İ5-6500 ve RX480 sistem toplama

Wiggles

Megapat
Daha fazla  
Arkadaslar bu sistem hakkinda yorumlarinizi ogrenmek istiyorum. Ve birkac sorum var. Birbirine uyumsuz parcalar var midir? Bir de 600W 80+bronze guc kaynagi sectim, bu yeterli mi sectigim sistem icin?

2016-09-21 17.53.56.png

Bilgisayar parçaların gayet uyumlu herhangi bir sorun yok fakat bu sistem bütçeni zorluyorsa B150M Bazooka anakartı H110M PRO VHL ile değiştirebilirsin. Ram olarak zaten 16GB kullandığın için B150M Bazooka biraz gereksiz gibi durmuş. 16GB kullanmak için H110M ideal ve seni üzmeyecektir.

Güç kaynağı 80+ güzel seçim. Ekran kartı olarak Sapphire modellerde biraz daha fazla ısınma sorununun olduğu biliyorum, şahsen MSI RX 470 Gaming X tercih edeceğim fakat zaten Dark N10 içerisinde 5 adet 12cm fan olduğu için Sapphire ile de bir ısınma sorunu yaşamayacağını tahmin ediyorum.

Sistem gayet güzel, sakın H110'a düşme gibi bir girişimde bulunma.
Herşeyin yeterli ve uyumlu cidden iyi bir sistem toplamışsın.
Ekran kartın maximum yük altında Dark N10'da en yüksek 73 dereceyi görecek, hadi seninki Rx480 diye 74 olsun :)

Sistem gayet güzel, sakın H110'a düşme gibi bir girişimde bulunma.
Herşeyin yeterli ve uyumlu cidden iyi bir sistem toplamışsın.
Ekran kartın maximum yük altında Dark N10'da en yüksek 73 dereceyi görecek, hadi seninki Rx480 diye 74 olsun :)

Upgrade yapmayacak bir insan için B150M Bazooka almak bence oldukça gereksiz. 2x8GB 2133Mhz ram kullanacağını belirtmiş zaten arkadaş. H110M PRO VHL'yi 200TL'ye almak yerine + 150 TL daha verip B150M Bazooka almak bence hiç mantıklı değil. Eğer sistem yükseltilmesi yapılacaksa haklısın fakat ülkemizde insanlar genelde bilgisayarlarını aldıkları gibi kullandıkları için H110M PRO VHL ideal olacaktır.

RAM 8GB, SSD 850 Evo 250gb şeklinde, bu sistemin aynısını sipariş ettim. Kargosunu bekliyorum yarın gelir diye düşünüyorum. @ozgurcan112 hocam senle facebook üzerinden konuşmuştuk hatırlar mısın bilmem i5 6500 + RX 480 al diye önermiştin hatta verdik bakalım siparişi pişman olmucaz umarım :D

Upgrade yapmayacak bir insan için B150M Bazooka almak bence oldukça gereksiz. 2x8GB 2133Mhz ram kullanacağını belirtmiş zaten arkadaş. H110M PRO VHL'yi 200TL'ye almak yerine + 150 TL daha verip B150M Bazooka almak bence hiç mantıklı değil. Eğer sistem yükseltilmesi yapılacaksa haklısın fakat ülkemizde insanlar genelde bilgisayarlarını aldıkları gibi kullandıkları için H110M PRO VHL ideal olacaktır.
Sadece chipset farkı olarak düşünme, daha iyi bir anakartta kullanılan bileşenler daha kaliteli oluyor, her türlü kaçağa göçeğe daha dayanıklı, neme toza kısacası herşeye karşı daha dayanıklı oluyor. Anakartın kalınlıgı bile fark ediyor daha güçlü anakartlarda. Uzun lafın kısası; uzun vadede güçlü bir anakart yarı yolda kalmaman için mutlak suretle gerekli bir birleşendir.

RAM 8GB, SSD 850 Evo 250gb şeklinde, bu sistemin aynısını sipariş ettim. Kargosunu bekliyorum yarın gelir diye düşünüyorum. @ozgurcan112 hocam senle facebook üzerinden konuşmuştuk hatırlar mısın bilmem i5 6500 + RX 480 al diye önermiştin hatta verdik bakalım siparişi pişman olmucaz umarım :D
Hayırlı olsun dostum, bir süre kullanıp incelemesini yaparsın umarım :) Bu arada 8GB ram devri yavaştan bitti, cebine para geçince onu bi 16 yapıver sana zahmet, gözüm takılıyor :)

Sadece chipset farkı olarak düşünme, daha iyi bir anakartta kullanılan bileşenler daha kaliteli oluyor, her türlü kaçağa göçeğe daha dayanıklı, neme toza kısacası herşeye karşı daha dayanıklı oluyor. Anakartın kalınlıgı bile fark ediyor daha güçlü anakartlarda. Uzun lafın kısası; uzun vadede güçlü bir anakart yarı yolda kalmaman için mutlak suretle gerekli bir birleşendir.

Uzun vadede tabii ki dediğin doğru olabilir fakat 2-3 yıl içerisinde bir değişiklik yapılmayacaksa (upgrade) h110m'yi ideal buluyorum. h110m ve b150m arasında 150 TL olan fiyat farkı bir SSD ediyor :)

1333mhz ddr3 ram destekleyen anakartların hala günümüzde kullanıldığını düşünürsen, h110m'nin kafadan 2-4 yılı daha var :)

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Mobilde olup aceleyle konuyu açmamdan ötürü resim eklemeyi doğru yapamadım ve ufak bi ceza aldım o yüzden yazamadım :( @ozgurcan112 dostum siparişi dun akşam saatlerinde vermistim bugun kargoya verildi. Degisiklik sunlar oldu, RX480 4GB modeli yerine 8GB modelini aldim ve guc kaynagini ekran karti modeli yukseldigi icin acaba 600W yetersiz kalir mi suphesine dusup 750W olarak degistirdim. Bu sanirim biraz gereksiz oldu, emin degilim :) Bir de ekstradan LG marka bir optik surucu sectim, en azindan kutulu oyun satin aldigimda ihtiyacim olucak diyerekten :D Parcalarimi teslim alip montajini yaptiktan sonra mutlaka guzel fotograflarla yeni bir konuda (umarim bu sefer ceza almadan :D) hepinizle paylasmak istiyorum arkadaslar :)

edit: Ayrica @Fauwk dostum RAM'im 2x8 degil 1x16 seklinde satin aldim, duzeltmek istedim sadece :)

@Wiggles

Hayırlı olsun, fotoğraflarını bekliyoruz :) Rami 2x8 alman belki daha ideal olurmuş fakat kısa zaman içerisinde sistemi yükseltip bir adet daha 16gb ram takmayı planlıyorsan o zaman seçimin doğru olmuş! :)

Güç kaynağı konusuna gelirsek 750W evet biraz fazla olmuş, 600W 80+ bir güç kaynağı (KCAS 600W 80+) oldukça yeterli olurdu :)

Bir anlik tereddutle hadi olmusken 750W olsun dedim, bi zararini gormem nasil olsa degil mi.? :) En kisa zamanda fotograflari paylasmayi ben de cok istiyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı