i5 6600K Tabanlı DDR4 Sistem Toplama

Onur Tellioğlu

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 6000 TL'ye bu sistem alınır mı? Herhangi bir parçada uyuşmazlık ya da desteklenmeme sorunu çıkar mı? (i5 işlemcinin DDR4 destekleyip desteklememesi veya işlemcinin dar boğaz yapıp yapmama ihtimali gibisinden. ) Yanıtlarsanız sevinirim. (Sistemin amacı oyun oynamak. )
Not: SSD koymamamın sebebi elimde hali hazırda bir SSD bulunması.

upload_2016-7-18_15-22-1.png

600 TL'lik kasaya ve o işlemciye 650 TL'lik soğutucuya gerçekten ihtiyacın var mı? Tartışılır. Bence bunlardan düş biraz.
Yarın öbür gün işlemciyi değiştirirken soğutucu ile uğraşmak istemiyorum. Ki düşsem bile üstüne ne ekleyebilirim daha? Eklenebilecek bir şey varsa düşelim soğutucudan.

Yarın öbür gün işlemciyi değiştirirken soğutucu ile uğraşmak istemiyorum. Ki düşsem bile üstüne ne ekleyebilirim daha? Eklenebilecek bir şey varsa düşelim soğutucudan.
He sen para harcamak istiyorsun. :D Buna gereksiz harcama deniyor kardeşim, illa 6000 bütçen var diye 6000 lik mal almaya gerek yok. :D Ama senin düşüncen de doğru ileride uğraşmak istemiyorum diyorsun o zaman kalsın. Sistem iyi.

Sistemin hiç iyi değil. İşlemcin i7 6700, anakartın H170 Gaming M3, kasan Dark N10 veya daha sessiz bir kasa arıyorsan Zalman R1, RAM'in 2133 MHZ olursa daha iyi olur. Güç kaynağı olarak Aerocool KCAS 600W +80 almanı öneririm. Ekran kartı olarak Msi Gaming X GTX 1080 alabilirsin kalan parayla. Böylece sistemin daha uzun ömürlü olur. İ5 6600K'ya yapacağın OC i7 6700'a yetiştiremez seni. Belki yetiştirir ama o da çok zorlayarak. Bu arada o işlemci soğutucusunu da çıkar, İ7 6700'a stok fanı yeterli.

Sistemin hiç iyi değil. İşlemcin i7 6700, anakartın H170 Gaming M3, kasan Dark N10 veya daha sessiz bir kasa arıyorsan Zalman R1, RAM'in 2133 MHZ olursa daha iyi olur. Güç kaynağı olarak Aerocool KCAS 600W +80 almanı öneririm. Ekran kartı olarak Msi Gaming X GTX 1080 alabilirsin kalan parayla. Böylece sistemin daha uzun ömürlü olur. İ5 6600K'ya yapacağın OC i7 6700'a yetiştiremez seni. Belki yetiştirir ama o da çok zorlayarak. Bu arada o işlemci soğutucusunu da çıkar, İ7 6700'a stok fanı yeterli.
Stok soğutucu neyime yetsin kardeşim? Ayrıca RAM'i neden düşüreyim? Yani neden daha iyi olur bir açıklar mısın?

@Onur Tellioğlu
Oyuncu olduğun için 2133 CL 14 bellek ile 3000 CL 14 bellek arasında fark olmaz ancak iş için kullanacaksan fark bariz olur ancak CL değeri düşük bellek seçmen oyunda sana + olarak gelir. Mesela 600 liraya falan Corsair Dominator 2400 CL 10 var bu bellek mesela senin daha çok işine yarar. Ya da 2400 Kingston Predator CL 12 var. Stok soğutucusu yeterli gelir ancak 6000 lira sistemde komik durur.

@Onur Tellioğlu
Oyuncu olduğun için 2133 CL 14 bellek ile 3000 CL 14 bellek arasında fark olmaz ancak iş için kullanacaksan fark bariz olur ancak CL değeri düşük bellek seçmen oyunda sana + olarak gelir. Mesela 600 liraya falan Corsair Dominator 2400 CL 10 var bu bellek mesela senin daha çok işine yarar. Ya da 2400 Kingston Predator CL 12 var. Stok soğutucusu yeterli gelir anca 6000 lira sistemde komik durur.
CL11 bellekler var acaba onunla mı değiştirsem bro. Bu arada teşekkürler

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Onur Tellioğlu Yazdığın şeylerde art niyet seziyorum. Sana yardım etmek istiyorum. Kötü bir niyetim yok. Stok soğutucu İ7 6700 için yeterlidir, testlerini izleyebilirsin. Daha sessiz bir soğutucu arıyorsan Deep Cool Gammaxx 200 almanı öneririm. RAM olayını üstteki arkadaş güzelce açıklamış. Çok önemli değil oyunlar için. Ancak bir kaç FPS etkiler.

@Onur Tellioğlu Yazdığın şeylerde art niyet seziyorum. Sana yardım etmek istiyorum. Kötü bir niyetim yok. Stok soğutucu İ7 6700 için yeterlidir, testlerini izleyebilirsin. Daha sessiz bir soğutucu arıyorsan Deep Cool Gammaxx 200 almanı öneririm. RAM olayını üstteki arkadaş güzelce açıklamış. Çok önemli değil oyunlar için. Ancak bir kaç FPS etkiler.
Yok ne art niyeti, teşekkürler bu arada abi. (Yaşınızı profilinize girdikten sonra gördüm kardeşim dediğim için kusuruma bakmayın. )

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı