i5 6600K tabanlı sistem toplama

Ekran kartını kısa aralıkla değiştireceksen anakarta, işlemciye ağırlık vermen gerekir. Kullanacağın monitör çözünürlüğüne göre ekran kartı tercihinde bulunmalısın. Yüksek çözünürlük, hertz yoksa monitöründe ekran kartının performansı monitörüne yansımaz. Ekran kartını 1070 alacaksan monitörün 144HZ yada 2K olmalıdır.
Aslında bir sene sonra yurtdışında olacağım, indirimlerden güzel bir parça bulursam alırım yani ekran kartı, işlemci fark etmez duruma göre değiştiririm. Dediğinize aynen katılıyorum ve 1080 çözünürlükde oyunlarımı oynuyorum ve daha yükseğe çıkarmayı da düşünmüyorum, bu sebeple gtx 970 bana cazip gözüktü. elbette sürekli masraf yapıp parça değiştirmeyi düşünmüyorum ama şu sıralar gözde olan Overwatch, Rainbow six ve bu tarz oyunları ultrada kaldırsın istiyorum ki toplamayı düşündüğüm sistemin 1080 çözünürlükde sıkıntısız oynanabileceğini düşünüyorum.

20160805_200219.png

İsteklerinizi karşılayacak bir sistem kurmaya çalıştım. Farklı sitelerden daha ucuza toplayabilirsiniz.

Üstadım harika bir sistem kurmuşsunuz. Şimdi bu kdvli mi? Ram'de CL olayını bilmiyorum ama düşük olursa daha iyi diyorlar sizce de öyle mi? Son sorum :) Site ismi nedir acaba?

Sepet toplam fiyat yazan kdvli fiyat. Sinerji sitesinden topladım. Yani cl değeri önemli ama 15 gibi bir değer oyun için sıfır sorun olur. 3000mhz xmp ile yaptığında işin tamamdır. Yani güncel olarak fiyat açısından uzun ömürlü en iyi bellek seçtim. Ürünleri farklı sitelerden araştırıp almayı dene bence 4000 liraya bile gelebilir.

6600K alıp overclock yapacaksan anakartı ve soğutucuyu mümkün mertebe F/P seçmelisin ki i7 6700 ve anakart bütçesine denk gelmesin. Sonuçta i7 6700 sistemi 6600K'yı istediğin kadar overclockta yapsanda performansta geçemeyeceksin. Overclock ile sınırları zorlamak istiyorsan 6700K ve iyi bir soğutucu alman şart.

Sepet toplam fiyat yazan kdvli fiyat. Sinerji sitesinden topladım. Yani cl değeri önemli ama 15 gibi bir değer oyun için sıfır sorun olur. 3000mhz xmp ile yaptığında işin tamamdır. Yani güncel olarak fiyat açısından uzun ömürlü en iyi bellek seçtim. Ürünleri farklı sitelerden araştırıp almayı dene bence 4000 liraya bile gelebilir.
Hocam az önce bir arkadaşım söyledi uyumsuzluk olabilir diye aklım karıştı iyice

Hocam az önce bir arkadaşım söyledi uyumsuzluk olabilir diye aklım karıştı iyice

Ben güncel olarak 6700k 3 ay önce şuan da 6600 işlemci olarak 2 sistem kurdum kendime. Overclock istediğiniz için o sistemi önerdim ancak uyumsuzluk söz konusu bile değil. Siz 1080p için overclock istediniz ben gereksiz demeden sistemi topladım. Şuan i5 6600 işlemci ile ben 1440p 144hz monitör için aldım. Overclock sevdasından vazgeçer iseniz kendi sistemime yakın bir sistem önerebilirim. Şuan güncel olarak 1080p için, işlemci i3 6100 bile olabilir. Ama bütçeniz ile size 6700 uygun olur. Overclock 6700k için uygun ama 6600k ile 6700 arasında oyunlarda performans farkı yok gibi birşey. İleride daha fazla çekirdek isteyen oyunlar karşınıza çıktığı zaman 6600k malesef 6700 gerisinde kalacaktır. İşlemci oyunlar da ekran kartına nazaran daha az fps etkiler. Tabi bir i5 6400 ile 6700k arasında örnek olarak GTX 970 varken fps farkı fazla olur. Overclock olmadan 6600-6700 işlemci almak bellek, soğutucu, anakart seçimi için ektra bütçe bırakır. FPS farkı da dilediğiniz 1080p olduğu için uzun yıllar sorun yaratmaz. Artan bütçe ile monitör var ise ekran kartı yükseltme ya da diğer çevre birimleri alınabilir. Dediğim gibi sistem de uyumsuzluk yok ama daha iyi bir sistem kurulur o bütçe ile.

Ben güncel olarak 6700k 3 ay önce şuan da 6600 işlemci olarak 2 sistem kurdum kendime. Overclock istediğiniz için o sistemi önerdim ancak uyumsuzluk söz konusu bile değil. Siz 1080p için overclock istediniz ben gereksiz demeden sistemi topladım. Şuan i5 6600 işlemci ile ben 1440p 144hz monitör için aldım. Overclock sevdasından vazgeçer iseniz kendi sistemime yakın bir sistem önerebilirim. Şuan güncel olarak 1080p için, işlemci i3 6100 bile olabilir. Ama bütçeniz ile size 6700 uygun olur. Overclock 6700k için uygun ama 6600k ile 6700 arasında oyunlarda performans farkı yok gibi birşey. İleride daha fazla çekirdek isteyen oyunlar karşınıza çıktığı zaman 6600k malesef 6700 gerisinde kalacaktır. İşlemci oyunlar da ekran kartına nazaran daha az fps etkiler. Tabi bir i5 6400 ile 6700k arasında örnek olarak GTX 970 varken fps farkı fazla olur. Overclock olmadan 6600-6700 işlemci almak bellek, soğutucu, anakart seçimi için ektra bütçe bırakır. FPS farkı da dilediğiniz 1080p olduğu için uzun yıllar sorun yaratmaz. Artan bütçe ile monitör var ise ekran kartı yükseltme ya da diğer çevre birimleri alınabilir. Dediğim gibi sistem de uyumsuzluk yok ama daha iyi bir sistem kurulur o bütçe ile.
üstadım öyle diyorsunuz da indirim kovalamak gerekiyor, bende de üşengeçlik olunca :) direk Antalya'dan alayım uğraşmayayım niyetindeyim.

Valla bende 2. sistemi topladım işte 1 ay gibi bir sürede bitti. Ekran kartım kaldı sadece. 6600 işlemci 735 lira Bimeks'ten aldım. Önce istediğin sistemi belirle daha sonra uygun gördüğünü al hemen. Şuan kurduğum sistem monitör ile birlikte çevre birimleri dahil güncel en düşük piyasa fiyatı 5200 lira civarı. Ben 4120 liraya topladım ve tüm ürünlerin kutularını ilk ben açtım sıfır yani. Üşengeç olma biraz uğraş paran cebinde kalsın. :)

Valla bende 2. sistemi topladım işte 1 ay gibi bir sürede bitti. Ekran kartım kaldı sadece. 6600 işlemci 735 lira Bimeks'ten aldım. Önce istediğin sistemi belirle daha sonra uygun gördüğünü al hemen. Şuan kurduğum sistem monitör ile birlikte çevre birimleri dahil güncel en düşük piyasa fiyatı 5200 lira civarı. Ben 4120 liraya topladım ve tüm ürünlerin kutularını ilk ben açtım sıfır yani. Üşengeç olma biraz uğraş paran cebinde kalsın. :)
Hepsini mağazalardan mı aldınız internetten mi? Mesela vatanda da 970 fiyatına 1060 var ama mağaza yazıyor mesela :) Aslında ben 1060lı bir kaç benchmark izledim 970'le pek bir ahım şahım bir fark göremedim ve tam olarak nedenini bilemiyorum ama canım gtx970 almak istiyor :) Dediğim gibi 1080p bir oyuncuyum ve 2-3 seneye zaten parça yükseltmeye başlarım. İnternetten alış-veriş yapmayı sevmiyorum çevremde ki kargo şirketleriyle aram bu sebepten çok bozuldu çok dikkatsizler ve cidden çok uğraştırıyorlar, senelerdir kendilerine çeki düzen vermedikleri için gidip mağazalardan ya da tek bir mağazadan alıp orada birleştirip uğraşmadan evimde oynarım :) Buna rağmen bir kaç site araştırdım aşırı bir fark göremedim (indirimsiz olarak), benim gibi birisi indirim kovalama konusunda berbattır :) Ayrıca düşüncem şudur ki sizin gibi 1000 ₺ gibi bir kar benim açımdan söz konusu değildir. Belki yurt dışından almayı düşünebilirim. Bana en çok yardımcı olanlar sizlerdiniz tekrar tekrar teşekkür ederim, aldığımda son gelişmeyi sizlerle paylaşmak isterim. İyi günler :)

Ayrıca bahsi geçen ekran kartı MSI GTX1060 GAMING X 6G GDDR5 192Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı