i5 4460 sistemde oyundayken ekran gidiyor

brkyblclr35

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2017
Mesajlar
25
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyun oynarken monitör kendini kapatıyor fakat kasa çalışır durumda. Ben de internetten araştırıp birkaç test yaptım. Ekran kartı ısınması, güç kaynağı, anakart ile ilgili olabilir dediler ekran kartını servise verdim. DUAL-RX480-O4G ekran kartım var. 3 tane anakart değiştirdim. Yeni 600W güç kaynağı aldım 80+ KCAS. Ekstra olarak dediğim gibi test yaptım ve ne işe yaradığına dair hiçbir fikrim yok. Türkçe kaynak bulamadım, sorunumu İngilizce yazdım ve çözümlerde Prime95 ve Core Temp programını kombine edin değerlere bakın falan diyorlardı ve işlemci 95 dereceye kadar çıktı 1 dakika gibi kısa bir sürede fakat ne anlama geldiğini bilmiyorum. Her şeyi değiştirdim bir tek işlemci kaldı, sanırım sorun işlemciden kaynaklı. Bir de sizin fikrinizi almak istedim. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

peperoni.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 dakikada 95 dereceye ulaşıyorsa sorun işlemcide değil, soğutucudadır. Soğutucu ve kasa içinde varsa fanları belirtin.
 
İntelin kendi stok fanı mevcut, kasanın kendi fanı ve benim ekstra aldığım kırmızı ledli 15 liralık bir fan mevcut. Toplam 3 tane fan var. Kasa Thermaltake Versa H25
 
Yapacaklarının başında termal macunu düzgün sürüp işlemci fanını düzgünce oturtmak. Eğer değerler yine aynıysa ya fan adam gibi çalışmıyordur (bunu gözle bakarak bile anlayabilirsin) ya da işlemcin arızalı. İntelin stok fanı bile 95 dereceye kadar çıkartmaz.
 
Bir ara ayakları kırılmıştı stok fanın. Tamir falan ettirmiştim ama ben yinede baktıktan sonra haber veririm burdan. Teşekkürler.

Son birşey daha. Eğer işlemci arızalıysa tekrardan i5 4460 işlemci alsam olurmu yoksa önerebileceğiniz başka bir işlemci varmı. Şimdi soket uyumluluğundan falan yeni parçalar almam gerekiyor olabilir. i5 4460 veya bir üst işlemciyi alsam beni idare edermi. Ben youtube sitesi için oyun videoları falan çekiyorum. i5 4460 bana yeterli olucaksa aynısından alacağım tekrardan.
 
Yeni bir işlemci fanı alıp taktım ama sorun devam ediyor. Ram değiştirdim, yeni güç kaynağı da aldım. Oyundayken bir süre sonra ekran gidiyor monitör kablosunu kontrol et uyarısı geliyor (yeni hdmi kablosu da aldım).
 
Daha hala sorunu bilmiyorum. Yeni fan taktım, ekran kartını servise gönderdim, yeni güç kaynağı aldım, harddisk aldım, ram aldım değişen hiçbir şey olmadı. En pahalı parça diye sona işlemciyi bıraktım zaten sistemi param oldukça yenilemek istiyordum. Sorun işlemcide olabilir mi çoğu kişi en sonda işlemcidendir o zaman diyor ondan önce herşeyi sayıyorlar. AIDA64 ile testi başlatmıştım. Salona gidip geri gelmiştim bir baktım tekrardan donmuş. Normalde oyunlarda siyah ekran verirdi veya AIDA64 testinde 100 derece gösterirdi ama şu son zamanlar siyah ekrandan ziyade sadece donuyor. Bugün Battlerite oynarken bir oyuncuyu öldürdüğümde oyunun özelliği olan yavaş moda geçiş yapıyor ve bu yavaş mod 0.5 hızında ise 0.5'ten 0.0'a kadar iyice yavaşlayıp ondan sonra dondu bilgisayar. Çok garip geldi. İşlemci böyle bir sorun yaratır mı ? Umarım çözüme birlikte ulaşabiliriz.

Düzenleme : Bu yazıyı yazdıktan 5 dakika sonra tekrardan dondu oyuna girmediğim halde.

2. Düzenleme : Teker teker AIDA64 ile CPU testinden başladım 10 dakika boyunca sorun olmadı. CPU testini durdurup FPU testine geçtikten 3 dakika sonra bilgisayar dondu. Şu an anladığım kadarıyla sorun işlemcide.
 
Son düzenleme:
Dostum o sıcaklık değeri hiç normal değil. Fansız kullansan ancak o kadar çıkar. Aynı işlemci bende de var. İşlemci soğutucu olarakta cooler master evo 212 kullanıyorum. Yük altında bile 45 çok az gördüm.
Daha önceki kasamdam işlemci ısınmasından muzdarip olmuş biri olarak 2 sorun var ortada. Ya işlemci derece ölçerin bozulmuştur. Yada artık işlemcini değiştirmenin vaktı gelmiştir. Tek core temp'e bağlı kalma. Başka programlardan da aynı dereceleri görüyorsan kasa açıkken elini işlemci fanına koy. 60 derecenin üstünü zaten farkedersin. Eğer çok sıcaksa yerine oturmamış olabilirsin. Bir bilgisayarcıya gidersen 10 20 tlye sana termal macunu yeniler. Baktın olmuyor 400 tlye 2.el aynısından bulabilirsin.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı