i5 6500 ve GTX 1070 Sistem Oyunlarda Takılma Sorunu

mu1453

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Intel Core i7 7700K'yı GTX 1070 ile kullanmak istiyorum. Mevcut işlemci i5 6500, zamanla gördüğüm bir şey oldu, oyun oynarken örnek oynadığım The Witcher 3: Wild Hunt, bu oyunda 1 saat oynadıktan sonra artık takılmalar artıyor ve hareketli bir sahne geldiğinde iyice artıyor, ben sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü sistemde 16 GB RAM var, şimdi i7 7700K ile ilgili soruma geleyim bu işlemci örnek olarak GTX 1080 Ti SLI kullanımında 2 adet kart ile herhangi bir darboğaz yaşar mıyım? Bu arada çözünürlük 3840x2160.

Şu anki sistemim:
  • Asus Strix GTX 1070
  • MSİ Z170a gaming M3
  • 16 GB RAM
  • Intel Core i5 6500
  • PSU: 750W 80+ GOLD sertifikalı

Not: Anakart SLI desteklemiyor. Sen nasıl GTX 1080 Ti ile SLI yapmayı düşünüyorsun derseniz desteklemediğini biliyorum sadece işlemciden beklentimi söyledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun işlemciden kaynaklandığından emin olmalıyız. MSI Afterburner ile değerlere baktın mı? Belki sorun başka bir şeydir? Ayrıca günümüz oyunlarında 4K çözünürlükte I7 7700K 2X 1080TI'ı çok rahat besler.
Size şöyle söyleyeyim MSI afterburner'dan CPU kullanımı, CPU sıcaklığı, GPU kullanımı, GPU sıcaklığına baktım CPU kullanımı %100 iken GPU %90 oluyor ilk 1 saat problem yok ama 1 saati geçti mi birde hareketli sahneler var ise oyundan bile attığı oluyordu, ekran kartı GTX 1070 ondan olması imkansız RAM 16 GB oda yetiyor problem CPU'da oluyor bu durumda, oyunda lisanslı orijinal crack değil yani, güç kaynağı desem 750W 80+ Gold zaten yani yetmiyor mu desem oda değil.

Sorunun işlemciden kaynaklandığından emin olmalıyız. MSI Afterburner ile değerlere baktın mı? Belki sorun başka bir şeydir? Ayrıca günümüz oyunlarında 4K çözünürlükte I7 7700K 2X 1080TI'ı çok rahat besler.
Birde tabi nvidia volta mimarili kartlardan aldığımda problem çıkmasın istiyorum. Örnek olarak Nvidia GTX 2080 aldığımda 4K'da problem çıkmasın istiyorum.

Ayarlarınız nedir? Çözünürlüğü ve aldığınız FPS'i belirtin. Darboğaz yaşıyorsunuz. VSYNC'i devreye alarak monitörünüzün FPS değerlerine dönerseniz yaşamamanız lazım. Tabi 144Hz 1080p monitör kullanıyorsanız işlemciyi değiştirin.
Şimdi monitörüm Samsung U28E590D 4K 60HZ bir monitör, aldığım FPS benim kullandığım ayarlarda 40-45 civarı V-SYNC açık zaten.

Doğru. O normalde yeterli bir işlemci. Bu arada ileriki teknolojiler hakkında kesin bir şey söyleyemeyiz. İleride işlemci değiştirmen gerekebilir. İleriye dönük olmasını istiyorsan I7 7700K değil Ryzen önerirdim ama anakart değiştiremeyeceğin için yapabilecek bir şey yok.

Kart arızalı olabilir. MSI Afterburner ile bakınız. O işlemci yeterli.
Kart arızalı derken 2560x1440'da oynasam bu durum olsa anlarımda 4K'da ayarlara şimdi baktım ileri düzey işlemede Bulanıklık açık, Kenar yumuşatma açık, sahne parlaklığı kapalı, keskinleştirme düşük, çevresel perdeleme hiçbiri,alan derinliği açık, kromatik sapma açık, kenar parlaklığı yitimi açık, ışık ışınları açık, normal ayarlar hepsi kapalıymış.

Doğru. O normalde yeterli bir işlemci. Bu arada ileriki teknolojiler hakkında kesin bir şey söyleyemeyiz. İleride işlemci değiştirmen gerekebilir. İleriye dönük olmasını istiyorsan I7 7700K değil Ryzen önerirdim ama anakart değiştiremeyeceğin için yapabilecek bir şey yok.
Size şöyle bir soru soracağım Ryzen r7 1700 var aklımda fakat ben ara sıra hackintosh yapıyorum, bana hackintosh yaparken çok zorluk çıkarır mı? Tabi İ7 7700K ileri dönükse Ryzen ondan daha çok benim istediğimi yapar.

Size şöyle bir soru soracağım Ryzen r7 1700 var aklımda fakat ben ara sıra hackintosh yapıyorum, bana hackintosh yaparken çok zorluk çıkarır mı?
Sorun çıkacağını sanmıyorum. Çünkü sonuçta işletim sistemini anakarta kuruyorsunuz. Ama @Recep Baltaş hocam da bir cevap verirse güzel olur. Belki Ryzen anakartlar hakkında bilmediğim bir şey vardır. Ama tahminimce hiç bir sorun çıkmaz.

Sorun çıkacağını sanmıyorum. Çünkü sonuçta işletim sistemini anakarta kuruyorsunuz. Ama @Recep Baltaş hocam da bir cevap verirse güzel olur. Belki Ryzen anakartlar hakkında bilmediğim bir şey vardır. Ama tahminimce hiç bir sorun çıkmaz.
macOS Sierra'nın AMD desteği olmadığı için o iş bir yama ile yapılıyor diye biliyorum ben.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı