i5 4590 Sistem CPU 100 derece olması ve FPS Drop Sorunu

Zarkadf

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Sistemim şöyle:
  • i5 4590
  • 4+2 1600MHz RAM
  • GTX 1050 Ti

Sorunu GTA 5 oynarken yaşadım. Oyunu açtıktan 10 dk sonra FPS dropları yaşamaya başlıyorum. CPU derecesi 100 dereceye kadar çıkıyor. Witcher 3 oynadım bu sistemle en yüksek ayarlarda(Çözünürlük 1400x900) herhangi bir sorun olmadı. GTA 5'te neden böyle bir sorun oluyor yardım edebilir misiniz? (GTA V'i de Very High'da oynuyorum. Bazı ayarları düşürdüm ama bir faydası olmadı.)

İşlemcinin 100 derece'ye ulaşması iyiye işaret değil, İşlemci'nin Tcase 72.72 derece, Kasa içerisinde yeteri kadar hava akışı sağlanamıyor veya işlemci soğutucu görevini iyi yapamıyor olabilir. Montajı kontrol edin, imkanınız varsa termal macunu yenileyin Kasa içerisinde fan'ların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Yaşadığınız sorun büyük ihtimalle işlemci yüksek ısı seviyesine ulaşınca Cpu Throttling oluyor yani hızı düşürüyor dolayısıyla da anlık FPS droplar oluyor.

Stok soğutucu kullanıyorum. Fan dönüyor bir problem yok. Termal macun değişimi hiç yapmadım yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum işlemciyi. Termal macun yenileme yapsam düzelir mi yoksa yeni fan da mı gerekli? Bir de bir süre daha bu şekilde kullanmaya devam etsem ne gibi bir zararı olur işlemciye? Başka oyunlarda FPS dropu almıyorum ama onlarda da 90 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık.

Stok soğutucu kullanıyorum. Fan dönüyor bir problem yok. Termal macun değişimi hiç yapmadım yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum işlemciyi. Termal macun yenileme yapsam düzelir mi yoksa yeni fan da mı gerekli? Bir de bir süre daha bu şekilde kullanmaya devam etsem ne gibi bir zararı olur işlemciye? Başka oyunlarda FPS dropu almıyorum ama onlarda da 90 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık.
100 derece olmaması lazim. Sakıncalı , önerilen sıcaklık maksimum 72 derece civarı, en kısa sürede ucuz yollu bir soğutucu almanızı tavsiye ederim. İkinci ele bakabilirsiniz termal macunu da değiştirin. Ben olsam bu durumda oyuna hiç girmem bile.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı