i5 4690K ve ASUS GTX970 STRIX Sistem Toplama

Elessar

Hectopat
Merhabalar. Önümüzdeki birkaç ay içinde bilgisayarı yenilemeyi planlıyorum, ve resimdeki gibi bir sistem düşündüm. Alana kadar herhangi bir parça için daha uygun bir alternatif çıkarsa değerlendirebilirim tabii. Sizden isteğim seçtiklerimle ilgili bir tavsiyeniz varsa onu söylemeniz, ve güzel bir kasa önermeniz. Bütçe olarak 500-600 tl ayırabilirim diye düşünüyorum. Corsair Graphite 730T düşündüm, ama önerilerinize açığım.

PSU için şunu düşündüm, inventus'ta olmadığı için vatan'dan alacağım:

Dosya Ekleri

• sistem.png
    sistem.png
    74,3 KB · Görüntüleme: 323
Son düzenleme:
Bence biraz aşırıya kaçmışsınız. Şöyle bir sistem oyun için ve O.C yapmak için yeterli olur.

Dosya Ekleri

• 3862.png
    3862.png
    46,5 KB · Görüntüleme: 330
Son düzenleme:
Galax'ın bir miktar gürültülü olduğunu okudum diğer markalara göre ama değerlendirebilirim. Onun dışında soğutucuyu değiştirebilirim, biraz abartılı olduğunu zaten tahmin etmiştim. PSU'yu da yanlışlıkla 2 tane eklemişim onu düzeltiyorum şimdi. :D

Yalnız Seagate pek aklıma yatmıyor, epey bir gezdim internette hangi marka HDD alacağıma karar vermek için ve Seagate'in bozulma oranları neredeyse diğer bütün markalardan yüksek görünüyordu. Bu modeli şu anda da kullanıyorum, yeni sistemde de şu an kullandığımla birlikte 2 HDD kullanacağım. Aynı olması da daha iyi olur diye düşündüm o yüzden.

Edit: Galax yerine Gigabyte G1 Gaming'e ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam aslında en az coil whine sorunu olan modellerin başında; asus strix, zotac amp ve galax hof geliyor. Asus teknik servis maalesef rezalet durumda. Şu işi tam olarak oturtamadılar bir türlü. Ben o yüzden asus ürünlerinden uzak durmanızı öneriyorum. Özellikle anakart konusunda. Ben ve iki arkadaşım servisten çok çektik. Seagate veya western digital farketmez. Bence ikisi de iyi.

Gigabyte Gaming 5'ten buna döndüm aslında. Asus daha bir güven veriyor diğer markalara göre, neden bilmiyorum ama... :D Gigabye ve Msi arasında ne diyorsunuz pek, hangisi?

Bir de kasa konusunda da dediğim gibi bunu düşünüyorum, o konuda da bir öneriniz varsa iyi olur.

Son düzenleme:
Hocam kasa seçiminde kişinin kendi tercihi ön planda. Bana göre en fazla 400r veya 500r yeterli. Asus ürünlerinde en kaliteli malzemeleri kullanan firma. Fakat dediğim gibi eğer bir sorun yaşarsanız teknik servis çok kötü. Bir önceki teknik servis çok şikayet edildi, o yüzden değişime gidildi. Yeni serviste fiyasko. Gittim yerinde gördüm, kavga ettim ancak öyle çözüldü sorunum.

HAF X 942 düşündüm aslında ama aralarında 13o Tl fiyat farkına değecek bir şey yok gibi. Anakart için ise bu riski alıp Asus alabilirim hala, emin değilim, ama teknik servis sıkıntısını söylediğiniz iyi oldu. Önerileriniz için çok teşekkürler. Diğer arkadaşlardan gelecek önerilere de hala açığım. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı