İ5 6500 sistem BF1 düşük FPS sorunu

murat_02

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X3D Anakart: MSI B450 M2 PRO GPU: ASUS ROG STRİX RTX 2080 8GB RAM: 16 Gb (8x2) Corsair Vengeance 3200 MHZ KASA+PSU: Corsair 300R - 600+80 Watt SSD: MLD M300 1 TB M2 SSD.
Battlefield 1 düşük GPU sorunu ile karşı karşıyayım maalesef. Daha önceden de bu sorunum vardı fakat üstünde pek durmamıştım. İ5 6500 işlemci ile kullanmaktayım. Msi Afterburner ile oyun içi değerlerimde sıcaklık olarak hem CPUi hem GPU 60 dereceyi geçmemekte. Ancak CPU kullanımım sürekli 100% ve GPU değer genelde 50-80 arası değişmekte. Henüz oyuna girmemiş, menude beklerken GPU %100 çıkıyor fakat oyun içi hep düşük kullanım mevcut, bu da kartın potansiyelinin 3'te 2'sini alabildiğim anlamına geliyor. Çok nadirde olsa %95 ve üzeri kullanım 1 2 saniyeliğine oluyor fakat sonra tekrar düşüyor. Kullanım artınca zaten FPS değerim paralel olarak olması gerektiği değerlere çıkıyor sonra gene düşüş oluyor. Herhangi bir virus, yazılım veya sistemi yoran bir program bulunmamakta. İşletimim sistemim Windows 10 Pro 64 bit. Yardım olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 7 aydır buradayım, bir kere bile sayılı kişiler tarafından böyle bir anakarta onay verildiğini görmedim. Bazen moderatörler de yanılabiliyor, verdiğim detaylı bilgiler moderatörlerün mesajına ters düştüğü için, yanlış bilgilendirme cezası almıştım.

İki ihtimal var; birincisi egosunu tatmin etmek için ceza vermişti, ikincisi ise gerçekten o konu hakkında bilgisizdi.

@Spontune Konuyu biliyor.

@murat_02 Detayları önemsersen hata yapmazsın! @GNC değil @GCN.

1 buçuk sene önceki tavsiyelerdi :). Herneyse gerçekten anakartsa ki biraz daha araştırabilirim bu konuyu değiştirmek gibi görünüyor çözüm. Nasıl bir uyarı şeklidir bu? Sakince konuşup tartışıcaksak konuşalım yoksa uzamasın lütfen. @GCN

Son düzenleme:
@GCN bu sitedeki arkadaşların önerisi ile aldım. Alan ve kullanan arkadaşlar gayet yeterli ve F/P ürünü olduğunu söylemişlerdi. Hatta o zamanın yetkili arkadaşları bile tavsiye ediyordu. Kaldı ki eminmiyiz anakarttan dolayı olduğuna bu sorunun?
Hocam sorunun anakart'ta olması muhtemel desek aynı sorunu ben de yaşıyorum anakartım B150 yonga.
İşlemci darboğazı desek çözünürlüğü 4K 2K FHD HD denedim hep aynı performans, hep aynı düşüş.

Bende anlık donma yok, direk gpu tam performans veremiyor. Hep bir 55-80 arası kullanım mevcut. Ama oyunum menu kısmında gpu %99 kullabiliyor. @GCN
Tam olarak anakart modelini yazabilir misin @ElementZ

MSI B150 Mortar Arctic. Kaç FPS alıyorsun? FPS düşmesi yaşıyor musun? Ayrıca çözünürlüğü 2K yapmayı denedin mi?
Bende anlık donma yok, direk gpu tam performans veremiyor. Hep bir 55-80 arası kullanım mevcut. Ama oyunum menu kısmında gpu %99 kullabiliyor. @GCN
Tam olarak anakart modelini yazabilir misin @ElementZ
Çok tuhaf ben anlam veremiyorum bu olaya.
Sence de burada bir tuhaflık yok mu?

@ElementZ Windows 10 ISO dosyasını yeniden indir, rufus ile UEFI kurulum USB'si oluştur. Bilgisayarını tamamen sök, sil baştan yeniden topla, temiz Windows 10 kurulumu yap. Belki düzelir!

ISO dosyasını yeniden indir dememin sebebi, bazen eksik dosya falan oluyor bir şey oluyor. Kurulum CD-USB falan oluştururken hata oluyor. Buda Windows kurulumuna yansıyor, bilemeyiz kim bilir ne oluyor.

Temiz kurulum; sabit diski tamamen silip(bölümler dahil) biçimlendirip, sonra kuruluma başlamaktır.

@ElementZ Windows 10 ISO dosyasını yeniden indir, rufus ile UEFI kurulum USB'si oluştur. Bilgisayarını tamamen sök, sil baştan yeniden topla, temiz Windows 10 kurulumu yap. Belki düzelir!

ISO dosyasını yeniden indir dememin sebebi, bazen eksik dosya falan oluyor bir şey oluyor. Kurulum CD-USB falan oluştururken hata oluyor. Buda Windows kurulumuna yansıyor, bilemeyiz kim bilir ne oluyor.

Temiz kurulum; sabit diski tamamen silip(bölümler dahil) biçimlendirip, sonra kuruluma başlamaktır.
Dream Spark kullanıyorum Win 10 EDU. Eğer format atarsam eski keyimi kullanabilirmiyim?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı