i5 650 overclock yapılır mı?

xAlChak

Decapat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
296
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar.
Sizlere bir sorum olacak. Benim sistemim budur. İşlemcim ben PC'yi aldığım günden beri stabil olarak 3.33GHz'de çalışmaktadır. İnternette bu işlemciye overclock yapan insanları gördüm. Daha önce pek bir overclock bilgim olmadığı için nasıl yapacağımı ve sistemimin bu işlemi destekleyip desteklemeyeceğini bilmiyorum. Oynadığım çok bir oyun yok. CS:GO ve GTA 5 oynuyorum. Genel olarak amacım CS'de bir tık daha FPS'mi arttırmak.

Eğer bilgisi olan arkadaşlar var ise sistemim overclock işlemini destekler mi? Desteklerse ne kadar bir oynama olur, gözle görülür bir fark yaratır mı? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
İşlemcinin çarpan kilidi açık değil, OC potansiyelini direkt kesin.

Açık olsa dahi bir FPS farkı pek yaratmaz.
 
İşlemcinin çarpan kilidi açık değil, OC potansiyelini direkt kesin.

Açık olsa dahi bir FPS farkı pek yaratmaz.

Çarpan kilidi kapalı işlemciler ile de overclock yapılır. FSB artırılarak güzel sonuçlar elde edilir ancak o işlemci artırılsa da iş görmez maalesef. Sistemin nedir? Yukarıda attığın linki açamıyorum mobilden. Ona göre yardımcı olmaya çalışayım.
 
@FarqueS @Critness sistem yükseltme gibi bir şansım yok malesef. Zaten öyle aman aman bir şeyler istemiyorum. Bi tık benimki heves yaptınmı yaptım olsun diye. Belki bi değişiklir olur diye sordum. Herneyse çok teşekkür ederim ikinizede.
 
O işlemci beş para etmez bende vardı darboğaz yapıyordu. değiştirdim x3440 aldım ekran kartın çok iyi bişey değilse overclock yapsanda bi fayda etmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı