şu soğutucu önerildi:
Gametech Freezer HD 3.0 Rainbow İşlemci Fanı | 174 Lira.
Başka bir sitede ise
Be Quiet Dark Rock 4 BK021 CPU Soğutucu | 640 Lira
Önerildi. Arada çok büyük fiyat farkı var. Kararsız kaldım.
PSU alma konusunda emin değilim. 2015 yılından beri kullandığım Zalman 800W var, modeli tam hatırlamıyorum. Bir kaç kere ASUS anti surge uyarısı aldım ama devam eden şeyler değillerdi. Sistemi yavaş yavaş güncellediğimde sizce PSU da almalı mıyım? Veya PSU'mun sağlıklı olduğundan nasıl emin olabilirim? Yine de mevcut bilgiler ışığında PSU model ve alıp almamam gerektiğine dair önerilerinizi de bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
İyi forumlar.