İ5 4690 sistem anakart önerisi

nopatich

Hectopat
Merhaba, bilgisayarımı aldığım günden beri performansından memnun değilim. Şuanki anakartım PCI 2.0 destekliyor benim ekran kartım PCI 3.0 ama sorun olmazmış bu ve RAM'ler 1866mhz ama anakart onu otomatik 1600MHz'ye çekiyormuş. Araştırdığım kadarıyla intel işlemciler 1600MHz RAM'lerle stabil çalışyıormuş. Bu tür şeyler okudum mesela AMD işlemciler 1866mhz RAM'lerle stabil çalışıyormuş. Benim ne yapmam lazım ? Anakart değişimi mantıklı mı ? Mesela güzel bir anakart önerseniz ramleri 1866mhz'de çalıştıracak ve ekran kartı PCI 3.0'a uyacak stabil çalışır mı ? Beklediğim verimliliği alır mıyım acaba ? Yardımlarınızı bekliyorum.

• ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600 MHz
  • GSKILL 8GB RipwjawsX DDR3 1866MHz Tek Modül RAM
  • Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5 GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
  • Powercolor R9 285 TurboDuo OC GDDR5 2GB 256 bit
  • CORSAIR CARBİDE SERİSİ 80 PLUS550W KIRMIZI FANLI MidT ATX Kasa
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64mb cache 7200 RPM
  • Samsung 850 EVO 250 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha kaliteli bir anakart alabilirsin ama aldığın anakart gayet yeterli. Anakart değiştirirsen performans artışı yaşamayacaksın, değiştirmene gerek yok. Ekran kartı için de herhangi performans düşüklüğüne neden olmaz o anakart.

Ram frekansının günlük kullanım, oyunda farkını hissedemezsiniz hocam. Elinizdeki anakartı değiştirmek için bir sebep yok. Bilgisayarı aldığım günden beri memnun değilim demişsiniz ama neyinden şikayetçisiniz belirtmemişsiniz ve bütçe de belirtmemişsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı