İ5 4460 ve GTX 750Ti Tabanlı Sistem Toplama

Morphine

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba ,

Uzun zamandır konuları ve forumu takip ediyorum, günümün çoğu zamanını bilgisayar başında geçiriyorum. Hep oyun oynayan birisiyim, daha çok online oyunlar, daha çok grup olarak. Daha dogrusu klan olarak oyunları oynuyoruz. Ben geçen sene bilgi sahibi değilken bir HP marka laptop aldım. 1.5 senedir çekmediğim kalmadı. En sonunda bizimkileri ikna ettim masaüstü sistem toplayacagım

Online oyun oynadığım için işlemciye agırlık verdim işlemciden ve anakarttan kısmak istemedim. GTX750Ti yeni çıkan oyunlarda da başarılı oldugu için onu tercih ettim. 2000TL kusur bir sistem hazırladım kendimce, sizce nasıl olmuş? Neredeyse full online oyun için kullanılacak sistem ;

EY7Pdq.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Online oyunlarda çok güçlü işlemci gerekmiyor ki. Adam burada G3258 ile sorunsuz bir şekilde BF4 multi oynuyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu sistemi tavsiye edebilirim.

Screenshot_3.png

Her ne olursa olsun. İşlemci darboğazı diye bir terim var. Gidip de R9 380'nin yayına G3258 koyulmaz. Bahsettiğin video'daki ekran kartı 660. Aradaki nesil farkını sen düşün. Hiç bir zaman böyle bir hataya düşmeyin. Sistemler odaklı olursa değil,dengeli olursa daha az problemle karşılarsınız.4460 yeni nesil oyunlarda size yardımcı olur,ayrıca o bütçede alınabilecek hiç bir ekran kartına darboğaz yapmaz kendileri.

Bütçenizi 200 TL kadar artırırsanız bunu tavsiye ederim. Bu sistemde i3 kullandım çünkü pentium g3258 bazı oyunlarda darboğaz yapabiliyor.
upload_2015-7-12_4-59-0.png

Hocam o İ3'ler online oyunlarda düşük cache nedeniyle bayılacaklardır. G3258 nasıl çift çekirdek diye artık alınmıyorsa İ3'lerde DX 12 ile ilerde beğenilmez olacak. Bir sene içinde sistem değiştireceksin. Yerine;
amd 2100.png

Öneririm. Hem 4Gb yeni nesil R9 380 AMD ekran kartıyla hem güçlü işlemcisiyle rahat edersin. Yenilemenede gerek kalmaz.

Bir sene içinde değiştereceksin diyip AM3+ soket işlemci önermen gerçekten düşündürücü. Artık işlemcilerde AM3+ devri doldu. Boşuna i5 4460 önermiyoruz. İleride bahsettiğin soketi alırsa sıkıntı yaşayacaktır.

H97 PC Mate
i5 4460
1 TB WD Blue
8 GB 1600 MHz CL9 tek veya çift farketmes, en ucuz bilindik marka RAM.
600 Watt PSU+Kasa
Kalan paraya AMD kart alın. 1000 Lira altı Nvidia kart alan adam, performans aramıyordur. Fantezi peşindedir. Bu kadarda net konuşuyorum. Bana 1000 lira bütçe altı AMD'den iyi Nvidia kart söyleyin. Araba almıyorsunuz, az yaksın diyesiniz. Ekran kartına verdiğiniz paraya aldığınız maximum FPS önemlidir. Elektrik faturası düşünüyorsanız, zevk için oynamıyorsunuz demektir. İnternet kafe açmayacaksınız sonuçta. Ayrıca DX 12 i3 kullanmıyorsan performansı zıplatmayacak.

Bir sene içinde değiştereceksin diyip AM3+ soket işlemci önermen gerçekten düşündürücü. Artık işlemcilerde AM3+ devri doldu. Boşuna i5 4460 önermiyoruz. İleride bahsettiğin soketi alırsa sıkıntı yaşayacaktır.
Devri doldu dediğin parçalar 4440 ve 4460 kadar performans veriyor. 250₺ fiyat farkına değer mi? Önerdiğim işlemciyi en az 3 yıla kadar kullanabilir. Ama İ3 sistemi o kadar kullanamaz. Seneye Dx 12'li çoklu çekirdek destekli oyunlar çıktığında yada RAR açarken Hd video izlemek istediğinde ne olacak? Çoklu işlemleri yaparken İ3 bayılmayacak ama FX 8300 gibi bir orta seviye işlemci bayılacak. Ufak Overclock işlemiyle başarılı sonuçlar alır keyfine bakar hocam.

Biz boşuna ileriye dönük düşünmüyoruz. Bak bakalım 2 sene sonra o işlemci bozulduğunda yerine işlemci bulabilecek misin? AMD'lerin çekirdek performansı İntel'e göre daima düşüktür. O yüzden oyunlar intel için 4 Amd için 6 çekirdek istiyor. 4460 konulabiliyorsa boşuna AMD'ye yönelmeye gerek yok.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı