İ5 6400 sistem yükseltme

perfutkan

Hectopat
Merhaba herkese, şu anda kullandığım sistem;

• B150GamingM3 Intel B150 socket 1151 DDR4 2133 Mhz USB 3.1 Anakart
  • Intel Core i5 6400 socket 1151 2.7 Ghz 14nm işlemci
  • Evga GTX970 SuperClock ACX 2.0 GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • Corsair Vengance LPC 8 GB single kit ram 2666 mhz
  • CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS BRONZE 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
  • Haf 912 Cooloer master kasa
  • 120 GB SSD Kingston Hyperx Fury
  • 1 TB seagate hard disk
  • ASUS 23' monitör 1080p

Bu sistemde nasıl bir yükseltme yapabilirim 2000 lira civarında bir bütçem var yada yükseltme yapmalı mıyım? Özellikle RAM konusunda tavsiye ihtiyacım var. Oynadığım oyunlar World of Warcraft (ultra da bazı sorunlar yaşıyorum), Cities skylines GTA 5 Farcry primal vb güncel oyunları takip ediyorum diyebiliriz. İlk aldığımda neredeyse her oyunu full de ultra da oynayabiliyordum. Artık bazı değerleri kısmam gerekiyor. Monitör de almak istiyorum 2K ama 970'in 2 k performansının iyi olmadığını düşünüyorum ve galiba işlemcim de bunun için yetersiz.

Tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum max çıkabileceğim tutar 3000TL bu arada o da monitör + ekran kartı olabilirse (işlemcimin yetecekse)

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
6400'ünüzü satıp biraz daha ekleyerek 7500 alabilirsiniz. WOW yalnızca birkaç çekirdeğe yüklenen bir oyun olduğundan, frekansın 700 Mhz artması ciddi oranda iyileşme sağlayacaktır. GTX 970 şu anda değiştirilecek bir kart değil. Müsrifliğe gerek yok. Elinizdeki RAM'ları satıp şu RAM'ı alabilirsiniz; DDR4 16GB PC 2133 CL13 Kingston KIT (2x8GB) HyperX Savage

Anakartınız yüksek Ram frekansı desteklemediği için performans arttırabileceğimiz tek alan Cas Latency azaltmak.

6400'ünüzü satıp biraz daha ekleyerek 7500 alabilirsiniz. WOW yalnızca birkaç çekirdeğe yüklenen bir oyun olduğundan, frekansın 700 Mhz artması ciddi oranda iyileşme sağlayacaktır. GTX 970 şu anda değiştirilecek bir kart değil. Müsrifliğe gerek yok. Elinizdeki RAM'ları satıp şu RAM'ı alabilirsiniz; DDR4 16GB PC 2133 CL13 Kingston KIT (2x8GB) HyperX Savage

Anakartınız yüksek Ram frekansı desteklemediği için performans arttırabileceğimiz tek alan Cas Latency azaltmak.

Herkesin ortak fikri sistemin iyi olduğu yönünde galiba... Bu durumda biraz daha beklemeliyim herhalde upgrade için belki vega kartları beklerim ve onunla sistemi yükseltirim. Herkese teşekkürler yorumlar için.

Herkesin ortak fikri sistemin iyi olduğu yönünde galiba... Bu durumda biraz daha beklemeliyim herhalde upgrade için belki vega kartları beklerim ve onunla sistemi yükseltirim. Herkese teşekkürler yorumlar için.

Elinizdeki sistemi ikinci elde satıp Ryzen 5 toplarsanız devrim gibi geleceğini belirtmek istiyorum. Fiyatlar falan da belli oldu. i5 7500'den daha iyi bir Ryzen 5 750-800 TL civarı olacak.

Elinizdeki sistemi ikinci elde satıp Ryzen 5 toplarsanız devrim gibi geleceğini belirtmek istiyorum. Fiyatlar falan da belli oldu. i5 7500'den daha iyi bir Ryzen 5 750-800 TL civarı olacak.

Anakart artı ryzen 5 yapabilirim biraz fiyatların sabit hale gelmesini bekliyorum. Diğer parçalarım sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Anakart artı ryzen 5 yapabilirim biraz fiyatların sabit hale gelmesini bekliyorum. Diğer parçalarım sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

Ryzen'e özel RAM'lar çıkacak. O açıdan Anakart+CPU+Ram olarak satarsanız elinizdeki parçaları daha uygun olur. 300 lira civarı ekleyerek Ryzen 5 1400+B350 Anakart+Yeni RAM alırsınız.

Ryzen'e özel RAM'lar çıkacak. O açıdan Anakart+CPU+Ram olarak satarsanız elinizdeki parçaları daha uygun olur. 300 lira civarı ekleyerek Ryzen 5 1400+B350 Anakart+Yeni RAM alırsınız.

Açıkçası var olan parçalarla eşimin kardeşine bir PC toplamayı düşünüyorum. Bu nedenle sizce bahsettiğiniz bu üçlü kaç para eder? 3000tl yi geçer mi? Şu andaki bütçem max bu. Eğer yetecekse böyle bir upgrade düşünebilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı