i5 6600K OC Sistem + GTX 960 vs İ5 6600 + GTX 970 Sistem ?

Oyun ve Render Odaklı Sistem için Hangisini Almalıyım ?

• Oy verenlerin toplamı
    29
Yine benim önerdiğim sisteme dönüyor. Aynı parçaları Vatan bilgisayardan alın olsun bitsin. GTX 970 sığmazsa GTX 960 yapın zaten 2 yıl sonra kart değişimi yapacakmışsınız.
Asus Z170-A + i5 6600K + 16 GB RAM + GTX 960 = Mutlu son :)

@Nuc_LeaR Önerdiğiniz RAM'lerde bence sıkıntı var Vatan'da 2x4gb seçiyorum filtre seçince sizin RAM'ler DDR3'de çıkıyor.
Vatan bilgisayarın saçmalığı işte. R7 360 için de 256 bit yazmışlardı.

Sistemin son hali bu bu sistem güzel 8 Gb ram komik duruyor. Sizce yeterli midir ?
Sonradan ram takviyesi yapmak istediğimde yeni ramlar için bunları çöpe atmak zorunda kalacağım. Çünkü dual olmayacak.
-Ayrıca bu ramler dual kanal çalışıyor mu
Msi gtx 970.JPG
msi gtx 970 2.JPG

Ayrıca 8 Gb ram rander yaparken sistemi yavaşlatmaz mı ? O zaman ne anlamı kalır Skylake sistemin.
Bu ramleri önerir misiniz hangi sistemi alayım kafam karıştı iyice. :(

Dostum öncelikle yeni Ram alınca niye çöpe atacaksın ki? Anakartta 4 Ram Slotu var yine 2x4 şeklinde bir Ram daha alırsanız Quad Channel çalışır.

Bak eğer Çok Yüksek-Ultra grafik ayarları ile akıcı deneyim istiyorsan GTX 970 sistem öneririm ama Yüksek bana yeter diyosan al GTX 960. 2 yıl sonra hangi mimari güncelse (Bence Pascal v2 olur) o mimarili bir kart alırsın.

@Nuc_LeaR Usta çok kararsız kaldım ya gerçekten, yani ben zaten dizüstü bilgisayardan geçiyorum 720p'den 1080p'ye çıkıyorum zaten görsel şölen yaşayacağım ve açıkçası kasa da benim için önemli ve evet seneye bile ekran kartı değiştirebilirim ve dizüstünden geçtiğim için zaten yüksek grafik yeterli benim için fps takıntısı yok. O kadar ışıklı özel ledli anakart seçtim zalman kasanın camı küçücük.

@Nuc_LeaR Usta çok kararsız kaldım ya gerçekten, yani ben zaten dizüstü bilgisayardan geçiyorum 720p'den 1080p'ye çıkıyorum zaten görsel şölen yaşayacağım ve açıkçası kasa da benim için önemli ve evet seneye bile ekran kartı değiştirebilirim ve dizüstünden geçtiğim için zaten yüksek grafik yeterli benim için fps takıntısı yok. O kadar ışıklı özel ledli anakart seçtim zalman kasanın camı küçücük.

O zaman kardeşim ekran kartını GTX 960 yap kalan para ile kasayı yükseltirsin. Nede olsa ileride ekran kartını yükseltme imkanın var.

Allah aşkına ne OC'si yapıcaksın merak ettim... OC genie tuşuna mı bascaksın ? Nedir bu OC merakı ? Üst düzey bir OC yapmıcaksan ciddi bir fark olmaz....
İ5 6600 öyle kolay kolay seni sıkıştırcak bir CPU değil. Uzun süreler gider. GTX 960 seni 2 sene rahat ettirmez. 970 ettirir. 2 seneyede çok şey değişir. Bu sektör de öyle kafana göre yol haritası çizemezsin. Mevcut en güncel ve bütçenin elverdiği en iyi sistemi toplamaya bak. 970 alınca kısma filan olmıcak, şimdi sana öyle bir toplarlar ki anlarsın kısma olmadığını.
@BERWAR @Tristan23
GTX 960 alsan, 1 sene sonra değiştirsen zarar ediceksin... GTX 970 al seni götürebildiği kadar götürsün. Cidden güçlü bir GPU'dur.
İ5 6600+GTX 970 en mantıklı seçim.
Adam akıllı ultra da oynarken aynı zamanda kayıt yapmak istiyorsan 970. Ki Render'da da programına göre 970 çok üstündür 960'dan.

Allah aşkına ne OC'si yapıcaksın merak ettim... OC genie tuşuna mı bascaksın ? Nedir bu OC merakı ? Üst düzey bir OC yapmıcaksan ciddi bir fark olmaz....
İ5 6600 öyle kolay kolay seni sıkıştırcak bir CPU değil. Uzun süreler gider. GTX 960 seni 2 sene rahat ettirmez. 970 ettirir. 2 seneyede çok şey değişir. Bu sektör de öyle kafana göre yol haritası çizemezsin. Mevcut en güncel ve bütçenin elverdiği en iyi sistemi toplamaya bak. 970 alınca kısma filan olmıcak, şimdi sana öyle bir toplarlar ki anlarsın kısma olmadığını.
@BERWAR @Tristan23
GTX 960 alsan, 1 sene sonra değiştirsen zarar ediceksin... GTX 970 al seni götürebildiği kadar götürsün. Cidden güçlü bir GPU'dur.
İ5 6600+GTX 970 en mantıklı seçim.
Adam akıllı ultra da oynarken aynı zamanda kayıt yapmak istiyorsan 970. Ki Render'da da programına göre 970 çok üstündür 960'dan.
Aslında bende öyle düşünüyorum sadece bios'dan girip OC tıklayacaktım bir sistem toplar mısınız aynı monitör ile merak ettim.
@Nuc_LeaR Önerdiği ramlerde bence bir sıkıntı var hiçbir açıklaması yok ve filtrelerden çıkmıyor sadece isminin tamamını yazınca çıkıyor.
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram

İ7 6700+GTX 970 sığıyor. Ancak SSD'yi sonradan alırsın. Bence sonradan almana değecek bir sistem olur.
ZALMAN R1 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram
ASUS 21.5" VX228H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Intel Core i7 6700 Soket 1151 3.4GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
MSI B150A GAMING PRO Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart
MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
4723TL. Bu sistemle hiçbir şeyini değiştirmeye de gerek kalmaz. İlerde SSD ekle. En iyi seçim bu olacaktır. RAM'in daha ucuz olacak. DDR4 2133 tercih et. Vatan sitesinde gözükmesede bazı şubelerinde mevcut. Belki denk gelirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı