i5 6400 ve GTX 950 Sistem Vızıltı Sesi Sorunu

Gamze Biçen

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda sadece oyunlarda yüksek çözünürlükte sinek vızıltısı gibi bir ses alıyorum gece özellikle kulaklık takmıyorken. Bu ses çıldırtıyor ayarları düşürünce ses de gidiyor. Yeni fark ettim monitörü kapatınca kasadan gelen ses yok oluyor, eski monitörüm 19 inch bir monitördü yenisi 21 inch yeni aldığımda bu ses daha fazla. 1920x1080 monitörüm.

Sistemim:
  • High Power Plus 500w 80+ aktif PFC güç kaynağı
  • GTX 950 ekran kartı
  • i5 6400 işlemci

Düzenli bakımını yapıyorum. Haftada bir temizliyorum kasayı toz vs. yok.

Peki ekran kartını sökmeden anlamamın başka bir yöntemi var mı youtube test videolarına baktım Coil Whine ile ilgili aynı benim ses mesela PSU seside oyundayken mi çıkar benim sesim sadece yüksek çözünürlüklü oyunlar başlar başlamaz ses gelmeye başlıyor ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı bunun gibi ses çıkıyorsa eğer sorun Coil Whine demektir. Videoda görüldüğü gibi windows puanlama için test aşamasına girdiğinde bütün sistemi anlık full performans kullandığı için ses çıkarmaya başlıyor.

Peki ekran kartını sökmeden anlamamın başka bir yöntemi var mı youtube test videolarına baktım Coil Whine ile ilgili aynı benim ses mesela PSU seside oyundayken mi çıkar benim sesim sadece yüksek çözünürlüklü oyunlar başlar başlamaz ses gelmeye başlıyor ?
Telefon mikrofonunu ses kaydı açıp hem ekran kartına hem de PSU'ya tutun hangisinde daha fazla ses gelirse sıkıntı ondadır. Kesinlikle garantiye gönderin sonuçta bu üretim hatası bobinleri tam sarmıyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı