i5 7200U sistemde yüksek işlemci kullanımı

jiqLavac

Hectopat
Öncelikle forumda bu tarz başlıklar var fakat benimkinin farklı olduğu düşünüyorum. Sorun başlıktaki gibi fakat yüksek işlemci kullanan bir işlem yok da sanki işlemcinin üzerinde ek bir yük var gibi. Daha dün böyle bir sorun yoktu. Bu sabah bilgisayarı açtım ve böyle bir şeyle karşılaştım. Çözümlerinizi bekliyorum. İşlemcim i5 7200U bu arada.

resim_2023-04-15_141012787.png

CPU tüketiminde bir sorun yok. Kullandığınz dizüstü bilgisayar giriş seviyesi yani günlük kullanım için daha uygun. Ama biraz ince ayar yaparak kullanımı azaltabilirsin.

Bu sistemde Opera GX kullanmanızı önermem. Daha düşük kaynak tüketen Chrome veya Edge deneyin.

Bağlantıda önerdiğim ince ayarları uygulayın.

Minecraft oynuyorsanız oyunu harici GPU ile çalışacak şekilde ayarlayın.

Overwolf genellikle LoL, Valorant oynayan oyuncuların, harici bir uygulama kullandığında o uygulamaların alt yapısını sağlayan sülük bir yazılım. Yandex gibi kendisini zorunlu olarak yükletiyor. Bu harici uygulamayı kullanmadığınız zamanlar Overwolf'u da kapatın. Başlangıçta otomatik açılıyorsa ayrıca kapatın.

Cevap için teşekkürler. Ama beni rahatsız eden daha düne kadar bu sorunun olmamasıydı. Hem Opera, hem Minecraft açıkken bile işlemcide boşluk kalıyordu. Minecraft harci GPU ile çalışıyor, overwolf ise CurseForge kullandığım için yüklü durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı