i5 460M - GT 310M sistemde hangi Windows sürümüne geçilmeli?

Hocam ufak bir sorum olacak, kurulum yapacakken Wi-Fi bağlanmak istedim lakin benim ev internetim hariç diğer tüm kablosuz ağları gördü. Telefonumun internetini açtım onu da gördü. Windows'tayken böyle bir şey yaşamıyordum herhangi bir bilginiz var mı acaba?

Hocam sistem çalışıyor mu şu an? Sorun var ise yardımcı olacağım.

Hocam Xfce kurdum. Sürücü yöneticisini çalıştırdığımda görseldeki ekranla karşılaşıyorum. Aygıtı kullanmayın dediğimde herhangi bir sorun oluşmuyorum lakin üsttekini seçtiğimde benim internetim haricindeki tüm kablosuz ağları görüyor. İlk defa Linux kullanıyorum bundan ötürü biraz acemiyim kusuruma bakmayınız. İnternetten birkaç video izlediğimde kullanıcılar sürücü yöneticisi aracılığı ile ekran kartı sürücüsü kurulumu yapabiliyordu lakin ben sürücü yöneticisini çalıştırdığımda sadece görseldeki ekran ile karşılaşıyorum, ekran kartı ile ilgili herhangi bir hizmete erişemiyorum. Nasıl kurulum yapacağım hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• ss.png
    ss.png
    32,6 KB · Görüntüleme: 20
Hocam Xfce kurdum. Sürücü yöneticisini çalıştırdığımda görseldeki ekranla karşılaşıyorum. Aygıtı kullanmayın dediğimde herhangi bir sorun oluşmuyorum lakin üsttekini seçtiğimde benim internetim haricindeki tüm kablosuz ağları görüyor. İlk defa Linux kullanıyorum bundan ötürü biraz acemiyim kusuruma bakmayınız. İnternetten birkaç video izlediğimde kullanıcılar sürücü yöneticisi aracılığı ile ekran kartı sürücüsü kurulumu yapabiliyordu lakin ben sürücü yöneticisini çalıştırdığımda sadece görseldeki ekran ile karşılaşıyorum, ekran kartı ile ilgili herhangi bir hizmete erişemiyorum. Nasıl kurulum yapacağım hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Terminali açın ve şu komutları girin:

sudo apt update

Daha sonrasında:

sudo apt upgrade

Merhaba dostlar, üelimde eski bir dizüstü bilgisayar var, şu an içerisinde Windows 10 Pro kurulu lakin kötü bir performans alıyorum.

Sistem özelliklerim (yaklaşık 10 yıl veya daha eski bir dizüstü bilgisayar);
4 GB RAM.
Intel(R) Core(tm) i5 CPU 460M 2.53 GHz işlemci.
GeForce 310M 1GB ekran kartı.

İnternette rahat takılmak ve MB Warband NFS Most Wanted gibi çocukken oynadığım oyunları akıcı bir şekilde oynamak istiyorum lakin şu an Windows 10 ile internette video izlerken bile sorun yaşıyorum. Windows 7 mi kullanmalıyım yoksa Windows 8.1 mi, hangisi bu sistem için daha iyi olur? Değerli görüşlerinize ihtiyacım var ayrıca ISO dosyası konusunda da yardımınıza ihtiyacım var, bağlantı attığınız takdirde gerisini halledebilirim. :)

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Reis bence Windows 7 kur Windows 8,8.1 berbat "desteği kesilmiş, güvenli değil" diyenlere bakma düzgün kullanırsan hiçbir şey olmaz fakat mümkünse RAM'i 8 GB'a çıkarmanı bir de eğer HDD kullanıyorsa SSD'ye geçmeni tavsiye ederim geri kalanları boş ver bende de eski bir laptop var Windows 10 kuruluydu aşırı kasıyordu donuyordu sonra HDD yerine SSD taktık biraz hızlansada Windows 10 hala kasıyordu sonra Windows 7'ye geçince cayır cayır senin dediğin oyunları oynatıyor bence hiç Linux'a Minux'a Ubuntu'ya cart curt'a bulaşma direk Windows 7'ye geç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı