Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sayın arkadaşlar yaptığım testlerde işlemcinin sıcaklığı konusunda hiçbir sıkıntı yok. Gayet stabil ve dengeli. Ama bilgisayarımda sadece Chrome açık olmasına rağmen felaket bir CPU dalgalanması var. İşlemcin yetersiz geliyor demeyin daha önceden böyle bir problem yoktu. Silkroad gibi eski bir oyuna girsem dahi CPU kullanımı aşırı artıyor. Temiz kurulum yap gibi önerilerde bulunmayın. 3-4 gündür 4-5 farklı ISO dosyasıyla format attım yine de çözülmedi.
Bakın beyefendi sizin söylediğiniz bir çözüm değil. Çözülmeyeceğini bildiğim halde sizin dediğinizi yaptım. Gerçi elimde Win 10 pro yoktu home yüklemek zorunda kaldım.
Sadece chrome açık olmasına rağmen dalgalanmalar devam ediyor.
Size win 10 home kurun diyen olmadı. Pro kurun diyen oldu. Diyeceğinize adım kadar eminim. O yüzden win 10 pro indiriyorum. Sonuçları tekrardan paylaşırım.
Windows 7 kullanmayı seviyorum. Bence aşırı rahat ve stabil. Eski bir sistem olabilir, birçok destek sona ermiş olabilir. Her şeye rağmen rahat ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum. (5-10 fps düşüşünü göze aldığım için windows 7 kullanıyorum) Diğer konuya gelecek olursak win 10 pro kurayım hâlâ aynı problem devam ederse dediğinizi yapıp burada paylaşırım.
Win 10 pro kurmama rağmen dalgalanmalar devam etti. HijackThis logumu paylaşıyorum.
Windows 7 kullanmayı seviyorum. Bence aşırı rahat ve stabil. Eski bir sistem olabilir, birçok destek sona ermiş olabilir. Her şeye rağmen rahat ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum. (5-10 fps düşüşünü göze aldığım için windows 7 kullanıyorum) Diğer konuya gelecek olursak win 10 pro kurayım hâlâ aynı problem devam ederse dediğinizi yapıp burada paylaşırım.
Win 10 pro kurmama rağmen dalgalanmalar devam etti. HijackThis logumu paylaşıyorum.
HP 500GB olan diski çıkarıp bir daha kullanmayın o sistemde, sistemi Win 10 x64 ile temiz kurulumla uefi olarak kurun.
CPu frekans dalgalanmaları sistemdeki yüke göre artıp çıkabilir sisteminizde olan teknolojiden kaynaklı bu durum. Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi ve TurboBoost teknolojinden dolayı gerekmediğinde temel frekansta çalışır.
HP 500GB olan diski çıkarıp bir daha kullanmayın o sistemde, sistemi Win 10 x64 ile temiz kurulumla uefi olarak kurun.
CPu frekans dalgalanmaları sistemdeki yüke göre artıp çıkabilir sisteminizde olan teknolojiden kaynaklı bu durum. Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisi ve TurboBoost teknolojinden dolayı gerekmediğinde temel frekansta çalışır.
Dediklerinizi uygulayacağım fakat anlamadığım bir nokta var. Elimdeki SSD sıkıntılı olduğundan normal HDD kullanıyorum. HP 500GB HDD'nin ne gibi bir problemi var ki sisteme böyle bir problem yaşatıyor?