i5 6600 ve Gtx 950 sistem

Burak34xxxx

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Toplayacağım sistem şöyle:

-Intel core i5 6600 işlemci
-Gıgabyte G1 Sniper B7 anakart
-Asus Gtx 950 strix ekran kartı
-Kıngston 8 GB DDR4 2133 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Silverstone Kcas 80+ 600W PSU
-Aerocool GT advance black kasa

Ekran kartı yerine işlemciye ağırlık vermemin sebebi, seneye pascal veya Polaris bir kartla upgrade etmek. Gtx 950 yi beni 1 yıl idare etmesi için alıyorum. Toplamda sistemin beni 4 yıl idare etmesi gerekiyor upgrade ile birlikte. 2.700 TL tutuyor. Sormak istediğim sorular:

-İşlemci pascal veya Polaris de sorun çıkarmaz değilmi? Zaten o zamanın Gtx X70 ayarında veya R9 X90 ayarında bir kart alacağım. En üst noktada gözüm yok.

-Bu psu şimdilik 980Ti için bile yeterli ama ileride GPU upgradesi yapınca sorun çıkar mı?

-Aklımda MSI B150M Bazooka almak vardı fiyatı biraz daha düşürmek adına-100 TL-. Ama bu forumdaki çoğu kişi aksine MSI dan pek haz etmiyorum . Sizce doğru bir karar mı?

Teşekkürler.

PSU olarak 650W 80+ bir güç kaynağı garanti altına almak adına alın derim ve MSI doğru bir karar olur ama senin kararın.
Edit: O kasa düşük bütçeler için tercih ediliyor bu bütçeye önermiyorum.

Tamam 650W düşüneceğim. Bu arada bütçeyi biraz daha artırıp R9 380X almaya karar verdim. Ve bazooka yı da araştıracağım. Aynı kasayı bir arkadaşım kullanıyordu ve memnundu. Ama Aerocool aero800 de alabilirim duruma göre.

500 TL bütçeniz varsa Thermaltake Core V31 650W 80+ Bronze almanızı öneririm. Kasa soğutma konusunda çok iyi ve sessiz bir kasa. İçindeki PSU kalitelidir. V31 incelemelerini izlemenizi tavsiye ederim.

Bence ilerde upgrade yapacaksanız ekran kartınızdan kısın derim. Bu kasa ömürlük kasalardan olduğunu da unutmayın.

Bu bütçe için bence fazla olur.
Fazla olur demişsiniz ama arkadaşın yazdığı kasa ve PSU 600W zaten 380 TL değerinde ve benim önerdiğim 650W 480 TL ve ömürlük bir kasa zaten Thermaltake kasa konusunda 1 numaradır bence.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı