i5-4460 Tabanlı Sistem Yükseltme

Bütçe
2500-3000

zezoc

Centipat
Herkese merhabalar. Bundan yaklaşık 5 sene önce özellikleri aşağıdaki gibi olan oyun amaçlı bir sistem toplamıştım. Haliyle artık ihtiyaçlarımı özellikle de işlemci bakımından karşılayamayacak duruma geldi. Bunun üzerine acaba ikinci el bir i7-4xxx işlemci alsam mı diye düşünmeye başladım fakat sonradan hiç ikinci el işine bulaşmamaya karar verdim. Sizlere sorum ise şu an elimdeki sistemi en mantıklı şekilde nasıl yükseltebilirim? Ekran kartımı şimdilik geliştirmeyi düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda muhtemelen yeni bir şeyler düşüneceğim ama şu an önceliğim belirttiğim gibi işlemcide. Bütçem 2500 civarları ama zorlarsak 3000'e de aşmayacak şekilde çıkabilirim sanırım. Uzun zamandır sektörü takip etmemiştim ama yaptığım kısa araştırmalardan anladığım kadarıyla yeni bir anakarta, işlemciye ve de RAM'e ihtiyacım olacak. Önerilerinizi merakla bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
  • Ekran kartı: Asus GeForce GTX960 ROGSTRIX OC EDITION GDDR5 4GB
  • İşlemci: Intel® Core™ i5-4460 İşlemci
  • Anakart: MSI H97 PC Mate
  • Ram: 2x8gb HyperX 1600Mhz
  • Kasa: Aerocool GT Black Edition 500W
  • Güç Kaynağı: Kasayla birlikte gelmişti.
  • SSD: Samsung 120 GB 750 EVO
  • HDD: Seagate 3.5" 1TB Desktop HDD ST1000DM003 SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı