Çözüldü i5 4690K İşlemci Isınma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

DotA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar..

Bugün inventustan topladığım bilgisayarımı nihayet aldım. Bilgisayarımın bütün güncellemelerini, sürücülerini yükledim. İşlemcimin ayrıca bir soğutucusu var Intel'in kutusundan çıkan soğutucu değil. Fakat problem şu, en basitinden Minecraft açtığım anda normalde 40 derece olan işlemci sıcaklığım hemen 80-90 dereceye çıkmakta, hiçbir şey anlamadım.. Bu anormal değil mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun sürdün mü? Fan yönü ne tarafta? Kasa içi kablolamayı düzenle.

Termal macun sürdün mü? Fan yönü ne tarafta? Kasa içi kablolamayı düzenle.

Inventus montajını yapıp gönderdi işlemci fanı gayet doğru takılmış, daha 1 günlük bilgisayar anlamadım gitti.

İnventus yapmış da acaba nasıl yapmış eğer biraz anlıyorsan soğutucuyu söküp altına bak yoksa İnventusla iletişime geç bence. Vatanda birleştirirken soğutucunun altındaki plastik koruyucuyu sökmeyen elemanların montajcılar var çünkü %100 doğru yapacaklar diye güvenmemek lazım

İnventus yapmış da acaba nasıl yapmış eğer biraz anlıyorsan soğutucuyu söküp altına bak yoksa İnventusla iletişime geç bence. Vatanda birleştirirken soğutucunun altındaki plastik koruyucuyu sökmeyen elemanların montajcılar var çünkü %100 doğru yapacaklar diye güvenmemek lazım

Fanı söküp bakmadım ancak Inventus'u aradım bu işlemcilerin sıkça ısındığı, kendini turboya aldığını söyledi 90 civarı değerlerin normal olduğunu anlattı. Bilmiyorum bana pek tatmin edici gelmedi, biraz önce sıfır bilgisayara virüs taraması yaptım belki CPU'yu meşgul eden bir yazılım vardır diye.. O sırada CPU sıcaklığı 90-100 derece oldu.. Sistemim aşağıdadır lütfen yardımcı olun, adam beni başından mı savdı yoksa söküp bakayım mı işlemciye ?

Untitled.png

Ben zaten takmayı becerememişizdir diyeni görmedim :) belli ki ya macun süremediler ya da soğutucuyu oturtamadılar ya da kargo'da oynadı yerinden başka bir açıklaması yok. Kutusundan çıkan dandik soğutucuyla bile 80dereceyi geçmeyen işlemci o. Intelin fabrikasını yaksınlar o zaman 100derecede çalışan işlemci satıyorsa adamlar... Elden aldıysan makinayı aynı şekilde tut götür adamlara bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını söyle ve gereken işlemi yaptır düzeltene kadar da başlarından ayrılma.

Ben zaten takmayı becerememişizdir diyeni görmedim :) belli ki ya macun süremediler ya da soğutucuyu oturtamadılar ya da kargo'da oynadı yerinden başka bir açıklaması yok. Kutusundan çıkan dandik soğutucuyla bile 80dereceyi geçmeyen işlemci o. Intelin fabrikasını yaksınlar o zaman 100derecede çalışan işlemci satıyorsa adamlar...

Hocam ne diyorsunuz söküp bakayım mı, fazla teknik bilgim yok ama korkuyorum daha 1 günlük bilgisayar.. (Kargo ile aldım ve elden götürme imkanım yok. İstanbul'dan uzağım.)

Sıcaklıkları hangi programla gözlemledin?

Sıcaklıkları hangi programla gözlemledin?

MSI AfterBurner (Şu an bilgisayarım bekleme durumunda ve 40-50 derece arasında seyretmekte, işlemci fanım sanırım durmuş durumda.)

O halde soğutucuyu kontrol et derim için rahat değilse.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı