i5-540M nasıl overclock yapılır?

Tolga Gaming

Kilopat
Yer
Malatya, Battalgazi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, islemcime overclock yapmak istiyorum. Dün BIOS'ta gezerken OC ayarları gördüm. 133 MHz gibi bir seyler yazıyordu. Sistemim aşağıda.
  • 8 GB RAM.
  • Intel H55 anakart.
  • Intel i5 540M.
  • Intel HD Graphics (Model yok.).
Overclock işlemini nasıl yapabilirim?
LoL de 30 FPS alıyorum FPS 45 civarı olur mu?

Mobil işlemcin var yani az güçle en çok performansı vermeye çalışıyor ve az güç ile çalışıyor o yüzden OC yapsan çok az artar. İşlemcini yakabilirsin. Neden Turbox aldın?

Hocam şu an 8E gidiyorum 2 sene önceki aklimla almışım ışte.
Turbox denen markadan bahsediyoruz, en azından PSU, kasa (ve varsa içindeki Turbox marka SSD) yüksek ihtimalle sorunlu parçalardır diye tahmin ediyorum.

Hocam SSD Turbox marka değil
PSU da 300W idi şu ana kadar hiç mavi ekran almadım SSD markası Western Digital'di 320GB.

Hocam SSD Turbox marka değil
PSU da 300W idi şu ana kadar hiç mavi ekran almadım SSD markası Western Digital'di 320GB.
O dediğiniz HDD bu arada, SSD değil. Tavsiyem PSU'yu daha düzgün bir modelle değiştirip R5 230 gibi bir GPU ve 120GB SSD almanız yönünde. İsterseniz işlemciyi i7 740QM ile yükseltebilirsiniz. Ya da sistemi komple satıp daha düzgün bir bilgisayar alabilirsiniz.

Sistemimde hdd mi varmış ?

Ne yapmayı düşünüyorsunuz? İsterseniz parçaları yükseltebilirsiniz, yada yeni bir sistem alabilirsiniz. Eğer yükseltme yapacaksanız almanız gereken ve isterseniz alabileceğiniz parçaların listesini aşağıya bırakıyorum.
Alınması gerekenler:

Bunların yanında alabileceğiniz parçalar:

Hocam neden anlamıyorsunuz BIOS'ta OC kisminda MHz değiştirme bölümü varsa OC yapiliyordur yani.
Model derken ?
Onun olması bir şeyi değiştirmiyor. 9100F+H310M K R2 anakartta da o seçenekler var ama değerleri değiştirseniz bile bir işe yaramaz. Çarpan kilidi kapalı bir işlemci. Her şey anakartla bitmiyor. Burada o kadar kişi demiş.

Arkadaşlar bir şey daha soracağım dün akşam Turbo Boost açtım fakat işlemci oyunda 2.51i geçmiyor ve yaklaşık %90 işlemci kullanımı olu6or.
Arkadaşlar bugün voltajlarla biraz oynadım ekran gelmedi BIOS pilini çıkartıp taktım geldi
bir daha uğraşmayacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…