I5 6400 ve GTX 1060 yüksek CPU kullanımı ve takılma sorunu

Okan Coşkun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar,

Başlıktan da anlayacağınız üzere kendime bir Asus Dual GTX 1060 6G aldım.
Bu alışverişi yaptıktan sonra sistemim şöyle oldu :

Anakart: Gigabyte H110M DS2 DDR3
İşlemci: I5 6400 2.7
Ekran Kartı: GTX 1060 6 GB
RAM: 8GB(4gbx2) Kingston 1333 MHz DDR3
PSU: Xigmatek Calibre 500W

Herşey güzel görünüyor değil mi? Sanırım değil sevgili arkadaşlar :( BF1, NFS Payback, R6 Siege, Mirrors Edge Catalyst gibi oyunlarda CPU kullanımı sürekli %100 ve bu takılmalara yol açıyor doğal olarak. Bu işlemci ve ekran kartının darboğaz yapmayacağını söyledi kime sorduysam almadan önce. Fakat durum böyle gözükmüyor maalesef. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi duymak istiyorum. Tabii bir de sorum olacak. 8 GB'lık bir RAM ekleyerek 12 GB RAM'e sahip olursam (sadece 2 RAM slotum var ) CPU'nun yükü azalır mı? Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeye değmez çünkü dediğiniz gibi eğer uyumlu şekilde çalışırsa bile 1333 Mhz olarak çalışacaklar. Ama 2*4GB 1600 Mhz veya 8GB+4GB şeklinde 1600 Mhz RAM ayarlayabilirseniz biraz değişiklik olacaktır. Ama kesin bir şey söyleyemem çünkü internette i5 6400 ile güncel bir BF1 testi bulamadım. Eski testlerde ve farklı kaynaklarda ise genelde sizinki gibi sorun yaşayanlar çok.

Denemeye değmez çünkü dediğiniz gibi eğer uyumlu şekilde çalışırsa bile 1333 Mhz olarak çalışacaklar. Ama 2*4GB 1600 Mhz veya 8GB+4GB şeklinde 1600 Mhz RAM ayarlayabilirseniz biraz değişiklik olacaktır. Ama kesin bir şey söyleyemem çünkü internette i5 6400 ile güncel bir BF1 testi bulamadım. Eski testlerde ve farklı kaynaklarda ise genelde sizinki gibi sorun yaşayanlar çok.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Son bir sorum daha olacak. Bana 2x8gb anakartımla uyumlu 1600 mhz ram tavsiyesi yapabiilir misiniz ? Anladığım kadarıyla Chipsetim H110 ve ramlere baktığımda h110 uyumlu pek bulamadım.

Bulamazsınız çünkü bazı anakart firmaları 6. nesil için DDR3 anakartlar çıkarmalarına rağmen Intel bu işlemcilerin DDR3 ile kullanılmasını tavsiye etmiyor. Ama standart 1600 Mhz DDR3 RAM'ler muhtemelen sorun çıkartmadan çalışacaktır. Tam uyumluluk listesine göz atmak isterseniz onu da ekliyorum. RAM'in kodunu arama motorunda aratarak modeline ulaşabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• mb_memory_ga-h110m-ds2-ddr3.pdf
    60,9 KB · Görüntüleme: 273
Bulamazsınız çünkü bazı anakart firmaları 6. nesil için DDR3 anakartlar çıkarmalarına rağmen Intel bu işlemcilerin DDR3 ile kullanılmasını tavsiye etmiyor. Ama standart 1600 Mhz DDR3 RAM'ler muhtemelen sorun çıkartmadan çalışacaktır. Tam uyumluluk listesine göz atmak isterseniz onu da ekliyorum. RAM'in kodunu arama motorunda aratarak modeline ulaşabilirsiniz.

İlginiz için hepinize teşekkür ediyorum. Hemen DDR 4 destekli bir anakart ve işlemci araştırmasına girişip GTX 1060'a yakışır bir sistem hazırlayacağım. Görüşmek üzere :)

i5 6400 kullanıyorum, Metin2'de 4 client açınca işlemci kullanımım %100 oluyor. İntel'in en sorunlu işlemcisi 6400 galiba :) . Ayrıca arkada bir oyun filan açıkken YouTube'dan video açınca video devam ediyor fakat görüntü filan donuyor acaba işlemci bozuk mu diye aklımdan geçirmiyor değilim. Bu sorunu başka yaşayıp da çözümünü bilen arkadaşlar varsa lütfen buraya cevap yazsınlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı