i5 6500 ve GTX 1060 Sisteme Yükseltme

SSD ve 16 GB RAM var. İlk mesajda belirttiğim parçalar 7000 TL yapıyor, 1070 ve i7 ile bu bütçeyle nasıl bir kombinasyon yapabilirim?
Pardon sistemleri karıştırmışım. Bir sürü konu olunca kafa karışıyor doğal olarak, birde okul var. Herneyse konuya dönelim. i7 ve GTX1070'li kombinasyon bu. Birde bunun yanında MSI'ın Z370 Tomahawk anakartını da alırsan 6900₺ gibi bir şey oluyor. Elinizdeki parçaları da satıp o sıvı soğutmayı ve şu kasayı alabilirsiniz. İsterseniz yanında bu PSU'yu alabilirsiniz.

Zaten güncel ve güzel bir sisteminiz var. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama bütün oyunları 1080p'de rahatlıkla medium-high ayarlarda oynayabilir, bir yandan da yayın yapabilirsiniz.

Bende de aynı sistemin RX480'lisi var. 60FPS'te dediklerinizi yapabiliyorum. Hatta benim RAM'im 8Gb. Bahsettiğim sistemde sadece Assassin's Creed Origins'i 30FPS ile sınırlamak zorunda kaldım, o da oyunun cracklenmeye karşı önlemlerinin işlemciyi çok zorlamasından kaynaklıydı.

Ayrıca, yayın yapmak istiyorsanız zaten 144Hz'in çok bir anlamı olmayacaktır. Twitch, youtube gibi siteler en fazla 60FPS ile yayınınızı oynatacağı için oyunları 60FPS'e sabitlemeniz lehinize olacaktır.

Kısaca, güzel soğutulduğu ve sürekli en yüksek hızlarda çalışabildiği sürece sisteminiz gayet güzel.
Denedim ama yüksek sistem isteyen oyunlarda akıcı bir yayın performansı elde edemiyorum. Bu yüzden ilk olarak işlemci ağırlıklı güncelleme yapıp ekran kartına yöneleceğim.

Denedim ama yüksek sistem isteyen oyunlarda akıcı bir yayın performansı elde edemiyorum. Bu yüzden ilk olarak işlemci ağırlıklı güncelleme yapıp ekran kartına yöneleceğim.
Benim önerdiğim işlemci, ekran kartı ve anakart üçlüsü size fazlasıyla yetecektir. Hatta eski parçaları satıp 1070 yerine 1080 de alabilirsiniz.

İlk söylediklerinizi anladım da, Nvidia'nın gücü varken RTX nedir onu anlamadım. Ekran kartı olarak GTX1080, yada GTX1070Ti alabilirsiniz. Kasa ve soğutucuyu da alınca paranız artarsa 8 yada 16 Gb ram alabilirsiniz, isterseniz onun yerine anakartta alabilirsiniz ama. Sizin tercihiniz.
Nvidia'nın gücü varken RTX nedir derken ne demek istediğinizi tam anlamadım.

Bence RTX serisi ekran kartlarını beklemek mantıklı. 8700K alıp ekran kartı için beklesin bu saatten sonra bütçe uygunsa 1xxx serisi sıfır ekran kartı almak bence mantıksız.

Nvidia'nın gücü varken RTX nedir derken ne demek istediğinizi tam anlamadım.

Bence RTX serisi ekran kartlarını beklemek mantıklı. 8700K alıp ekran kartı için beklesin bu saatten sonra bütçe uygunsa 1xxx serisi sıfır ekran kartı almak bence mantıksız.
RTX'in performans değerlendirmeleri çok da iç açıcı değil gibi. Çoğu yabancı kaynak şu durumda RTX almanın gereksiz olduğunu düşünüyor.

AMD ürünü alma gibi bir planım yok. Yayın yapma planımdan da bahsetmeyi unutmuşum. :) Bir yandan o sebeple de güçlü bir işlemci almak istiyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla CSGO ve Overwatch gibi competitive oyunlar CPU ağırlıklı olarak işlediği için işlemciye odaklanmak istedim çünkü elimdeki işlemciyle 144 FPS alamamaya başladım. Şu anki ekran kartı fiyatları da ekran kartı alma konusunda caydırıyor açıkçası.
Yayın yapma planlarınız varsa zaten Ryzen 7 2700X çok güzel bir tercihtir. İ7 8700K alsan gidip sıvı soğutucu alacaksın. 2 çekirdek 4 threads farkı var arada. GTX 1060 720P yayın için yeterlidir işlemcini dediğim gibi R7 2700X ile güncellersen zaten canavar olacaktır.
Pardon sistemleri karıştırmışım. Bir sürü konu olunca kafa karışıyor doğal olarak, birde okul var. Herneyse konuya dönelim. i7 ve GTX1070'li kombinasyon bu. Birde bunun yanında MSI'ın Z370 Tomahawk anakartını da alırsan 6900₺ gibi bir şey oluyor. Elinizdeki parçaları da satıp o sıvı soğutmayı ve şu kasayı alabilirsiniz. İsterseniz yanında bu PSU'yu alabilirsiniz.
Önerini doğru bulmadım açıkçası. Gidip İ7 8700 önermişsin ve yanına da OC anakart önermişsin. Dediğin anakartı almak için İ7 8700K gerekli. OC yapılmayacaksa boşa masrafa gerek yok gidip B360M alınır. Önerdiğin kasa da aynı şekilde fiyatını haketmeyen bir kasa bence. Sırf dış görünüşü güzel diye alınmaz. Daha kaliteli bir PSU alınabilir bütçe varken. Örneğin Seasonic 620W veya Evga BQ serisi 650W gibi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı