I5 6500 ve GTX 970 Sistemi Yükseltme

Şu anki ekran kartımı ve işlemciyi yükseltmek istiyorum. Başta sadece ekran kartını GTX 1080 modeline yükseltmeyi düşündüm ama işlemcinin yeterlilik sorunlarını düşünerek işlemciyi de değiştirmeye karar verdim. Daha doğrusu sizlerden fikir almadan önceki düşüncem budur. Sistemde mevcut olan işlemci soğutucu Dark Freezer X94BL. Eğer işlemciyi değiştirirsem aynı soğutucu ile devam etmeyi düşünüyorum. Ekran kartı GTX 1080, işlemci olarak Intel Core i7 6700 diye düşündüm. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Sistemim:
  • Intel Core i5 6500
  • MSI GeForce GTX970
  • MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz
  • Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY 2666MHz CL15

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ7 6700 pahalı, fiyatını haketmeyen bir işlemci bana kalırsa. Elinde ki anakartı, ekran kartını, işlemcini satıp GTX 1080, Ryzen 5 2600, B450 sisteme geçebilirsin. Bu arada RAM yükseltmende gerek.

önerdiğiniz işlemci ile şuan ki işlemcim arasında 400-500 tl lira arasında fark gözüküyor fiyat olarak. Yükseltmek istediğimi söylemiştim ama benim bilmediğim birşey var sanırım önerdiğiniz işlemci hakkında.
İ7 7700, Alıp BIOS güncellemesi yapın. 8 GB Ram daha ekleyin.

Ekran kartını yükseltmeye gerek yok mu dersiniz
8 GB Ram ekleyip işlemciyi Ryzen 7 veya Ryzen 5 2600 seviyesine çekmenizi tavsiye ederim anakartıda B450 seçerseniz iyi performans ve sıcaklık degeri alırsınız.

Ryzen 5 2600 seviye işlemci i5 6500 dan yüksek seviye ise neden i5 daha pahalı gözüküyor marka ile mi alakalı anlayamadım.

önerdiğiniz işlemci ile şuan ki işlemcim arasında 400-500 tl lira arasında fark gözüküyor fiyat olarak. Yükseltmek istediğimi söylemiştim ama benim bilmediğim birşey var sanırım önerdiğiniz işlemci hakkında.

Ekran kartını yükseltmeye gerek yok mu dersiniz

Ryzen 5 2600 seviye işlemci i5 6500 dan yüksek seviye ise neden i5 daha pahalı gözüküyor marka ile mi alakalı anlayamadım.
İntel tüm herşeyleri ryzene göre daha pahalı fakat işlemci konusunda Ryzen vs intel testlerine bakmanı tavsiye ederim intel 3-5 fps fazla verir , fakat ryzen %30 %40 kullanım ve sıcaklıkda dolanır intel ise %80 %90 larda olur.
Ryzen Render' dada önde , intel almanı tavsiye etmem hem pahalı hemde uzun süre idare etmez seni.

İntel tüm herşeyleri ryzene göre daha pahalı fakat işlemci konusunda Ryzen vs intel testlerine bakmanı tavsiye ederim intel 3-5 fps fazla verir , fakat ryzen %30 %40 kullanım ve sıcaklıkda dolanır intel ise %80 %90 larda olur.
Ryzen Render' dada önde , intel almanı tavsiye etmem hem pahalı hemde uzun süre idare etmez seni.

Şuanki ekran kartı ve işlemciyi hatta anakartı satmayı düşünüyorum üzerine ekleyerek sistemi yükseltmeye çalışıyorum. Yetmiyor zaten şuan ki battle royale vs oyunlarında. Bütçe var yeteri kadar var. Amd işlemcilerden herkes “zamnında çok çektim” tarzı konuşuyor genel olarak şuan ki soğutucum ile amd işlemci uyumlumudur onuda bilmiyorum. Ama gtx 1080 ve i7 seviyesinde bi sisteme yüksetmek isterim. İlerde ramleri de yükselteceğim mhz dahil. Anakartımı da satıp değiştirebilirim. Siz ekren kartı yükseltmemi önermediniz sanırım.

Şuanki ekran kartı ve işlemciyi hatta anakartı satmayı düşünüyorum üzerine ekleyerek sistemi yükseltmeye çalışıyorum. Yetmiyor zaten şuan ki battle royale vs oyunlarında. Bütçe var yeteri kadar var. Amd işlemcilerden herkes “zamnında çok çektim” tarzı konuşuyor genel olarak şuan ki soğutucum ile amd işlemci uyumlumudur onuda bilmiyorum. Ama gtx 1080 ve i7 seviyesinde bi sisteme yüksetmek isterim. İlerde ramleri de yükselteceğim mhz dahil. Anakartımı da satıp değiştirebilirim. Siz ekren kartı yükseltmemi önermediniz sanırım.
Bak sen de demişsin zamanında diye. FX serisi falan kısacası Bulldozer serisi insana çok çektirmiştir ama Ryzen'i çıkartarak AMD açık ara öne geçmiştir bence. F/P konusunda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı