i5 6500 ve GTX 1060 sistem yükseltme

Belgardian

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2018
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu anki sistemim;
  • Asus Dual OC GTX 1060 3 GB
  • i5 6500
  • B150M Bazooka anakart
  • 1x8 GB Ripjaws RAM
Aklımda önce RAM'i 16 yapmak var. ayrıca anakartı B250M yapıp işlemcimi yükseltmek istiyorum. Belki 7600K yaparım. Sorum ise burada geliyor. İşlemci ve anakart uyumlu mudur? Ya da şu anki sisteme nasıl bir işlemci + anakart güncellemesi yapabilirim?

Düşincelerinizi bekliyorum, şimdiden hepinize teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değişikliğine gerek yok. BIOS güncel olduğu sürece 7. nesil Intel Core işlemcileri kullanabilirsiniz.
Bütçenizi belirtin, yardımcı olalım.
 
1500 TL lik bütçem var.Nasıl bir güncelleme yapmalıyım sistemime sizce? RAM güncellemesi yapmayı düşündüm ama sanırım işlemci daha iyi olur.Performans olarak RAM mi yoksa daha iyi bir CPU mu daha etkili olur?Tabi bu bütçenin mümkünse tamamını harcamak istemiyorum ama sanırım şu anki sahip olduğum CPU dan daha iyi bir CPU anca o fiyatlarda bir İ7

7600K yerine i7 7700 öneririm.
Peki sizce RAM i yükseltmem performansta artış sağlarmı AAA ve modern oyunlarda?
 
8 GB alt limit diyebiliriz günümüzde. Tavsiye edilen 16 GB. Artık yavaştan oyunlar 16 GB sistem belleğine ihtiyaç duyuyor. O yüzden yükseltebiliyorsanız iyi olur.
Peki oyunlarda FPS olarak gözle görülür bir artış olur mu ? Mesela FPS artışı olmasa da ani takılmalar gittiği için genel olarak daha iyi bir deneyim sağlandığını duydum.Doğru mudur ?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı