i5-540M nasıl overclock yapılır?

Tolga Gaming

Kilopat
Yer
Malatya, Battalgazi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, islemcime overclock yapmak istiyorum. Dün BIOS'ta gezerken OC ayarları gördüm. 133 MHz gibi bir seyler yazıyordu. Sistemim aşağıda.
  • 8 GB RAM.
  • Intel H55 anakart.
  • Intel i5 540M.
  • Intel HD Graphics (Model yok.).
Overclock işlemini nasıl yapabilirim?
LoL de 30 FPS alıyorum FPS 45 civarı olur mu?

O işlemci mobil bir işlemci değil mi? Overclock yapılacağını sanmıyorum. Yapılsa bile çok büyük bir verim alınamaz.

Hayır hocam masaüstü PC'de kullanıyorum.
Yapılmasaydı BIOS'ta OC ayarları olmazdı yani değil mi?

Hayır hocam masaüstü PC'de kullanıyorum.

Turbox vb. dandirik markalardan aldınız sanırım bilgisayarı. Bu tür markalar mobil işlemciyi koyuyorlar bazen de...

1617529347472.png

Mobil işlemci ne demek, hocam?

Dizüstü laptop bilgisayarlar da kullanılan işlemci.

Doğru tahmin Turbox.

Turbox vb. dandirik markalardan aldınız sanırım bilgisayarı. Bu tür markalar mobil işlemciyi koyuyorlar bazen de...
Eki Görüntüle 956927
Siz onu bunu boş verin nasıl OC yapabilirim.
MHz ayarlarını kaç yapacağım arkadaşlar yardimci olur musunuz?

Son düzenleme:
Nasıl yapılacağını bilmiyorum ancak O.C. yapmanın bir yolunu bulursanız bize söyleyin önce, bulunduğumuz bölgedeki insanları uzak yerlere tahliye ederiz. Şaka bir yana muhtemelen o markanın dandik anakartlarında O.C. desteği olmaz diye düşünüyorum. Diğer donanımları yükseltebilirsiniz.

OC yaparsın da 15 FPS + alman mümkün değil bir ekran kartı alsan daha güzel olabilir sanki.

8. sınıf öğrencisiyim Haziran'ı bekliyorum şimdilik idare edebilmem lazım Turbo Boost ayarını da acmama rağmen işlemci 2.51i geçmiyor bu arada.

Nasıl yapılacağını bilmiyorum ancak O.C. Yapmanın bir yolunu bulursanız bize söyleyin önce, bulunduğumuz bölgedeki insanları uzak yerlere tahliye ederiz. Şaka bir yana muhtemelen o markanın dandik anakartlarında O.C. Desteği olmaz diye düşünüyorum. Diğer donanımları yükseltebilirsiniz.

Hocam BIOS'ta OC bölümü vardı diyorum.
Mhz ayarları değiştirme vardı bende size sorayım dedim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı