i5 6500 ve GTX 1060 Sisteme İşlemci Yükseltmesi

Yer
Bilecik
  • Anakart MSI B150M Bazooka
  • İşlemci i5 6500
  • Ekran kartı Evga GTX 1060 6GB SC tek fanlı modeli
  • RAM'ler 16GB 2400MHz'lik olması lazım anakart nasılsa 2133MHz'den yukarısını desteklemediği için pek dikkat etmemiştim.
  • Kasa ve PSU Zalman R1 600LE 600W
2 ay içinde yeni çıkan Intel i5 8600k veya i7'li modeliyle sistemimi güncellemek istiyordum. Ama şimdi düşününce anakartımı ve belki kasa PSU'umu da değiştirmem gerekecek. Son zamanlar piyasaya çıkan işlemci açıkları da canımı sıkınca acaba şu anki anakartıma i7 7700 veya 6700 alıp yoluma devam mı etsem diye düşünmeye başladım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yeni anakart almak yerine İ7 7700 al direk tak. Ramler o kadar önemli değil ama 2400 MHz olsaydı iyi olurdu.

Neden işlemci yükseltme seçeneğini seçtiğinizi açıklar mısınız.
Kısaca cevap veriyim. Şuanki işlemcimin bu ekran kartına bile yetemediği oluyor.

Bence yeni anakart almak yerine İ7 7700 al direk tak. Ramler o kadar önemli değil ama 2400 MHz olsaydı iyi olurdu.
Ramlerim zaten 2400MHz ama anakart desteklemediği için 2133MHz'de çalışıyorlar. Ben de i7 7700 almayı düşünüyorum ama bu yeni çıkan işlemcilerden i5 8600k, i7 7700'dan daha güçlü(yanlışım olabilir), daha yeni ve daha ucuz olması beni cezbetti, kararsız kaldım.

Kısaca cevap veriyim. Şuanki işlemcimin bu ekran kartına bile yetemediği oluyor.
İ5 6500 GTX 1060 ekran kartına yetmiyor mu yapmayın lütfen eğer öyle bir durum varsa sistemde sorun vardır. İ5 6500 GTX 1060 ekran kartını rahatlıkla besleyebilecek durumda.

Yetmiyor. Özellikle PUBG'de çok fazla konu var forumu da araştırabilirsiniz. Oyun optimizasyonu sıkıntılı falan dersiniz ama i7 GTX 960M'li laptobu olan arkadaşların CPU kullanımı %30 civarı GPU kullanımı %99 civarıyken benim GPU kullanımım %90'ın üstüne neredeyse çıkmıyor. CPU, GPU'dan daha çok kullanılıyor. Ek olarak 2. monitörden herhangi bir video vs. izleyerek oyun oynamayı seven bir insanım. GTA 5 Online'de öyle takılayım dedim. CPU kullanımı video açmadan %80 civarı seyrediyordu zaten. Üstüne video açıp oynamaya çalıştığımda yolların renderlanamadığı oldu.

Ramlerim zaten 2400MHz ama anakart desteklemediği için 2133MHz'de çalışıyorlar. Ben de i7 7700 almayı düşünüyorum ama bu yeni çıkan işlemcilerden i5 8600k, i7 7700'dan daha güçlü(yanlışım olabilir), daha yeni ve daha ucuz olması beni cezbetti, kararsız kaldım.

Arkadaşımda İ5 8600k var. Bende ise İ7 7700 var. Fps leri neredeyse aynı. Yani hiç yeni işlemci alıp masrafa gerek yok.

Sistemini 8. nesile güncellemeni öneririm. Ayrıca 600W bir PSU'da da yetememezlik gibi bir sorun olma imkanı yok diye düşünüyorum.

Eğer PSU'n 80+ sertifikasına sahip değilse değiştirmeni öneririm.
80+ sertifikasına sahip olmaması lazım tam emin değilim. Kasa ile birlikte almıştım ayrı değil. Markası Zalman güvenilir diye pek dikkat etmedim 80+ sertifakasına. Açıkçası ilk masaüstü bilgisayar toplamamdı ve hatalarım oldu ama 2 yılı aşkın süredir çok şükür bir sorun çıkmadı.

Arkadaşımda İ5 8600k var. Bende ise İ7 7700 var. Fps leri neredeyse aynı. Yani hiç yeni işlemci alıp masrafa gerek yok.
Şu an için sistemimde güncellemem gereken ilk parça işlemci. Yani atıyorum ileride yeni çıkan oyunlarda 60FPS'den aşşağı düştüğümde ki şuan 144Hz monitörüm var, ne kadar yüksek fps o kadar iyi benim için. Öyle bir durumda ekran kartımı güncellemek için yine işlemcimi güncellemem gerekecek. Aksi takdirde darboğaz olur ki şuan bile 1060'a darboğaz yaptığı oluyor işlemcimin. O yüzden ne demek istediğinizi anlamadım. Aklıma takılan soru i7 7700 alsam, 2 veya 3 sene sonra ekran kartı yükseltmek istediğimde şuanın 1060 veya 1070'ine değer 2 veya 3 sene sonraki ekran kartlarında darboğaz yapar mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı