i5 7200U ve GT 940MX laptop FPS düşme sorunu

Makaleler
17
Daha fazla  
i5 7200u, GT 940MX, 6 GB RAM'lı laptopa sahibim. Yaklaşık bir sene oldu. Daha bir hafta önce format attım. Driver vs. her şeyi tamamen kurdum. Misal Rainbow Six Siege, FIFA 18 veya PUGB oynarken ilk birkaç round çok akıcı oynuyorum olması gerektiği gibi ancak sonrasında işler değişiyor. FPS 30'lara düşüyor. Oyun dalgalanmaya başlıyor. Ani FPS dropları da yaşanabiliyor. Bu dalgalanma ister istemez sinir ediyor. Patlama veya ateş anında FPS 25 civarı da olabiliyor. Isınmadan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. AIDA 64 ile sıcaklık değerlerine baktım. Değerler resimdeki gibiydi.
Bir de ekstradan şunu sormak istiyorum. Laptopa birkaç defa sıvı döküldü. Sıvının etkisiyle muhtemelen oluşan bir olaydı. Fan gürültülü çalışmaya başlamıştı. Sonra sıvıları temizleyince, süzünce düzeldi fan sesi. Bu olaydan baya geçti. Uzun zamandır FPS sorunu yoktu. Sıvı dökülme olaylarından sonra da birkaç defa format atmıştım. Bir sıkıntı yoktu. Son zamanlarda olmaya başladı. Bunu da eklemek istedim bir etkisi olabilir mi diye.
Laptop henüz bir senelik. Soğutucu mu almam gerekiyor bu durumda? Eğer öyleyse soğutucu tavsiyelerinizi de konu ile ilgili yorumlarınızın sonunda bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığı çok yüksek. Bu da performans düşüşüne sebep veriyor olabilir. Termal macun bakımını yapıp, içini bi' temizleyin. Performansın bir süre sonra düşmesi de olayı sıcaklığa bağlayan etkenlerden biri.

İşlemci sıcaklığı çok yüksek. Bu da performans düşüşüne sebep veriyor olabilir. Termal macun bakımını yapıp, içini bi' temizleyin. Performansın bir süre sonra düşmesi de olayı sıcaklığa bağlayan etkenlerden biri.
Teşekkür ederim. Önerebileceğiniz termal macun var mıdır? Şunu alırsan daha iyi olur gibisinden. Bende temizlik yaptıktan sonra düzeleceğini düşünüyorum. Şuan da işlemci yine bu derecelerde. Oyun normal olması gerektiği gibi 60, 70 FPS iken biraz zaman sonra 30 FPS olması gerçekten sinir bozucu. Bir yıl içinde her gün neredeyse tüm gün çalıştı. 7, 8 saat kapalı duruyordur gün içinden maksimum. Sanırım bu yüzden bu kadar erken zamanda bakım gerektirdi. Bu işlemleri hallettikten sonra ekstra soğutma için soğutucuya gerek olur mu? Hani bilgisayarın fanına yardımcı olması açısından.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı