i5 6600 ve GTX 1070 Sistem PUBG'de Anlık Takılma

Kneeaxer

Megapat
Daha fazla  
İyi sosyaller, vakit harcamak için PUBG satın aldım fakat oyun performansından hiç memnun kalmadım. Oyun içerisinde sürekli anlık takılmalar yaşıyorum, optimizasyon sorunu mevcut oyunda fakat benim yaşadığım olayın sahip olduğum sistemle alakalı olduğunu düşünüyorum. CPU kullanımı ara ara %90'a çıkıyor. NVIDIA Control Panel'de Bağlantılı Optimizasyon açık. Bu arada 8GB RAM kullanıyorum. Acaba anlık takılmalar bu sebepten dolayı olabilir mi? Oyun içerisinde bir kaç görüntü aldım. Donanım kullanımlarının değerlerini yorumlarsanız sevinirim.
20170829200336_1.jpg
20170829200649_1.jpg
20170829200804_1.jpg
20170829203047_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Takılma anlarında FPS 40-0 arasına düşüyorsa RAM'den kaynaklanıyordur. Başka oyunda oluyor mu?
Ayrıca oyun HDD'ye mi kurulu? Öyleyse HD Tune Pro sonuçlarıı atar mısınız?

En kötü durumda işlerim sisteminin 1 gb RAM kullanacağını öngererekten 6700 civarı RAM kullanımı darboğaz göstergesidir kanaatimce.(RAM Darboğazı)

Takılma anlarında FPS 40-0 arasına düşüyorsa RAM'den kaynaklanıyordur. Başka oyunda oluyor mu?
Ayrıca oyun HDD'ye mi kurulu? Öyleyse HD Tune Pro sonuçlarıı atar mısınız?

En kötü durumda işlerim sisteminin 1 gb RAM kullanacağını öngererekten 6700 civarı RAM kullanımı darboğaz göstergesidir kanaatimce.(RAM Darboğazı)

SSD üzerine kurulu, Samsung 850 EVO 120 GB mevcut sistemde. HDD'yi oyun depolama için kullanıyorum. Başka oyunda yaşamadım. Gerçi bu oyunlarda genelde 4 GB kullanım oluyor. Sanırım tek çözüm bir RAM olmak olacak. CPU-GPU darboğaz yapmaz değil mi hocam?

SSD olmazsa olmaz tabii ki SSD var mı ?

Düzenleme : Bu arada biraz sosyali gezdim ve GTX 1080 kullanan arkadaşın ayarları en düşüğe çekmesine rağmen 30-10 FPS aldığını gördüm buyurum link : GTX 1080 PUBG'de düşük performans

SSD mevcut. Konudaki arkadaş GTX 1080'i 1080p monitörde oynamış, normal olmalı. Birde o tarihten sonra oyuna optimizasyon için 1-2 güncelleme gelmiştir mutlaka. Benim oyun içerisinde CPU kullanımı da arada %90 oluyor. Normal bir durum mu acaba?

SSD üzerine kurulu, Samsung 850 EVO 120 GB mevcut sistemde. HDD'yi oyun depolama için kullanıyorum. Başka oyunda yaşamadım. Gerçi bu oyunlarda genelde 4 GB kullanım oluyor. Sanırım tek çözüm bir RAM olmak olacak. CPU-GPU darboğaz yapmaz değil mi hocam?

Her oyun için yapmayacağını ne yazık ki garanti edemem ancak yaptığı olursa Resolution Scale'ı %100 ~ %200 dolaylarında oynayarak sorunu çözebilmeniz muhtemel ancak
çok ekstrem senaryolarda %5 civarı yapabiliyor.

Oyun içinde böyle bir ayar yoksa Nvidia Denetim Masasından DSR adlı teknolojiyi etkinleştirebilirsiniz. Bu opsiyon ekran kartınızın monitörünüz tarafından desteklenmeyen çözünürlükleri renderlayabilmesinin önünü açıcak ve CPU darboğazı sorununuzu çözecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00