İ5 4690 ve GTX 750 Ti sistem FPS düşmesi

manL1G

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Şu an bilgisayarımda i5-4690 3.50 GHz, 750 Ti ve 8 GB RAM var. CS:GO oynarken FPS 130'larda seyrediyor fakat FPS droplar eksik olmuyor. Acaba bunun nedeni sistemimin kötü olmasından ötürü mü? (Technopat'ta gördüğüm tüm performans arttırma rehberlerini uyguladım. (Windows dahil.) Bir Twitch chatinde bir arkadaşımız "Sistemin çöp, bu yüzden FPS drop yapması normal." yazmıştı. Haklı mı sizce?

Ekran kartı da 46-50 derecelerde. PSU'da sorun yok diye biliyorum ek olarak ekran kartının fanının %32'de çalıştığını gördüm programdan. Arttırma şansım var mı acaba yani faydası olur mu?
İşlemci sıcaklığı fazla görünüyor. Youtube'den senin sistemine ait oyun testlerine baktım, Witcher 3'te bile 55 derecelerde geziyor. Senin gönderdiğin ise 70lerde. Eğer ölçtüğün programda bir hata yoksa işlemcinin termal macununu yenilemen gerekiyor olabilir.

Ayrıca bazı ekran kartlarının fan hızları otomatik olur, kart ısındıkça fan hızı artar. İstersen kendin sabit olarak fan hızını artırabilirsin ancak bu fan ömrünü az da olsa kısaltır ve daha fazla ses çıkmasına sebep olur. Ama ekran kartının sıcaklığı herhangi bir sorun teşkil etmiyor gibi görünüyor. Fan hızıyla oynamana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…