i5 6500 ve GTX 1060 düşük GPU Kullanımı

Uri

Hectopat
Daha fazla  
Uzun süredir oyunlarda performans sorunu yaşıyorum gereken FPS değerlerine ulaşamıyorum. Ekran kartım ortalama %50-%60 kullanımlarda dolaşıyor en makimum haliyle, işlemci ise genelde %95-%100 olarak çalışıyor. Nvidia Denetim Masasından optimum gücü makimum performans olarak değiştirmeyi de denedim herhangi bir sonuç vermedi. PUBG oynarken bu kullanımda uçakta 150 FPS'leri görebiliyorum ilk iniş anında bazen 15-20 FPS'lere kadar düştüğü oluyor. 60-70-80 FPS değerleri de olsa bazen sanki 20-25 FPS'te oynuyormuş gibi kasılmalar yaşanıyor. Ekran kartını denemek için yaptığım Furmark testlerinde GPU kullanımı %100'e rahat bir şekilde ulaşabiliyor sıcaklık değeri 60 derecelerde herhangi bir sorun yok.

Arkaplanda çalışan uygulamaları kapatıp deniyorum pek bir şey fark etmiyor. Windows, ekran kartı ve diğer driverlar güncel sürümde. Gösterebilmek açısından Tom Clancy's Rainbow Six Siege oyununda video kaydı gerçekleştirdim videosuna buradan ulaşabilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • MSI b150m bazooka
  • i5-6500
  • Hyperx Savage DDR4 2133 mhz CL13 Single Ram
  • Asus Rog Strix Gtx 1060 OC
  • Samsung 500 GB 850 Evo SSD
  • WD 1 TB HDD
  • Corsair vs550 PSU
  • Viewsonic 22" 75 Hz 2ms 1920x1080 monitor (HDMI)
Ram 8gb belirtmeyi unutmuşum.

Son düzenleme:
Arkada işlemciyi yoran windows işlemleri veya programlar vardır muhtemelen. Oyun açıkken bu sistemde arkada başka uygulama açık olmaması lazım. Park kontrol adlı uygulamayı indirip bütün çekirdeklerin kullanımını %100 yapın. Darboğaz bu sistemde kaçınılmaz artık oyunlar işlemcileri çok kullanıyor heleki R6 gibi bir oyunda.

Arkada işlemciyi yoran windows işlemleri veya programlar vardır muhtemelen. Oyun açıkken bu sistemde arkada başka uygulama açık olmaması lazım. Park kontrol adlı uygulamayı indirip bütün çekirdeklerin kullanımını %100 yapın. Darboğaz bu sistemde kaçınılmaz artık oyunlar işlemcileri çok kullanıyor heleki R6 gibi bir oyunda.
Söylediğiniz uygulamayı yükleyip %100 yaptım tüm çekirdekleri bir de pubg girip video çektim o şekilde buyrun;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(bu arada yapmış olduğum afterburner güncellemesinden sonra kaybolmalar yaşandı osdde :D)

İşlemcinin turbo frekansı 3.60 değil mi neden 3.30'da çalışıyor? Test için biraz daha sakin bir yere atlıyabilirdin :) İşlemci kullanımını azaltmak için ayarları yükseltmen lazım olabilecek en yüksek ayarları uygulamaya çalış. İşlemciyi değiştirmeden sorunun malesef ki düzelmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı