Uzun süredir oyunlarda performans sorunu yaşıyorum gereken FPS değerlerine ulaşamıyorum. Ekran kartım ortalama %50-%60 kullanımlarda dolaşıyor en makimum haliyle, işlemci ise genelde %95-%100 olarak çalışıyor. Nvidia Denetim Masasından optimum gücü makimum performans olarak değiştirmeyi de denedim herhangi bir sonuç vermedi. PUBG oynarken bu kullanımda uçakta 150 FPS'leri görebiliyorum ilk iniş anında bazen 15-20 FPS'lere kadar düştüğü oluyor. 60-70-80 FPS değerleri de olsa bazen sanki 20-25 FPS'te oynuyormuş gibi kasılmalar yaşanıyor. Ekran kartını denemek için yaptığım Furmark testlerinde GPU kullanımı %100'e rahat bir şekilde ulaşabiliyor sıcaklık değeri 60 derecelerde herhangi bir sorun yok.
Arkaplanda çalışan uygulamaları kapatıp deniyorum pek bir şey fark etmiyor. Windows, ekran kartı ve diğer driverlar güncel sürümde. Gösterebilmek açısından Tom Clancy's Rainbow Six Siege oyununda video kaydı gerçekleştirdim videosuna buradan ulaşabilirsiniz;
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
Arkaplanda çalışan uygulamaları kapatıp deniyorum pek bir şey fark etmiyor. Windows, ekran kartı ve diğer driverlar güncel sürümde. Gösterebilmek açısından Tom Clancy's Rainbow Six Siege oyununda video kaydı gerçekleştirdim videosuna buradan ulaşabilirsiniz;
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
- MSI b150m bazooka
- i5-6500
- Hyperx Savage DDR4 2133 mhz CL13 Single Ram
- Asus Rog Strix Gtx 1060 OC
- Samsung 500 GB 850 Evo SSD
- WD 1 TB HDD
- Corsair vs550 PSU
- Viewsonic 22" 75 Hz 2ms 1920x1080 monitor (HDMI)
Son düzenleme: