i5-6600K için nasıl overclock yapılır?

SabriFRT

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Elimde i5 6600k işlemci, Dark AquaForce W120 sıvı soğutma, Asus Prime Z270-a anakart ve Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz Ram var. İkinci el olarak RTX 2060 ya da RTX 2060 Süper almak istiyorum. İşlemcim yeterli olmayacağından Overclock yapmak istiyorum. Yeni bir işlemci almak için şu anlık bütçem yok. İşlemci araştırmalarım sonucu fazla zorlanmadan 4.5 GHZ'e kadar çıkabiliyor muş. Overclock konusunda hiç tecrübem yok. Tek tek anlatıp basit bir şekilde nasıl yapabilirim diye yardımcı olabilir misiniz? Ben biraz baktım ama hep farklı BİOS'lar var videolarda. Bire bir aynı ayarları yapabileceğim bir görsel bile olsa benim için yeterli. 4.5 GHZ'den yukarı çıkmak istemiyorum zaten. Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler.

@dogant siz bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
İyi günler. Elimde i5 6600K işlemci, Dark AquaForce W120 sıvı soğutma, ASUS Prime Z270-A anakart ve Kingston DDR4 16 GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz RAM var. İkinci el olarak RTX 2060 ya da RTX 2060 Super almak istiyorum. İşlemcim yeterli olmayacağından Overclock yapmak istiyorum. Yeni bir işlemci almak için şu anlık bütçem yok. İşlemci araştırmalarım sonucu fazla zorlanmadan 4.5 GHz'e kadar çıkabiliyor muş. Overclock konusunda hiç tecrübem yok. Tek tek anlatıp basit bir şekilde nasıl yapabilirim diye yardımcı olabilir misiniz? Ben biraz baktım ama hep farklı BIOS'lar var videolarda. Bire bir aynı ayarları yapabileceğim bir görsel bile olsa benim için yeterli. 4.5 GHz'den yukarı çıkmak istemiyorum zaten. Yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler.

@dogant siz bu konuda bilgi sahibisiniz sanırım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, bunu inceleyebilirsiniz. i5 6600K Overclock

4500 MHz'den sonrası zaten çok bir şey getirmiyor, değmez yani ama standart hali ile 4500 MHz arasında %25-30 civarında ciddi bir performans artışı oluyor.

Merhaba, bunu inceleyebilirsiniz. i5 6600K Overclock

4500 MHz'den sonrası zaten çok bir şey getirmiyor, değmez yani ama standart hali ile 4500 MHz arasında %25-30 civarında ciddi bir performans artışı oluyor.
Ben hiç anlamıyorum overcloktan daha önce hiç yapmadım. Bios ekranının Resmini atsam size gireceğim değerleri yazsanız. Öyle yapsak olur mu? Çünkü benim bios'um gibi olan bir video bulamadım. Her okuduğum yerde 4.5 ghz'de sorunsuz çalıştığı. RTX 2060 aldım darboğaz yapıyor bazı oyunlarda. 4.5 ghz yapabilsem rahat yeter gibi geliyor bana. Yardımcı olursanız en azından benim gibi hiç anlamayan ve işlemci yenilemeyenler yararlanır.

Ben hiç anlamıyorum overcloktan daha önce hiç yapmadım. BIOS ekranının resmini atsam size gireceğim değerleri yazsanız. Öyle yapsak olur mu? Çünkü benim BIOS'um gibi olan bir video bulamadım. Her okuduğum yerde 4.5 GHz'de sorunsuz çalıştığı. RTX 2060 aldım darboğaz yapıyor bazı oyunlarda. 4.5 GHz yapabilsem rahat yeter gibi geliyor bana. Yardımcı olursanız en azından benim gibi hiç anlamayan ve işlemci yenilemeyenler yararlanır.

Anakart modelini yazın ve görsel atın bakalım. Eğer hiç anlamıyorsanız Intel Extreme Tuning Utility programı ile otomatik OC yapabilirsiniz. İşlemciyi pek zorlamadan OC yapar tahmini 4.3-4.5 GHz gibi.

Buradan da bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@dogant Anakart asus prime z270-a. Bios bu şekilde

@dogant yapmam gerekenleri yazarsanız tek tek basit bir şekilde yaparsanız. Darboğaz yaşamadan işlemciden biraz daha fazla performans alıp minimum darboğazla biraz daha pc beni götürür İnşallah. RTX 2060 darboğaz yapmaz demişlerdi ama PUBG'de droplanma fps düşüşü yaşıyorum.

Bir video buldum eklediğim değerler ile oynuyordu. Pubg oynadım darboğaz olacak mı, Isınacak mı diye ama 45-50 derece arasında gidip geldi. Grafikler 1080 de ultra ayarlarda. Isınma olmadı. 4.7 ghz falan yükselse herhalde sorun olmadan işimi görecek ama değerleri ne yapmam gerektiğini çözemedim. Görünce yardımcı olursan sevinirim. @dogant

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    260,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 2.jpg
    2.jpg
    248,5 KB · Görüntüleme: 28
  • 3.jpg
    3.jpg
    280,9 KB · Görüntüleme: 25
  • 4.jpg
    4.jpg