i5-4670K + R9 290 PCS+ Sistem Nasıl?

Berkay41

Hectopat
Daha fazla  
SistemTavsiye.png
Merhabalar arkadaşlar,başlıkta da belirttiğim gibi oyuncu sistemi topluyorum. Kafamdaki fiyat 3500 TL olmasına rağmen öneriler doğrultusunda yaptığım sistem 3800TL gibi bir fiyata gelecek gibi duruyor. Sistemin içeriklerini fotoğrafla ekliyorum. Burada gereksiz görünen, f/p oranında yetersiz kalan, yerine şu olsa daha iyi olur dediğiniz parçalar varsa önerilerinizi bekliyorum.

SistemTavsiye.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayi Corsair 300WR olarak degistir. Guc kaynagi olarak Corsair VS650 al.
Anakarti degistir, MSI Z97 Gaming 3 yap.
Eger SSD butcene cok geliyorsa, 120GB Samsung 840 Evo al. Ayrica, Kingston yerine Samsung tercih et.

Arkadaşlar,öneriler için teşekkürler.Ama belirtmem gerekir ki ekran kartı en düşük 750w güç istiyor.Ondan dolayı 650w takmam sorun çıkarabilir.Zaten bütçemin üstüne çıkmış durumdayım o yüzden Z97 çipset almaya kalkarsam 4100TL civarı bir şey olacak.Şuanlık büyük hız aşırtmalar yapmayı düşünmüyorum,bu sistemde şimdilik ihtiyaç da yok diye düşünüyorum sıvı soğutma veya Z97 çipsete. Bunları önerme sebebinizin üst düzey hız aşırtma olduğunu düşündüğüm için belirtmek istedim.

Oğulcan Erişti : Hocam 300R nin 400R kıyasla ne gibi + - leri vardır ?

Berkay41 Şimdi hocam üst düzey hız aşırtma değil direk ''hız aşırtma'' yapamazsınız bu anakartla. Şu konuda size katılıyorum bu sistemde overclock bence de gereksiz, bütçeyi dengelemek için işlemciyi i5 ve non-k tercih edebilirsiniz, ben siz k serisi almak istiyorsunuz diye z97 önerdim, ileride anakart değişeceğim diye boşuna 200tl vermeyin h81 e, hem 97 chipsetinde kendince çok avantajı var mesele sadece o.c değil. Bana kalırsa sisteme bu kadar para harcayıp h81 almak olmaz.

K serisi almamın nedeni non-k ile arasında 20tl fark olması ve ileride sistem zora düşerse hız aşırtma yapma ihtimalim.Dediğiniz gibi bende bu sisteme Z97 nin daha iyi olacağını biliyorum fakat gerçekten bütçemi aşmış durumdayım.Zorlarsam Z97 de alabilirim belki ama gerçekten o fiyat farkını vermek bana ne kazandıracak bilemiyorum.Çünkü H81m p32 çipset, kötü bir anakart değil.Bunun yanında Z97 bana performans olarak da bir şey kazandırmayacak.Ekstra slotlara karşı da çok fazla ilgim yok,hız aşırtmayı da zorda kalmadığım sürece yapmayacağım.Bu şartlar altında bana sağlayacağı faydalar gerçekten o fiyat farkını hakketmiyor gibime geliyor.

i5 4440 alarak 250tl kâr ediyordunuz yanlış hatırlamıyorsam, z97 de h81 den 150tl daha pahalı gibi aklımda kalmış. Gerekirse kasadan kısın, işlemciden kısın, hdd yi sona bırakın(240gb yeterli olacaktır) Yani bu benim düşüncem tabi karar sizin. Bu arada z97 gaming incelemesini bulabilirsiniz technopatın youtube kanalından, merakınızı giderecektir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı