i5 6600K Overclock Sonrası GTA V Donma Sorunu

Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
i5 6600K işlemcime 4.3 GHZ 1.17V şeklinde overclok yaptığım zaman stres testlerinde ve diğer oyunlarda hiçbir problem yaşamazken GTA 5 de ortalama 10 DK içinde ya oyun donuyor ya da mavi ekran veriyor.

Sıcaklar normal, oyunlarda 65-70 derece GTA 5 biraz yüksek OC varken ama 80 derecenin altında yine.
Steam'den dosyaları tarattım sorun yok.
Stock hızda sorun yok.
4.2 GHZ 1.2V yine kapanıyor.

Uzun zamandır GTA 5 oynamıyordum, yeni overclok ayarlarını denemek için açtığımda fark ettim bu sorunu.

Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için OC profillerini internet'ten araştır. Ya voltaj artacak yada frekansı yavaş yavaş düşürülecek. Otomatik voltaj kullanma.
4.8 GHZ a çıkanlar gördüm, 4.5 GHZ çok yaygın ama ben zorlamak istemiyorum 4.3 ghz benim için yeterli.

Bu arada otomatik voltajda da kapandı GTA masaüstüne attı.

Her işlemci OC olacak diye bir şey yok, burada yenilgiyi kabullenmek lazım. Benim işlemci 100 MHz'nin üzerine asla OC olmuyor voltaj 1.4 olduğu halde.

Bende 5 DK stres testinde durdu sorun yok BF1 girince 2 DK sonra cortladı sistem.

Hocam sanırım OC'de problem yok, başka bir şey olmalı. İşlemci gayet güzel OC oluyor aslında. Stock hızda da GTA 5'in sorun çıkardığını gördüm. Sanırım ısı benim sorunum. Stock hızda bile eskisine göre daha sıcak çünkü, her şeyi temizlememe rağmen.
Geçen hafta sistemi başka bir kasaya aktardım, işlemciyi ve pompayı peçete ile temizledim sadece, yarın soğutucuyu söküp iyice temizleyip, termal macunu tekrar sürmeyi deneyeyim.

Dayanamadım şimdi yapayım dedim. Soğutucuyu sökerken vidaların gevşek olduğunu fark ettim, yardıma gelen arkadaşım yeteri kadar sıkmamış.
vidaları sıktım ve şu an prime 95 de test ediyorum. 35 derece düşüş oldu, inanılmaz bir şey :)
Hocam sen yarın iyice şöyle özenli bir bakımını yap işlemciye kasanıda bir güzel temizle bakalım ne olacak :).
2 gün önce kasayı detaylı şekilde temizlemiştim , keşke daha önce vidaları kontrol etmek aklıma gelseydi. herkese tekrar teşekkür ederim.

Dayanamadım şimdi yapayım dedim. Soğutucuyu sökerken vidaların gevşek olduğunu fark ettim, yardıma gelen arkadaşım yeteri kadar sıkmamış.
vidaları sıktım ve şu an prime 95 de test ediyorum. 35 derece düşüş oldu, inanılmaz bir şey :)

2 gün önce kasayı detaylı şekilde temizlemiştim , keşke daha önce vidaları kontrol etmek aklıma gelseydi. herkese tekrar teşekkür ederim.
Sorunun çözüldüyse ne mutlu hocam artık oc sonuçlarınıda atarsın :).

4.3 GHZ da durum bu hocam, şu an 4.5 GHZ deniyorum. Daha önceden 4.3 ün üstüne çıkınca 100 dereceyi görüyordu, testi durdurmak zorunda kalıyordum. 10 dakikadır 69 dereceyi geçmedi şu an 4.5 GHZ da. 4-5 yıllık soğutucu kullanıyorum ve performansından memnumdum ama artık performansı düştü diye düşünmeye başlamıştım, meğerse hatalı montaj kurbanıymışım :D

Dosya Ekleri

• prime 2.PNG
    prime 2.PNG
    93,6 KB · Görüntüleme: 45
4.3 GHZ da durum bu hocam, şu an 4.5 GHZ deniyorum. Daha önceden 4.3 ün üstüne çıkınca 100 dereceyi görüyordu, testi durdurmak zorunda kalıyordum. 10 dakikadır 69 dereceyi geçmedi şu an 4.5 GHZ da. 4-5 yıllık soğutucu kullanıyorum ve performansından memnumdum ama artık performansı düştü diye düşünmeye başlamıştım, meğerse hatalı montaj kurbanıymışım :D
Bence süper değerler hocam güle güle uzun yıllar kullanırsın inş :).

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı