i5 6500 ve GTX 970 Sistem Yükseltme

gvnyldz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Hali hazırda kullandığım sistemi şu şekilde;
  • I5 6500 3.20 (4)
  • 8 GB Kingstone KHX2133C14/8G (2133 MHZ)
  • Evga GeForce GTX 970 SC ACX 4 GB GDDR5
  • Z170A Gaming M5
  • Samsung Evo 960 M2 SSD 250 GB
Bu sistemde bir kaç değişiklik yapmak istiyorum fakat fiyat performans'tan ziyade anakart ve RAM aynı model kalacak şekilde ekran kartı veya işlemci değiştirme veya ek olarak RAM ilavesi gibi aklımda olan şu an.

Ekran kartını olduğu gibi bırakıp işlemciyi bu şekilde yükseltsem faydası ne kadar olur?
PUBG'de yaşadığım droplar ve anlık olarak 45 FPS'lere kadar düşmeler beni mahvetti, oyunu akıcı oynayamıyorum.
Aynı oyun içerisinde 100-80 FPS arası genel bir durum da mevcut.

Core i7Kabylakei7-7700K

İşemciyi bu şekilde değiştirmem sizce yeterli olur mu?
Ekran, RAM takviyesi yapmam işlemci ile birlikte gerekli midir?

Elimde bulunan mevcut RAM hızı 2133, bunu tutup Anakartın desteklediği 3000 MHz hızda bir RAM ilavesi mi yoksa mevcut RAM'i çıkartıp 2 modül 8 olacak şekilde 3000 MHz RAM mi eklemek mantıklı?
Kafam çok karışık, yüksek ücretlere gelecek kafadan 3000 TL gibi bu yüzden fikirlerinizi ve bilgi, tecrübelerinizi aktarmanızı istiyorum.

Teşekkürler.

İ7 7700K alınabilir. Ekran kartı değiştirecekseniz GTX 1660Ti alabiliriniz.
RAM 16 GB iyi olur.
Çok teşekkür ederim fakat i7700 ve 7700K fiyatlarına bakınca ;
aklıma şöyle bir alternatif de gelmiyor değil çok kararsız kaldığım bir durum şuan;

Dosya Ekleri

• ram.PNG
    ram.PNG
    31,5 KB · Görüntüleme: 80
i5-9400F ve GTX 1660 Ti işinizi görür.
İsterseniz i5 9600K da alabilirsiniz ama onun için normal bir soğutucu lazım.

Değişiklik yapmanız lüzumsuzdur.
+8 GB RAM almanız gerek.
Ekran kartınız halen daha 1080P ultra için yeterli. İlla değişeceğim diyorsanız da 1660 veya 1660Ti öneririm.

Değişiklik yapmanız lüzumsuzdur.
+8 GB RAM almanız gerek.
Ekran kartınız halen daha 1080P ultra için yeterli. İlla değişeceğim diyorsanız da 1660 veya 1660Ti öneririm.
Ram Yeterli olur mu bilmiyorum mevcut işlemcim şuan yetersiz olduğunu oyun oynarken hissediyorum aktif olarak pubg oynuyorum ve seçim sonrası pişman olmak istemiyorum ram takviyesi ne kadar farklılık gösterecek inanın fikrim yok ama mantıklı geliyor.
teşekkürler cevabınız için
i5-9400F ve GTX 1660 Ti işinizi görür.
İsterseniz i5 9600K da alabilirsiniz ama onun için normal bir soğutucu lazım.
İşlemci seçimini 9600K yaptığım zaman otomatik olarak anakart değiştirmem gerekecek maalesef mevcut anakartımın desteklediği işlemci modeli değil paylaştığınız.
Anakartımın desteklediği işlemci

Kabylakei7-7700K'ya kadar.
Değişiklik yapmanızı önermiyorum. Bellek eklemesi yeterli.
Yukarıda da belirttiğim gibi işlemcinin yetersiz olduğunu hissediyorum ama fiyatlara bakınca da dediğinize gelecek gibi oluyorum bellek ile bu durumu ne kadar çözebilirim bir fikrim yok malesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı