- Makaleler
- 17
Daha fazla
i5 7200u, GT 940MX, 6 GB RAM'lı laptopa sahibim. Yaklaşık bir sene oldu. Daha bir hafta önce format attım. Driver vs. her şeyi tamamen kurdum. Misal Rainbow Six Siege, FIFA 18 veya PUGB oynarken ilk birkaç round çok akıcı oynuyorum olması gerektiği gibi ancak sonrasında işler değişiyor. FPS 30'lara düşüyor. Oyun dalgalanmaya başlıyor. Ani FPS dropları da yaşanabiliyor. Bu dalgalanma ister istemez sinir ediyor. Patlama veya ateş anında FPS 25 civarı da olabiliyor. Isınmadan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. AIDA 64 ile sıcaklık değerlerine baktım. Değerler resimdeki gibiydi.
Bir de ekstradan şunu sormak istiyorum. Laptopa birkaç defa sıvı döküldü. Sıvının etkisiyle muhtemelen oluşan bir olaydı. Fan gürültülü çalışmaya başlamıştı. Sonra sıvıları temizleyince, süzünce düzeldi fan sesi. Bu olaydan baya geçti. Uzun zamandır FPS sorunu yoktu. Sıvı dökülme olaylarından sonra da birkaç defa format atmıştım. Bir sıkıntı yoktu. Son zamanlarda olmaya başladı. Bunu da eklemek istedim bir etkisi olabilir mi diye.
Laptop henüz bir senelik. Soğutucu mu almam gerekiyor bu durumda? Eğer öyleyse soğutucu tavsiyelerinizi de konu ile ilgili yorumlarınızın sonunda bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Bir de ekstradan şunu sormak istiyorum. Laptopa birkaç defa sıvı döküldü. Sıvının etkisiyle muhtemelen oluşan bir olaydı. Fan gürültülü çalışmaya başlamıştı. Sonra sıvıları temizleyince, süzünce düzeldi fan sesi. Bu olaydan baya geçti. Uzun zamandır FPS sorunu yoktu. Sıvı dökülme olaylarından sonra da birkaç defa format atmıştım. Bir sıkıntı yoktu. Son zamanlarda olmaya başladı. Bunu da eklemek istedim bir etkisi olabilir mi diye.
Laptop henüz bir senelik. Soğutucu mu almam gerekiyor bu durumda? Eğer öyleyse soğutucu tavsiyelerinizi de konu ile ilgili yorumlarınızın sonunda bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
Son düzenleyen: Moderatör: