İ5 4670K ve Zotac GTX 760 sistem reset atma sorunu

Yunus Kurt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim sorunum pc yaklaşık 6-7 saat çalıştıktan sonra reset atması ve bir atmaya başladımı aralıklarla tekrar tekrar atmaya devam ediyor. Pc'yi vatandan aldım 3 gün önce götürdüm verdim servise yollasınlar diye adamlar orada 2 gün neredeyse hiç kapatmadan çalıştırdık dediler filmleri sıraya koyup oynatmışlar hiç reset vs. olmadı dediler, ayrıca bir sorun daha pc bazen de durduk yere kilitleniyor ve elle reset atmak dışında hiçbir şey çalışmıyor. Pc'yi bugün gittim aldım bir sorunu yok dedikleri için az önce film izlerken birden kilitlendi pc, daha pc'yi açalı 7-8 saat olmadığı için reset atma olmadı henüz ama biliyorum reset'te atacak, eğer atarsa ne yapacağım bilmiyorum, lütfen bir akıl verin bana teknik konulardan da pek anlamam, tekrar götürsem bir şeyi yok diyecekler ne yapacağımı bilmiyorum pc'yi alalı 5 ay falan oldu sistemimi de yazayım buraya, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• MSİ z87-g43 gaming anakart
  • İntel Core İ5 4670K işlemci
  • Zotac GTX760 AMP! ekran kartı
  • Corsair Vengeance (2x4gb) 1600mhz ram
  • Caviar blue 1TB hdd
  • Corsair carbide serisi 200R MidT 550W kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamlar servise yollamadan önce kendileri bi baktı işte neyden olduğunu anlarlar belki die ama yapmamış hiç, dediğin gibi yan odadan çektim kablo oranın prizine taktım ama az önce attı reset ben bişey anlamış değilim, pazartesi günü elektrikçi, getirtip prizlere voltaja falan baktırcam ama 6-7 saat çalıştıktan sonra yapmaya başlıyor hep nie daha öncesinde bişey yok ne yapcam bilmiyorum canımı sıkıyor bu durum :/

Kulağa ısı veya driver sorunu gibi geliyor ama yeni makina olduğundan parça sorunu da olabilir, garantisi de var diyorsun, garanti işi en mantıklı iş gibi.

Yok ben biraz uğraşırım diyorsan:

Hdd tune ile harddiski, memtest ile ramleri, Aida64 ile sık aralıklarla sıcaklık değerlerini, device managerdan da ünlem işaretli, driverı yüklenmemiş parça var mı kontrol edebilirsin.

Ünlem işaretli parça olmasa bile parçalara ait internet sitelerinden en güncel driverların yüklü olup olmadığını kontrol et.

Bir de farklı priz kullanmışsın ama kullandığın uzatma kablon aynı ise farklı uzatma kablosu ve priz dene.

Kulağa ısı veya driver sorunu gibi geliyor ama yeni makina olduğundan parça sorunu da olabilir, garantisi de var diyorsun, garanti işi en mantıklı iş gibi.

Yok ben biraz uğraşırım diyorsan:

Hdd tune ile harddiski, memtest ile ramleri, Aida64 ile sık aralıklarla sıcaklık değerlerini, device managerdan da ünlem işaretli, driverı yüklenmemiş parça var mı kontrol edebilirsin.

Ünlem işaretli parça olmasa bile parçalara ait internet sitelerinden en güncel driverların yüklü olup olmadığını kontrol et.

Bir de farklı priz kullanmışsın ama kullandığın uzatma kablon aynı ise farklı uzatma kablosu ve priz dene.

Isıdan kaynaklı değil çünkü normal youtube dan video falan izlerken de yapıyor o an 30-35 derece arası oluyor ekran kartıyla işlemci sıcaklığı, realtemp programı var onla bakıyorum. Pc yi vatana götürmeden bir gün önce tamirciye götürmüştüm ramleri hdd ekran kartı işlemci falan test etmiş temiz dedi hepsi, anakart la power kontrol etmemiş sadece, güncel driverları daha önce yüklemiştim hep sorun yine olmuştu, prizde kullandığım uzatma kabloyu da dün aldım hazır da değil yaptırdım kendi istediğim uzunlukta elektrikçiye, yarın işte elektrikçiyi getirtip prizleri voltajı falan kontrol ettircem onda da bi sorun yoksa ne yapcam bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı