i5 4590 Sisteme yeni parça takınca görüntü gelmiyor

Gasper

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2016
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston HyperX Fury Blue 8GB x2
Ekran kartı
GT 730
Anakart
Casper H81
İşlemci
i5 4590
Merhaba arkadaşlar. Eskiden kullandığım bilgisayarımda bir süredir bir sorun var. Bilgisayarı aldığımda 8 GB RAM bulunmaktaydı daha sonrasında eski RAM'i atıp yeni 8 + 8 RAM takmıştım. Ekran kartını da bu süre zarfı içerisinde güncellemiştim gayet sorunsuz çalışıyordu. DDR 4 sisteme geçtiğim için kullanmıyordum bir süredir ancak sonrasında içinden ekran kartını sattım ve daha önceki kullandığım kartı taktım ve görüntü vermediğini fark ettim. Sistem çalışıyor ancak görüntü gelmiyor. Ekran kartını başka sisteme takıp denedim çalışıyordu daha sonra yeniden taktım bu sefer görüntü de verdi sorunsuz çalıştı. Daha sonra RAM'lerden birini arkadaşıma verdim ve geri aldığımda yine aynı sorun oluştu sistem çalışıyor ancak görüntü vermiyor. Sonradan taktığım RAM'i söktüğümde bile aynı sorunu vermeye devam etti birkaç kere söktüm taktım aynı parçayı ve saçma bir şekilde çalışıp görüntü verdi. Sorunun kaynağını araştırmak için diğer RAM'i söküp takmayı denedim bir iki kere denemeden sonra o da çalıştı. Onlarca kere parçaları söküp taktım bazen çalıştı bazen çalışmadı. Parçaları ayrı ayrı sistemlerde denedim sorunsuz çalışıyorlar ancak sorun şu ki benim sistemime takınca çalışmayabiliyorlar. En son iki RAM'i taktım ve çalışmadı daha da uğraşmak yerine düzgün bir çözüm aramaya geldim.
Belli sorun BIOS'da ancak bazen çalışıp bazen çalışmaması mantıksız geldi. Aynı sorun arkadaşta da olmuştu sistemlerimiz aynıydı o BIOS güncellemesi vs yaparak çözmeye çalışmıştı ancak o da başarılı olamamıştı. Ben de o yüzden güncellemeye de uğraşmadım.
Not: Kasayı yeni aldım ve statik elektrik vs. gibi konularda dikkatliyimdir ve tecrübeliyimdir.

Sistem Özellikleri;
İşlemci: i5 4590
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8 GB X2
Ekran Kartı: GT 730
Anakart: Casper Marka H81
PSU: 500W FSP Marka
 
İlk başta BIOS sıfırlamanızı tavsiye ederim. Sonra da bir adet silgi ile ramınızın konnektörlerini dikkatli şekilde silgiyle silin iyice temizledikten sonra üfleyip geri yerine takın. Sorununuz RAM kaynaklı gibi duruyor. RAM tam temas etmeyince böyle problemler yaşanıyor mümkünse RAM slotuna hava tutun hava tutamıyorsanız bir şekilde üfleyin. Büyük ihtimal sorununuz çözülür eğer çözülmezse güç kaynağının voltaj değerlerine CPUID HWMonitor ile bakın.
 
BIOS pilini söktüğümde bir keresinde çalıştığını hatırlıyorum ancak yine parça değiştiğinde düzelmemişti. Onun dışında 3 farklı PSU ile de denedim ancak sonuç yine aynı maalesef. RAM'leri silgi ile temizledim ve ram slotlarına da kompresör ile hava üfledim ancak maalesef yine aynı sorunu çıkartmaya devam ediyor. Bazen çözülüyor ancak en ufak parça söktüğümde yine aynı döngüye giriyorum ve çalışana kadar bir süre aynı parçayı sök tak yapıyorum
 
Statik elektrik yüklenmesi de olabilir. Bilgisayar fişte takılı iken (Power Supply çalışmayacak şekilde) güç tuşuna basılı tutup çekmeyi denediniz mi? Anakartınızı gerçekten çok sıkıntı bir anakart hazır sistemlerdeki kartlar genelde kötüdür ma bu Casper'in kullandığı anakartlar insanı çileden çıkartabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı