i5 6600K tabanlı sistem toplama

CPU soğutucu niçin alıyorsunuz? Aynı işlemciyi kullanıyorum gayet sessiz ve sıcaklık değerleri normal.
illa ki alınması gerekiyor diye biliyordum yanlış biliyor muşum. 480 arasında fark olmaz dediniz ve güncellemelerden bahsettiniz, olaya hakim değilim diye soruyorum bu güncellemeler ilerde kartların performansının arasını açma gibi bir ihtimal olmaz değil mi?

Cpu soğutucu elzem değil ama alıcaksanız DeepCool Gammax S40 modelini öneririrm, 100 TL gibi fiyatı var.Bende buna çok benzer bi sistem toplamayı planlıyorum fakat sistemin önemli parçalarından biri olan kasayı daha iyi marka tercih edeceğim sizede aynısını tavsiye ederim.Seçtiğiniz model fonksiyon, tasarım ve malzeme kalitesi olarak sizi tatmin ediyorsa birşey diyemem tabi.
Öneri alabilirim tabiki, isterseniz direk planladığınız sistemi paylaşın. Arkadaşımızın önerdiği kasa fiyat olarak uygun gözüküyordu seçtim. Önereceğinizle bu kasa arasında açık ara bir fark olacak mı?

Sadece benim seçtiğim işlemci i5 6500 ve kasa Thermaltake Core V31 650w 80+ Bronze. Vatan' da 519 TL.Corsair, Cooler Master, Thermaltake ve NZXT markalarına bakmanızı tavsiye ederim.100 200 TL fiyat artabilir ama verdikleri kaliteye ve uzun ömürlerine değeceğini düşünüyorum.

Şu anda benq rl2455hm kullanıyorum, 2 tane rival 300 var :) Razer blackwidow 2014, razer speed xl mousepad ve ss siberia prism kullanıyorum. Bunlar yeterli benim için. Sistem konusuna gelirsek Witcher 3, Overwatch, No Man's sky, GTA V, Madmax yani No man's sky'ı saymazsak yeni çıkan ve çıkacak AAA oyunlar için alıyorum herkes gibi :) Açgözlülük olarak adlandırılabilir ama bu oyunları ultrada sorunsuz oynamak gibi bir amacım var. Oyunların bu senelerde hızla grafik ve fizik konusunda gelişimine tanık olduk, bu nedenle ileride problemler yaşamak istemiyorum. Özellikle optimizasyonda. Tahminimce 2 sene sonra veya 2. senenin içinde işlemci veya ekran kartını yükseltebilirim. Aşağıda son önerilerinize göre bir sistem topladım. ekran kartını 480 veya 470 alırsak ayrıca cpu soğutucuyla beraber tahminimce 3500-3600 ₺ civarında tutuyor, cpu soğutucu içinde öneride bulunursanız sevinirim. Artan parayla da şu anda yaptığım gibi ikinci bir monitör alabilirim. Tek istediğim ilerde pişman olmamak ve sorunlarla karşılaşmamak. Bu arada ağır bir CS GO oyuncusuyum :)

Eki Görüntüle 179989

İstediğin oyunlar arasında GTA V dışında sorun yaşamazsın. GTA VI için Vulkan çıkar ise daha iyi sonuç alırsın onu bilemeyiz. Benim topladığım sistemde en kötü parça kasa Dark N10. Onu da bir önce ki sistemim de fena iş çıkarmadığı için geçici aldım. Aslında SilverStone Primera bekliyorum. Elektirik muhabbeti için Gold sertifikalı güç kaynağı seçtim. Tavsiyem bu şekilde almandan yana olur. Kasa ve güç kaynağı ayrı almalısın. Bellek olarak tek modül 16gb aldım çünkü Bilişimport sitesinde 210 liraya aldım. Ekran kartı aldığım da bir 16gb daha alacağım. Monitör olarak;

Asus MG278Q vs BenQ XL2730Z

Eski monitörü sattım ve bunu aldım. Gelen oyun kodu ve eski monitör ile ucuza almış oldum. Sen de böyle bir strateji yapabilirsin. Eski sistemim de sıvı soğutma almıştım ama acemilikten kuramadım ve Thermaltake Nic F3 kurdum, 4.8ghz kadar overclock sağlamıştı. Önerebilirim fakat stok fan gerçekten 6500-6600 için yeterli, 50-100 lira civarında ki soğutuculara göre.

Skylake 6700k ve Msi Gaming M5 Anakartlı Sisteme Uyumlu RAM ve Kasa

Bir önce ki sistemim de bu şekildeydi. Yeni sistemim için de merak ettiğin şeyler var ise video veya fotoğraf ile bilgilendirebilirim.

CoolerMaster k350 600w sizce nasıl? Ekonomik olarak bulabildiğim en uygunu bu sanırım, daha önceden de kullanıp görmüşlüğüm vardır kendilerini.

• i5 6600K
  • MSİ Z170-A Pro
  • Kingston HyperX Fury 16 2133 Mhz
  • Gigabyte GTX 1070 G1 8GB
  • WD 1TB Blue
  • OCZ Trion 240 GB
  • Corsair Carbide 100R
  • Aerocool KCAS 600W
  • Thermaltake Water 3.0
Toplam 4450 TL. Eğer OC konusunda bilginiz yoksa i5 6402p ve B150M Bazooka alabilirsiniz.

CoolerMaster k350 600w sizce nasıl? Ekonomik olarak bulabildiğim en uygunu bu sanırım, daha önceden de kullanıp görmüşlüğüm vardır kendilerini.

Cooler Master CM 600W APFC 120mm Fanlı PSU (BULK) Güç Kaynağı Ünitesi

AEROCOOL KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Power Supply AE-KCAS600

Bu iki güç kaynağı arasından biri ile Dark N10 al en kötü.

Cooler master RC-K350 600W kasa alınır mı?

Kasa dar ve güç kaynağı verimsiz deniliyor. Seçtiğin kasa yerine güç kaynağına dikkat et 80+ sertifikalı olması iyi olur.

400 - 450 civarı da bir kasa alabilirim aslında mesela TT Versa N23 var 80plus güzel gözüküyor, siz ne düşünüyorsunuz? Aslında aklım sitelerde kaldı hepsiyla alakalı şikayet var elbette fakat bu şikayetçilerden biride ben olmak istemiyorum şu anda sinerji, teknobiyotik ve vatan var aklımda sizce en güvenilir en rahat site hangisidir? Muhtemelen vatanda mağazasına gidip alacağım çünkü en büyük korkum kargo ve paketleme. Overclock videoları izledim ve 10-15 fps artışlar oluyor yinede fakat izlediğimde i7 4790k ile aynı fps'i alıyordu. 6600k ile MSI Z170A tomahawk ana kartı fiyat olarak uygun duruyor siz ne düşünüyorsunuz? Soğutucu olarak da thermaltake NCI F3 almayı düşünüyorum önerinizle.

400 - 450 civarı da bir kasa alabilirim aslında mesela TT Versa N23 var 80plus güzel gözüküyor, siz ne düşünüyorsunuz? Aslında aklım sitelerde kaldı hepsiyla alakalı şikayet var elbette fakat bu şikayetçilerden biride ben olmak istemiyorum şu anda sinerji, teknobiyotik ve vatan var aklımda sizce en güvenilir en rahat site hangisidir? Muhtemelen vatanda mağazasına gidip alacağım çünkü en büyük korkum kargo ve paketleme. Overclock videoları izledim ve 10-15 fps artışlar oluyor yinede fakat izlediğimde i7 4790k ile aynı fps'i alıyordu. 6600k ile MSI Z170A tomahawk ana kartı fiyat olarak uygun duruyor siz ne düşünüyorsunuz? Soğutucu olarak da thermaltake NCI F3 almayı düşünüyorum önerinizle.

Bence ön yargı yapma internet alışverişi için. 1900 lira monitör aldım Gameekstra sitesinden. En riskli bana göre sistem için monitör. O site için de birçok kötü yorum bulunuyor. Ama ben tavsiye ediyorum o siteyi çünkü ilgi ve alakası gayet olumluydu. Son 6 ay içinde en az 10.000 liralık alışveriş yaptım internet üzerinden. Bence korkmaya gerek yok. İşlemci olarak en son çıkan Skylake serisi olduğu için 6500-6700k arası her işlemci 3-4 yıl sorun çıkarmaz. Tabi daha yeni olarak 6800k-6950x de var ama onlar şuan konu dışındalar. Uygun yani ucuz şekilde alırsan artan para yanına kâr kalır. Vatanbilgisayar'dan bir tane bile ürün almadım. Yaklaşık 26 civarı ürün sipariş ettiğimi düşünür isek, diğer siteler daha uygun. Önerdiğim soğutucu 140-150 lira bandında ama yük altında rahatsız edici sesi duyacaksın. Hava soğutma olduğu için sesli çalışıyor. Diesel ile benzinli araba gibi düşünebilirsin. Fan çapı büyüklüğü kasa için de Cpu soğutucu içinde en ideal ses için 14cm boyutudur. İçine hangi parçalar siniyor ise onları almaya çalış. Tüm parçaları mükemmel seçersen bir tane parça içine sinmez ise fiyattan dolayı o sistem seni mutlu etmeyebilir. İşlemci, anakart, bellek, kasa, güç kaynağı, ekran kartı, monitör, fare, kulaklık, klavye, oyunları yüklediğin SSD ya da Hard Disk iyi olmalı oyun için. Bir tanesi verimsiz ya da aksaklık yapar ise başın ağrır. Forum da ya da başka yerlerde şikayetler dolu bir şekilde var. Bunların temelinde ucuza kaçma ya da yanlış sistem tercihi yatar. İşlemci olarak Amd yeni seri harici (Zen) almıyorsun zaten sorun yok. Ekran kartı da düşünmüyorsun eski nesil olarak yine sorun yok. RX 470-480 GTX 1060 arasında hiç bir tanesi sorun yaratmayacak. Sadece model ve özel tasarım aldıktan sonra. Bellek olarak da DDR4 seçiyorsun daha üstü yok. Kasa zevkine kalıyor. Güç kaynağı 80+ sertifikalı alıyorsun. SSD ve Hard Disk belirli zaten iyi olanlar. Tek sıkıntı şuan da internet alışverişi onun için de önerilen siteleri kullanırsan sorunun kalmıyor.

Bence ön yargı yapma internet alışverişi için. 1900 lira monitör aldım Gameekstra sitesinden. En riskli bana göre sistem için monitör. O site için de birçok kötü yorum bulunuyor. Ama ben tavsiye ediyorum o siteyi çünkü ilgi ve alakası gayet olumluydu. Son 6 ay içinde en az 10.000 liralık alışveriş yaptım internet üzerinden. Bence korkmaya gerek yok. İşlemci olarak en son çıkan Skylake serisi olduğu için 6500-6700k arası her işlemci 3-4 yıl sorun çıkarmaz. Tabi daha yeni olarak 6800k-6950x de var ama onlar şuan konu dışındalar. Uygun yani ucuz şekilde alırsan artan para yanına kâr kalır. Vatanbilgisayar'dan bir tane bile ürün almadım. Yaklaşık 26 civarı ürün sipariş ettiğimi düşünür isek, diğer siteler daha uygun. Önerdiğim soğutucu 140-150 lira bandında ama yük altında rahatsız edici sesi duyacaksın. Hava soğutma olduğu için sesli çalışıyor. Diesel ile benzinli araba gibi düşünebilirsin. Fan çapı büyüklüğü kasa için de Cpu soğutucu içinde en ideal ses için 14cm boyutudur. İçine hangi parçalar siniyor ise onları almaya çalış. Tüm parçaları mükemmel seçersen bir tane parça içine sinmez ise fiyattan dolayı o sistem seni mutlu etmeyebilir. İşlemci, anakart, bellek, kasa, güç kaynağı, ekran kartı, monitör, fare, kulaklık, klavye, oyunları yüklediğin SSD ya da Hard Disk iyi olmalı oyun için. Bir tanesi verimsiz ya da aksaklık yapar ise başın ağrır. Forum da ya da başka yerlerde şikayetler dolu bir şekilde var. Bunların temelinde ucuza kaçma ya da yanlış sistem tercihi yatar. İşlemci olarak Amd yeni seri harici (Zen) almıyorsun zaten sorun yok. Ekran kartı da düşünmüyorsun eski nesil olarak yine sorun yok. RX 470-480 GTX 1060 arasında hiç bir tanesi sorun yaratmayacak. Sadece model ve özel tasarım aldıktan sonra. Bellek olarak da DDR4 seçiyorsun daha üstü yok. Kasa zevkine kalıyor. Güç kaynağı 80+ sertifikalı alıyorsun. SSD ve Hard Disk belirli zaten iyi olanlar. Tek sıkıntı şuan da internet alışverişi onun için de önerilen siteleri kullanırsan sorunun kalmıyor.

Şu anda baktığımda aynı sistemi vatandan topladığımda 20 ₺ oynuyor, sadece bu sebeple vatana yöneleceğim sonuçta kargo vb bir durum olmadan gidip elden alacağım. Fotoğraf atamıyorum hata veriyor. MSI z170a tomahawk alacağım fiyatı uygun gözüküyor ve merak ettiğim konu pingin düşüşünden bahsetmiştiniz, bunda da böyle bir özellik var mı? işlemci yine 6600k olacak, thermaltake n23 bahsettiğim kasadan alacağım, kingston 16 2x8 hyperx fury black 2400mhz cl15 alacağım, hdd olarak fiyatının uygun olması sebebiyle seagate 1 tb barracuda 64 mb 7200rpm harddisk alacağım. Asıl merak ettiğim bu fiyatının düşük olması harddiski de etkiler mi? alayım mı? Yine samsung evo 750 250 gb alıyorum, ekran kartı 1060, soğutma da tt f3 burada 1151 yazmıyor ama bir problem olur mu?

Sonunda oldu.

vatancomputer.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı