i5 4690 mı i7 4790 mı?

Kullanacağınız ekran kartı GTX 1050 Ti veya daha düşük seviye bir kartsa; oyun anlamında herhangi bir performans kaybı yaşamayacağınız gibi belirttiğiniz şekilde program/yazılımları efektif kullanma noktasında da bir sıkıntı oluşturmaz. Eğer ki B450 tabanlı bir sisteme geçiş yapmayı kararlaştırırsanız ilerleyen zamanlarda R5 3600XT/R7 3700X gibi canavar CPU'ların desteğine de sahip olacağınızı belirtmek isterim 🙂.

Teşekkürler tavsiyeniz için ileride 1050 Ti alacaktım. GTA 5'de yüksek ayarlarda (High) Online'da kasmadan oynayabilir miyim?
Ayrıca FPS testi olarak hangisi daha iyi üstte yazdıklarıma göre?

Teşekkürler tavsiyeniz için ileride 1050 Ti alacaktım. GTA 5'de yüksek ayarlarda (High) Online'da kasmadan oynayabilir miyim?
Ayrıca FPS testi olarak hangisi daha iyi üstte yazdıklarıma göre?

1080p high ayar bandında sınırda da olsa genel olarak darboğazsız bir deneyim elde edebilirsiniz o kartla. i5-4690 ise R3 1200'e oranla tekli çekirdek performansı biraz daha yüksek olduğu için R3'e oranla belki bir tık daha yüksek ekran kartlarını besleyebilir, onun dışında 1050 Ti ile kombin yapıldıklarında gözle görülür bir fazla bir performans farkı olacağını zannetmiyorum. (i5-4690 average FPS bazında az bir oranda daha yüksek FPS verebilir, AF 12nm modeliyle de aralarında fark olmaz). Ancak Haswell serisinin soket ömrü bittiği için B450 tabanından bir seçim yapmanız, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi anakart değişikliği yapmadan çok daha güçlü işlemcileri kullanabilmenizin yolunu açacaktır. Geleceğe yatırım odaklı mantıklı seçeneklerden birisi bence, sistem geliştime maliyeti de Intel'e oranla ülkemizde daha makul seviyede, karar sizin 🙂.

1080P High ayar bandında sınırda da olsa genel olarak darboğazsız bir deneyim elde edebilirsiniz o kartla. i5-4690 ise R3 1200'e oranla tekli çekirdek performansı biraz daha yüksek olduğu için R3'e oranla belki bir tık daha yüksek ekran kartlarını besleyebilir, onun dışında 1050 Ti ile kombin yapıldıklarında gözle görülür bir fazla bir performans farkı olacağını zannetmiyorum. (i5-4690 average FPS bazında az bir oranda daha yüksek FPS verebilir, af 12nm modeliyle de aralarında fark olmaz). Ancak Haswell serisinin soket ömrü bittiği için B450 tabanından bir seçim yapmanız, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi anakart değişikliği yapmadan çok daha güçlü işlemcileri kullanabilmenizin yolunu açacaktır. Geleceğe yatırım odaklı mantıklı seçeneklerden birisi bence, sistem geliştime maliyeti de Intel'e oranla ülkemizde daha makul seviyede, karar sizin 🙂.

Yani diyorsunuz ki Intel alırsan bunu ömrü bitti FPS olarak biraz daha fazla alırsın fakat daha güncel bir şey almak için gene anakart gerekir. GTA 5'de dediğin gibi FPS olarak Intel daha iyi fakat çok fazla fark olmaz doğru mu?

Yani diyorsunuz ki Intel alırsan bunu ömrü bitti FPS olarak biraz daha fazla alırsın fakat daha güncel bir şey almak için gene anakart gerekir. GTA 5'de dediğin gibi FPS olarak Intel daha iyi fakat çok fazla fark olmaz doğru mu?

Aynen öyle, doğru anlamışsınız 🙂.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-07-05-12-37-20-722_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2020-07-05-12-37-20-722_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    194,2 KB · Görüntüleme: 39
Çok teşekkür ederim beni bu illetten kurtardınız. Peki kaç PSU gerekiyor?

PSU'nun tıpkı anakart soketi gibi uzun ömürlü olmasında fayda var, şu an için F & P bazında High Power 500W 80+ Eco veya Aerocool VX Plus 500W modellerine bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı