i5-6500 Sistemde kullanılan 7 yıllık macun değiştirilmeli mi?

Captainpirate

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2016
Mesajlar
229
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Neredeyse 7 seneyi geçecek bir i5-6500 işlemci kullanmaktayım. Şöyle foruma ve diğer her yere baktığımda kimi 1 sene kimi 2 kimi 6 ayda bir termal macun yenileyen ve öneren kişiler var.

Ben 7 seneye geçecek bu işlemcime bir kere termal macun yenilemedim. Az değil tam 7 sene boyunca yenilemedim. Tozlandığında tozunu alırım ve yan kapak açık toz içerisinde genelde. İlginçtir ki normal kullanımlarda hala sıcaklıkları 28-36 arasında değişmekte ve oyunlarda özellikle büyük gereksinim isteyen ve zorlayan oyunlarda 55-60 bile geçmemekte Rust gibi. Herhangi bir sıkıntı da yaşatmadı çok şükür 7 sene boyunca.
Hala oyunlarda medium-high arasında oynuyorum. Şimdi diyeceksiniz ki ee sorun ne o zaman? Merak ettiğim 2 şey var:
  • Termal macunu ne olursa olsun değiştirmeli miyim? Ki değiştirirsem bunun gibi verim alamamaktan korkuyorum.
  • Bu işlemcide kullanılan termal macunun markasını bilen, bilgisi olan var mı? :) stok fan ve hazır Casper kasa da gelmişti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bütçeniz varsa hazır termal macun değiştirirken i7 7700 gibi bir işlemciye geçiş yapın.

Şu an o mümkün değil malum ekonomiden dolayı. Aslında oyunlarda hala beni üzmüyor. Boşta Max 40 oyunlarda ise hala Max 60 ısı derecesine ulaşıyor. 70 bile değil iken termal macunu değiştirmek mantıklı mı?

Ben 6 ayda değiştiriyorum ısı stok fanla bile 35 dereceyi geçmiyor (i5 11400F)

Kuruyup kurumadığı belli olmayan işlemcimin üstünde tüten 7 senelik macunumla okuduk bunu. :)
 
Şu an o mümkün değil malum ekonomiden dolayı. Aslında oyunlarda hala beni üzmüyor. Boşta Max 40 oyunlarda ise hala Max 60 ısı derecesine ulaşıyor. 70 bile değil iken termal macunu değiştirmek mantıklı mı?

Yaşınızı bilmiyorum ama ailenizle beraberseniz çalışarak rahatlıkla alabilirsiniz i7 7700. yarım aylık maaş bile etmiyor. Çalışacak durumunuz yoksa harçlık biriktirerek halledersiniz. Bence bu sıcaklıklar gayet iyi paranızı biriktirin işlemciyi de iyi bir fiyata satarak yerine i7 7700 takana kadar böyle devam edin derim.
 

Geri
Yukarı