i5 6600K Overclock Sonrası GTA V Donma Sorunu

Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
i5 6600K işlemcime 4.3 GHZ 1.17V şeklinde overclok yaptığım zaman stres testlerinde ve diğer oyunlarda hiçbir problem yaşamazken GTA 5 de ortalama 10 DK içinde ya oyun donuyor ya da mavi ekran veriyor.

Sıcaklar normal, oyunlarda 65-70 derece GTA 5 biraz yüksek OC varken ama 80 derecenin altında yine.
Steam'den dosyaları tarattım sorun yok.
Stock hızda sorun yok.
4.2 GHZ 1.2V yine kapanıyor.

Uzun zamandır GTA 5 oynamıyordum, yeni overclok ayarlarını denemek için açtığımda fark ettim bu sorunu.

Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 ile test edin. Büyük ihtimal 1 dakikayı bulmadan çekirdeklerden biri veya birkaçı duracaktır. Buna bağlı olarak voltajı arttırın.
Prime 95 te denedim ,mavi ekran vermiyor. fakat 1.2v üzerine çıkarsam işlemci çok ısınıyor, soğutucu yetersiz sanırım.
Voltaj yetmiyordur.
Dediğim gibi GTA 5 dışında her şey normal görünüyor, voltaj yetersiz ise diğer oyunlarda da sorun yaratmaz mıydı ? Overclok konusunda pek tecrübeli değilim, kusura bakmayın.
Prime 95 te denedim ,mavi ekran vermiyor. fakat 1.2v üzerine çıkarsam işlemci çok ısınıyor, soğutucu yetersiz sanırım.

Dediğim gibi GTA 5 dışında her şey normal görünüyor, voltaj yetersiz ise diğer oyunlarda da sorun yaratmaz mıydı ? Overclok konusunda pek tecrübeli değilim, kusura bakmayın.
Voltajı otomatiğe alsam işlemciye zarar verecek kadar voltaj verir mi anakart ? Anakartım MSI Z270-A PRO

1.208V veriyor 4.3 GHZ da ama 4.2 GHZ 1.2V ile de sorun yaşıyorum, ilginç. Hocam 4.3 e kadar soğutucu yetiyor, ısınma kaynaklı bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci 70 derecede iken de oyun dondu.
Prime95'i açtığınız zaman karşınıza çıkan pencerede seçmeniz gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam en üstteydi Small FFT.
Onu da deneyim. Oyunda iken anakart bu voltajı yükseltebilir mi ?
Şimdi baktım , Auto voltajda sorun yok gibi, herkese teşekkür ederim. Ben voltaj değerlerini deneyim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı